Mit gondoltok az olyan hozzászólókról akik nem önálló gondolatokat fejeznek ki egy kérdésre, hanem beidézik a Biblia adott dologról szóló részét?
Szia!
Bár sok mindenben nem értünk egyet Titus Pulloval, de amiket itt leírt azzal teljesen egyet tudok érteni. Szerintem sem helyes oldalakat bemásolgatni, a helyén mondott ige rendben van, de elég abból a lényeget kiemelni, illetve hivatkozni rá megjelölve a pontos helyét a Szentírásban. Én is ezt tettem a kérdésedre válaszolva, remélem így rendben volt...
Üdv. Péter
Kedves kérdező!
Légy szíves, magyarázd már el nekem, hogy vallással kapcsolatos témakörben miért tartod elítélendőnek, ha a hozzászólók szemléltetésként a bibliából idéznek! Annyira szúrja a szemed az a sok "buta" hívő, hogy gondolkodás nélkül képes vagy kiírni ilyen rosszindulatú és ostoba álkérdéseket? Vagy egyszerűen csak pikkelsz valamelyik "copy paste bajnokra", és így próbálsz rajta bosszút állni, nem törődve azzal, hogy másokat is megbántasz? Csinálj te magadnak túrós tésztát túró nélkül, vagy szilvás gombócot szilva nélkül csupán azért, mert én ezt kérem tőled! És ne mondd azt, hogy lehetetlen, mert akkor nem tekintelek többé alkalmasnak arra sem, hogy simán megfőzz mondjuk egy krumplit vagy egy nyamvadt tojást!...
"egy katolikus keresztény"
"Légy szíves, magyarázd már el nekem, hogy vallással kapcsolatos témakörben miért tartod elítélendőnek, ha a hozzászólók szemléltetésként a bibliából idéznek!"
Nem tartom "elítélendőnek" csak feleslegesnek. Hogyha a szentírás véleményére lettem volna kíváncsi, nempedig emberek személyes véleményére, akkor nem teszem fel a kérdést egy internetes fórumra, hanem kinyitom a bibliát.
"Annyira szúrja a szemed az a sok "buta" hívő, hogy gondolkodás nélkül képes vagy kiírni ilyen rosszindulatú és ostoba álkérdéseket?"
Nem szúrják a szememet a hívők, tekintve, hogy tiszteletben tartom a vallásszabadságot, ez a kérdés pedig nemtudom mitől volt rosszindulatú, amikor nem gyűlölködve fogalmaztam benne, és azt sem értem, hogy miért nevezed álkérdésnek.
"Vagy egyszerűen csak pikkelsz valamelyik "copy paste bajnokra", és így próbálsz rajta bosszút állni,"
Nem, ilyen bosszúállós hülyeségekkel én nem foglalkozok.
"nem törődve azzal, hogy másokat is megbántasz?"
Tudod van egy olyan mondás, hogy tök mindegy, hogy mit mondasz, valakit biztos megbántasz vele. Ez egyszerűen elkerülhetetlen, mert ahány ember, annyi temperamentum. Megpróbálok a lehet legnormálisabban fogalmazni, aztán ha valaki megsértődik rajta, az nem az én bajom.
"Csinálj te magadnak túrós tésztát túró nélkül, vagy szilvás gombócot szilva nélkül csupán azért, mert én ezt kérem tőled"
Tudod én azt egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mélyen hívő keresztényeknek már nincsenek is önálló gondolatai a biblián kívül. Nem vagyok hívő, de voltam már katolikus misén és református istentiszteleten is, és mindkettőn a pap/lelkész önálló gondolatokat is kifejezett, a saját életéből is mondott a dologhoz kapcsolódó történeteket, eseményeket, nempedig csak a szentírásból olvasott fel.
"És ne mondd azt, hogy lehetetlen, mert akkor nem tekintelek többé alkalmasnak arra sem, hogy simán megfőzz mondjuk egy krumplit vagy egy nyamvadt tojást!"
Nem lehetetlen, csak mégegyszer megismétlem, hogyha a szentírás véleményére lettem volna kíváncsi, emberek véleménye helyett, akkor nem teszem fel a kérdést egy internetes fórumra, hanem kinyitom a bibliát.
"egy katolikus keresztény"
Ha valóban keresztény vagy, lehetnél kicsit barátságosabb, elvileg Jézus elég sokat beszélt ilyesmiről, nem?
Nyilván ha a bibliáról , bibliával kapcsolatos a kérdés, egyértelmű, hogy a lefőbb magyarázat csakis a biblia, bibliai idézet lehet.
Persze ha valakit érdekel a biblia akkor olvassa el!
Természetesen nem a legjobb megoldás, hogy 28 oldalt bemásolunk egy kérdésre, hanem néhány mondatban a saját szavainkal megfogalmazzuk a választ és legfeljebb hivatkozunk bibliai versekre ahol utána lehet nézni!
"Nem tartom "elítélendőnek" csak feleslegesnek. Hogyha a szentírás véleményére lettem volna kíváncsi, nempedig emberek személyes véleményére, akkor nem teszem fel a kérdést egy internetes fórumra, hanem kinyitom a bibliát."
