Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Túl kéne lépni a vllásokon?

Túl kéne lépni a vllásokon?

Figyelt kérdés

Szeretném az elején leszögezni,hogy nem provokativ szándék vezérelt e kérdés feltevésének kiirásában,hanem épp ellenkezőleg!Szeretném,ha az emberek átgondolnák!

A vallásokon való tullépés volna a lelki fejlődésünk mércéje!Ez vonatkozik a politikára is!Nem ateizmusra gondolok.Az ember lelkiségi igénye természetes,hisz van lelke,ami élteti!De ezek a vallások már megtették hatásukat!mostmár inkább ártanak,mint használnak.Ez fomtos dolog,mert az emberek egy Egységet képeznek.Egy Nagy Család!minden ami történt a multban azt mi tettük és mi változtathatunk rajta,de csak EGYÜTT!Másként nem megy.De azért fontos,hogy felljebb lépjünk lelki fejlődésünk lépcsőfokán-tul kell lépni a vallásokon és politikán!Ezekre már nincs szüksé!Betöltőtték szerepüket.Mostmár inkább ártanak,ha ragaszkodunk hozzájuk!El kell hinnünk,hogy erendendően JÓK vagyunk és,akkor már ilyenné is változtatnánk a világot!

Az emberben megvan a lelkiség(vallás) már természetszerüen is.Az kibontakozik magától is-nem kell befolyásolni!

Ilyen világról álmodok én.Biztos vagyok benne,hogy nem vagyok egyedül!!!

2011. márc. 21. 14:59
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
Csak tudod egy idő után már végtelenül idegesítő, amikor az emberek olyan légvárakért hőbörögnek, amelyek nem megvalósíthatóak, és szépen elsiklanak a reális megoldások mellett.
2011. márc. 23. 19:00
 22/56 A kérdező kommentje:

"Csak tudod egy idő után már végtelenül idegesítő, amikor az emberek olyan légvárakért hőbörögnek, amelyek nem megvalósíthatóak, és szépen elsiklanak a reális megoldások mellett."

Idegesitő,de mégsem birod ki,hogy hozzá sem szólj.

2011. márc. 23. 19:04
 23/56 anonim ***** válasza:

Az emberek nagytöbsége állomvilágban él,elképzel magának valami "frankót" és azt gondolja ,az az ideál.Ember te hol élsz? Nem olvasol újságot? Nemnézel tv.ét?Nem ismered a történelmet? Nemlátod hogy az emberi jóság ,Isten nélkül nemvalósítható meg????

Na ide figyelj!!!!:Isten vallás ellenes !!!! Jézus Krisztus nem vallás alapító!!!!!!Jézus bemutatta és elmondta ,hogy milyen az igazi élet!!Ha valaki elolvassa a hegyi beszédet a Máté eveangéliumábol,az megtudja hogy ,hogyan kéne élni az embernek .Sajnálom ,hogy te is álom világba élsz .Jobban járnél,ha elkezdenéd olvasni a Bibliát, és meglátnát,hogy hasonló világot fog létre hozni Jézus és az övéi! Csatlakozz te is Jézushoz,ha igazi életet és világrendszert akarsz!Vagy maragy az álom világodban,és ne zavarj idétlen kérdésekkel másokat!!

2011. márc. 23. 19:50
 24/56 A kérdező kommentje:

"Vagy maragy az álom világodban,és ne zavarj idétlen kérdésekkel másokat!!"

Nem muszáj hozzászólni a kérdéshez,ha szerinted idétlen!

2011. márc. 23. 19:54
 25/56 anonim ***** válasza:

hova kell túllépni? Hogyan lehet átlépni a vallást?

Budhának, Mohamednek a lét olyan mély dimenziói tárultak fel amit elképzelni se tudunk, többet tudtak a világmindenség okáról, céljáról, az emberi élet céljáról, rendeltetéséről, feladatáról mint amit a leghíresebb filozófusok megértettek, és kifejtettek írásaikban.

Inkiább megérteni, és elmélyülni kellene a vallásokban, ha az embernek válaszra váró kérdései vannak. De az is elég ha követi a tanításukat, és minden sokkal tisztábban lát.

A kereszténység pedig még többet tud adni az embernek: Jézus nem fejtett ki filozófiai rendszereket, hanem tanítása nyomán az emberek megértették önmaguk, és egy megúul életet kezdtek élni.

A vallás melett vannak ideológiák, ideológiai szisztémák, de ki a fenének van kedve ködös, és bizonytalan elméletekkel foglalkozni?

2011. márc. 24. 10:36
 26/56 anonim ***** válasza:

Miből gondolod, hogy az embereknek van lelke? Az hol van a mája mellett? Vagy a tudatra érted? Mi ez a lelki fejlődés amiről beszélsz? Milyen nagy család? A "család" szó általános értelmezése a közeli rokonságra értjük.

