Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok az olyan hozzász...

Mit gondoltok az olyan hozzászólókról akik nem önálló gondolatokat fejeznek ki egy kérdésre, hanem beidézik a Biblia adott dologról szóló részét?

Figyelt kérdés
2011. márc. 29. 20:44
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

2Kor 2:14 Hála pedig az Istennek, aki mindenkor diadalra vezet minket a Krisztusban, és az ő ismeretének illatját minden helyen megjelenti mi általunk.

2Kor 2:15 Mert Krisztus jó illatja vagyunk Istennek, mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között;

2Kor 2:16 Ezeknek halál illatja halálra; amazoknak pedig élet illatja életre. És ezekre kicsoda alkalmas?

2Kor 2:17 Mert mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, akik meghamisítják az Isten igéjét; hanem tisztán, sőt szinte Istenből szólunk az Isten előtt a Krisztusban.

2011. márc. 29. 21:33
 12/30 anonim ***** válasza:
0%

1Kor 1:18 Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje.

1Kor 1:19 Mert meg van írva: Elvesztem a bölcseknek bölcsességét és az értelmeseknek értelmét elvetem.

1Kor 1:20 Hol a bölcs? hol az írástudó? hol e világnak vitázója? Nemde nem bolondsággá tette-e Isten e világnak bölcsességét?

1Kor 1:21 Mert minekutána az Isten bölcsességében nem ismerte meg a világ a bölcsesség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.

1Kor 1:22 Mert egyfelől a zsidók jelt kívánnak, másfelől a görögök bölcsességet keresnek.

1Kor 1:23 Mi pedig Krisztust prédikáljuk, mint megfeszítettet, a zsidóknak ugyan botránkozást, a görögöknek pedig bolondságot;

1Kor 1:24 Ámde magoknak a hivatalosoknak, úgy zsidóknak, mint görögöknek Krisztust, Istennek hatalmát és Istennek bölcsességét.

1Kor 1:25 Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél.

1Kor 1:26 Mert tekintsétek csak a ti hivatástokat, atyámfiai, hogy nem sokan [hívattak] bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasak, nem sokan nemesek;

1Kor 1:27 Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;

1Kor 1:28 És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse:

1Kor 1:29 Hogy ne dicsekedjék ő előtte egy test sem.

1Kor 1:30 Tőle vagytok pedig ti a Krisztus Jézusban, ki bölcsességül lőn nékünk Istentől, és igazságul, szentségül és váltságul:

1Kor 1:31 Hogy, amint meg van írva: Aki dicsekedik, az Úrban dicsekedjék.

2011. márc. 29. 21:36
 13/30 anonim ***** válasza:

Engem is zavar, amikor valaki szó szerint idézi a Bibliát. Eleve ez a fórum azért jött létre -szerintem- mert kíváncsiak vagyunk, hogy egy adott kérdésről ki hogyan vélekedik. Engem még az idegesít nagyon, amikor valaki Bangha Béla híres katolikus hitvédő könyvét idézi, ami annyit jelent, hogy 2-3 oldalnyi tömény szöveget bemásol.

A Biblia szavait nem szó szerint kell értelmezni. Gondoljuk csak végig, ha pl. a mózesi törvényeket mindenki szó szerint venné, és betartaná... :)

2011. márc. 29. 23:43
 14/30 anonim ***** válasza:

Én magam sem kedvelem akkor, amikor a kérdező kifejezetten a válaszoló véleményére kíváncsi, vagy saját gondolatokra. A Biblia pontos szövege annak a gondolatai, aki azt a konkrét szöveget írta, nem pedig annak, aki idézi. A válaszoló gondolataira kíváncsi, nem az apostol gondolataira. Még ha egyet is ért a válaszoló a Biblia szövegével, akkor sem a saját gondolatai, tehát a válasz nem hasznos.

Egyébként nem csak a Bibliával van így, ha valaki az Őrtorony cikkét másolja be, vagy a depositum írását, ebben az esetben ugyanúgy hibát követ el. Másfajta kérdéseknél nem az, de az ilyeneknél igen.

2011. márc. 30. 00:09
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Engem is idegesít. Ha úgy gondolja az illető, hogy a Biblia megválaszolja a kérdést, akkor tegye már meg azt, hogy összefoglalja a saját szavaival, és utána csak egyszerűen hivatkozik rá, mint forrásra, hogy mindenki tudja, hol keresse, ha az eredeti szövegre kíváncsi. Szöveget bemásolni mindenki tud, ehhez nem kell különösebben értelmesnek lenni.
2011. márc. 30. 08:19
 16/30 anonim ***** válasza:

"Gondoljuk csak végig, ha pl. a mózesi törvényeket mindenki szó szerint venné, és betartaná... :)"

Dehát a Mózesi törvényt persze hogy szó szerint kell értelmezni!!Mózesék nem így tették?Csakhogy az újszövetség a Mózesi törvényt elavultnak nevezi,és nem vonatkozik a nemzetekre!

2011. márc. 30. 11:04
 17/30 anonim ***** válasza:
27%
A biblia azt tanítja,hogy az elménket meg kell újítanunk az Ige által!Nagy felfuvalkodottság a saját gondolatainkat Isten gondolatai fölé helyezni.Engem nem érdekel az emberek véleménye,ha az nem egyezik meg Istenével,mert az Ő beszéde élet,és szellem!
2011. márc. 30. 11:07
 18/30 A kérdező kommentje:

"Engem nem érdekel az emberek véleménye,ha az nem egyezik meg Istenével,"

Akkor miért internetezel? Isten véleményét a Bibliából ki tudod olvasni, attól, hogy valaki ugyanazt leírja, attól még ugyanazt olvasod, mint amit a Bibliában találnál.

2011. márc. 30. 11:17
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

"A biblia azt tanítja,hogy az elménket meg kell újítanunk az Ige által!Nagy felfuvalkodottság a saját gondolatainkat Isten gondolatai fölé helyezni."

Csakhogy ez éppen azt jelenti, hogy meg kell értenünk a Bibliát, nem csak visszamondani. Márpedig ha érti az ember, vagyis magáévá teszi a Biblia üzenetét, akkor képes saját szavaival megfogalmazni. Egy papagáj is képes a Bibliát szó szerint idézni, ha megtanulja, de attól még nem lesz hívő.

2011. márc. 30. 12:59
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Én is állandóan így járok, sőt nekem márt azt is válaszolták, hogy menjek ki a vallás, valláskritika oldalról.

Erről következő képen gondolkodom:

- a hívők azért hivatkoznak a Bibliára vagy az Őrtoronyra, mert csak ezt olvassák, a természettudományokból keveset tudnak és azt is hibásan,

- kevés a szókincsük és az önálló gondolataikat nem tudják, vagy nem merik leírni,

- fiatalok, nincs élettapasztalatuk, viszont hittanra már 6 éves kortól járni kell (mert például a pap a falunkba kiprédikálja, hogy ki jár, és ebből következik, hogy ki nem, az pedig óriási bűn),

- visszakérdeztem, ha Bibliai szöveget idézett és a szabad akaratából jövő választ már nem kaptam meg,

- vagy egyszerűen a "hitközössége" nem enged más választ leírni, mint amit betanult.

Természetesen mindenkitől elnézést kérek, ha ezekbe a kategóriákba nem esik bele és van önálló gondolata, amit le is tud írni!

2011. márc. 30. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!