Feleslegesnek?! Szerinted mivel kellene érvelnie egy keresztény hívőnek a hite mellett, ha nem a bibliai alapigazságokkal? Te is tudod, hogy a magukat kereszténynek valló emberek véleménye (ideális esetben) megegyezik a szentírás véleményével, vagyis elég egyértelmű a személyes meggyőződésük. Ha azt várod, hogy ezt a saját szavaikkal írásba foglalják neked, akkor ki kell ábrándítsalak, mert részben a kérdésed provokatív jellege, részben pedig a megfelelő szintű szövegalkotási készség hiánya miatt úgysem fognak eleget tenni a kérésednek.
"Nem szúrják a szememet a hívők, tekintve, hogy tiszteletben tartom a vallásszabadságot, ez a kérdés pedig nemtudom mitől volt rosszindulatú, amikor nem gyűlölködve fogalmaztam benne, és azt sem értem, hogy miért nevezed álkérdésnek."
Aki tiszteletben tartja a vallásszabadságot, az nem ír ki olyan kérdést, amellyel burkoltan ugyan, de kifejezetten csak egy bizonyos vallás híveinek a hiányos szellemi képességeit próbálja sugallni. Továbbá nem tiltakozik kézzel-lábbal az adott vallás szent könyvéből származó idézetek ellen, illetve nem emel szót amiatt, hogy a hívők az interneten is kutatják Isten szavát. Attól, hogy nem gyűlölködve fogalmaztál a kérdésedben, még nagyon is rosszindulatú a benne megbúvó célzásod, ami nem tekinthető másnak, mint vallásos emberek elleni provokációnak.
"Tudod van egy olyan mondás, hogy tök mindegy, hogy mit mondasz, valakit biztos megbántasz vele. Ez egyszerűen elkerülhetetlen, mert ahány ember, annyi temperamentum. Megpróbálok a lehet legnormálisabban fogalmazni, aztán ha valaki megsértődik rajta, az nem az én bajom."
Olyan mondás is van, hogy "aki másnak vermet ás, maga esik bele". Én ezt nem igazán tapasztalom a valóságban, de ettől még jól hangzik, és alkalomadtán akár igaz is lehet, persze csak akkor, ha a példa alany nem készakarva esik bele a saját veremébe, hogy "igazolja a mondás igazságát".
"Tudod én azt egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mélyen hívő keresztényeknek már nincsenek is önálló gondolatai a biblián kívül."
Mert te gonoszságból csak azokat a hívőket akarod észrevenni, akik nem képesek az általad elvárt módon kifejezni a gondolataikat. Ha rendesen végigolvasnád a vallással kapcsolatos válaszokat, akkor találnál köztük nagyon sok olyat is, amelyben a hívők önálló gondolatokat fogalmaznak meg az adott kérdésről, bár nem hiszem, hogy téged ez valóban érdekel.
" Ha valóban keresztény vagy, lehetnél kicsit barátságosabb, elvileg Jézus elég sokat beszélt ilyesmiről, nem?"
Néhány felkiáltójelből arra következtetni, hogy barátságtalan vagyok, nem csak túlzott érzékenységre vall a részedről, de olyan fokú felszínességre is utal, ami alátámasztja a kérdéseddel kapcsolatos véleményemet.
"Ja, a másik meg az, hogy a témakör neve "Vallás" nempedig "Kereszténység","
Mivelhogy a kereszténység is vallás, értelmetlen számomra az érvelésed.
"tehát simán jöhetett volna a témaba más vallás perspektívájából író személy, buddhisták, muszlimok, wiccák, újpogányok, vagy akár ateisták is."
Igen, ahogy simán jöhetett volna a témába a kürtöskalács készítők, a zöldségtermelők, vagy akár a kosárfonók perspektívájából író személy is. A kérdésed bibliaellenes tartalma egyértelműen a keresztény hívőkre utal, tehát egyáltalán nem meglepő, hogy más vallások követői vagy más elveket valló emberek kevésbé vagy egyáltalán nem érzik magukat érintve az ügyben.
"katolikus keresztény"
"De akkor melyik témakörbe tegyem fel a válaszomat, hogy teológiai, vallástudományi szemszögből kapjak választ a vallásokkal kapcsolatos kérdéseimre? A tudományok-társadalomtudományba pl.?"
A Google "témakörbe" tedd fel a kérdéseidet (ha az itteni "sületlenségek" nem felelnek meg az igényeidnek), ott biztosan megkapod a neked megfelelő válaszokat teológiai, vallástudományi szemszögből is.
"katolikus keresztény"
Ha már így be van szűkülve,miből idézzen? A Kegyes Koránból?
Mondjuk megtalálni egy passzust,az azért már legalább munka.Ennyiből tiszteletem,hogy kikeresik a "választ".Némelyik,mondjuk veszett gyorsan tud válaszolni,úgy hogy hirtelen 10-20 különböző idézetet is tartalmaz az irománya.Gyanakszok egy gyorskeresés/másol/beilleszt szentháromságra,valami online Bibliából.
Ez már kevésbé tetszetős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!