Mi ez, hogy jók voltunk? Mihez képest jó?

Ne haragudj, de muszáj megkérdeznem, hogy te használsz?

-->Mert adhatnál nekem is egy slukkal:P

2011. márc. 24. 14:49
 27/56 anonim ***** válasza:
35%
Én az ó-presbiteriánus paradicsomi evanglikista közösséghez tartozom, akik a Biblia tudományozását valják: a héber eredetibe úgy írja hogy a Lélek a homlokmirigy élet-kiáramlása. És igazatok van, a tudománytalan hozzáálást meg kell haladni, a vallások elavultak. Az ó-presbiteriánus evangeliumi közösség a Biblia alapján vezeti az embereket túl az apokalpszisen. Az apokalpszis ugyanis már volt, de csakis a biblia tudományozása mutat utat az új paradicsom felé.
2011. márc. 24. 21:12
 28/56 anonim ***** válasza:

"Tehát kedves hozzászóló a te álláspontodra van tapasztalata az emberiségnek.Arról lehet mondani véleményeket.

Erre nem mondhatsz elutasitó véleményeket,mert erről még nincs tapasztalat.Ki kéne próbálni"

Kimondtad a frankót: a te álláspontodra nincs tapasztalat, tehát neked sem lehet halvány gőzöd sem arról, van-e ennek realitás értéke.

Egyébként a mai napig az a tapasztalat, hogy nem sok. Az ember ugyanis eredendően nem jó, az anyagi javakról akinek van az nem akar majd lemondani, mert az mindig csábítóbb mindennél. Az emberiség nem akar nagy család lenni és nem igazán hisz a testvériségben. Nem a vallás miatt hanem mert velünk született, hoy az én népem, az én nyelvem, az én focicsapatom a legjobb, és mindenki más le van carva.

Amit te írsz, az nem csak az emberi tényező miatt nem megvalósítható, hanem ahogy már előttem is leírták: mert pontosan a saját Isten-megtapasztalása miatt a saját Istenéről senki sem akar lemondani. Nekem saját megtapasztalásom volt Istennel, és bár nem voltam sosem hívő, mégis Jézust követem. Nem azért mert másnak hittem, hanem mert követtem a megtapasztalást.

Én erről nem fogok soha lemondani. Ettől függetlenül tisztelek más vallásokat, olvasom szent irataikat, és bár csk a keresztények a testvéreim, de mindenki más a felebarátom. Ennél többet ne várj, mert nincs értelme.

2011. márc. 24. 21:25
 29/56 A kérdező kommentje:

"Budhának, Mohamednek a lét olyan mély dimenziói tárultak fel amit elképzelni se tudunk, többet tudtak a világmindenség okáról, céljáról, az emberi élet céljáról, rendeltetéséről, feladatáról mint amit a leghíresebb filozófusok megértettek, és kifejtettek írásaikban.

Inkiább megérteni, és elmélyülni kellene a vallásokban, ha az embernek válaszra váró kérdései vannak. De az is elég ha követi a tanításukat, és minden sokkal tisztábban lát. "

Épp erről beszélek én is,hogy tul kéne lépni az elavult intézményesitétt vallásokon.Amit már egyes emberek megértettek,mi is értsük meg,de a magunk módján.Hisz Jézus,Buddha stb. hasonló dolgot értettek meg mégis másként.Ez az ő személyes tapasztalatuk volt.Szerezze meg mindenki igy saját személyes tapasztalatát,és nem más tapasztalatát próbálja utánozni.Egyikünk se kevesebb Jézusnál vagy Buddhánál!

"Miből gondolod, hogy az embereknek van lelke? Az hol van a mája mellett? Vagy a tudatra érted? Mi ez a lelki fejlődés amiről beszélsz?"

Nevezheted Léleknek,Önvalónak,Szellemnek,Éntudatnak!de nevezheted Életnek is,hisz az ember él.Mi az ami élteti?

2011. márc. 24. 21:28
 30/56 A kérdező kommentje:

21:25

Hát persze,hogy nincs erről tapasztalat,de ki lehetne próbálni

Talán nem kéne egyik vallásnak sem egy itélkező Isten képét erőltetni.talán akkor rájönnénk,hogy ha senki sem büntet semmiért,és a másikat is magunknak tekintenánk.

Gondolj bele ha nem annak születtél volna akinek,hanem valaki másnak.Éld bele magad általad jobb és rosszabb sorsu emberek helyzetébe.szerinted ez véletlen,hogy épp annak születtél akinek?Valaki ezt előre rádszabta a te akaratod nélkül?Semmi sem véletlen.

Isten nem büntet-ezt csak az emberek csinálják.

2011. márc. 24. 21:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!