Túl kéne lépni a vllásokon?
Szeretném az elején leszögezni,hogy nem provokativ szándék vezérelt e kérdés feltevésének kiirásában,hanem épp ellenkezőleg!Szeretném,ha az emberek átgondolnák!
A vallásokon való tullépés volna a lelki fejlődésünk mércéje!Ez vonatkozik a politikára is!Nem ateizmusra gondolok.Az ember lelkiségi igénye természetes,hisz van lelke,ami élteti!De ezek a vallások már megtették hatásukat!mostmár inkább ártanak,mint használnak.Ez fomtos dolog,mert az emberek egy Egységet képeznek.Egy Nagy Család!minden ami történt a multban azt mi tettük és mi változtathatunk rajta,de csak EGYÜTT!Másként nem megy.De azért fontos,hogy felljebb lépjünk lelki fejlődésünk lépcsőfokán-tul kell lépni a vallásokon és politikán!Ezekre már nincs szüksé!Betöltőtték szerepüket.Mostmár inkább ártanak,ha ragaszkodunk hozzájuk!El kell hinnünk,hogy erendendően JÓK vagyunk és,akkor már ilyenné is változtatnánk a világot!
Az emberben megvan a lelkiség(vallás) már természetszerüen is.Az kibontakozik magától is-nem kell befolyásolni!
Ilyen világról álmodok én.Biztos vagyok benne,hogy nem vagyok egyedül!!!
Kedves Kérdező!
Szerintem - ne haragudj - hatalmas hülyeséget mondtál most. Kitaláltál egy eszmét, amely számodra szimpatikus, és minden lehetséges ok, következmény, körülmény átgondolása nélkül vallod értelmesnek ezt az ideát.
1. A politikán nem lehet túllépni. A rossz vezetésen igen, de maga a politika az együtt jár az országok, közösségek meglétével, összefonódik vele, épp ezért lehetetlen, hogy létezzen egy Föld, ahol nincs politika. Ugyanis az nem a pártok vergődését, képviselők hülyeségeit jelenti, hanem alapvetően az egyes államok önfenntartási rendszerét. Az adók, a törvények, a külkapcsolatok, a közétkeztetés, és közigazgatás - ez mind a politika. Tehát a közösség szükségszerű velejárója - az már más dolog, hogy manapság egy negatív fogalomnak számít.
2. A vallásokon sem lehet túllépni. Tudod miért? Mert a hit épp olyan érzés, mint a szeretet, remény, bizalom, türelem - nem te kontrollálod. Ez nem úgy megy, hogy a hasadra ütsz és akkor mától fogva nem hiszel, mert az logikusabb...
Szépen hangzik a szöveged, de csupán felületes gondolat. A lelki fejlődést nem az jelenti, hogy lemondunk a vallásokról, hanem hogy azokkal együtt élve is tudjuk tisztelni és szeretni a másik embert. Ez pedig nem a vallásokon múlik, mert az csak egy dolog a sok közül, ami manapság sajnos még elválasztja őket (viszont már egyre kevésbé, tegyük hozzá. Az emberek liberálisabbak lettek.)
Én elhiszem, hogy eredendően jók vagyunk és ennek megfelelően kezelek másokat - emellett mégis vallásos vagyok (nem keresztény). Az én hitem nem elválaszt az emberektől, hanem összeköt velük.
De nem feledkezhetek meg arról sem, hogy hiába hiszek ebben, ha mások nem. És nem élhetünk egy olyan világban, ahol csak reménykedünk, hogy a másik is van olyan hittel az emberiség iránt, mint mi.
Ezért nem lesz sosem vall
stalanság: mert az emberek hisznek, és ezt nem tudják kdvük szerint kitépni magukból.
szerintem nem a valláson vagy éppen politikán kell túllépni, hanem azon az önmagunkon, ami azt hiszi a dolgok különállóak, amit megbénított a tapasztalás során észlelt elkülönültség. és mindezt azért, mert ez az elkülönültségtudatból fakadó mentalitás automatikusan behúzza az egyedüliség érzetet, ami félelmet generál, és a tévedésből, mivel ekkor az egyén a fizikai testtel azonosítja magát, saját érdeket vetet előre, saját létezést külön szintre emelve, ami pedig az önzés...és mindannyian tudjuk jól, hogy a problémák ez a két dolog miatt vannak, ugyanis ezekből ered az összes negatívum az emberi hozzáállásban.
a problémán tehát túljutni egyszerű...felismerjük, hogy egység van és ezen túlmenve az Egésszel azonosítjuk magunkat...
abban igazad van, hogy az ember eredendően JÓ...de a bűn is eredendő, a fent felvezetett okokból...az ember tulajdonképpen elhomályosítja szent jóságát, isteni mivoltát a hamis képzetekkel, amik az öntudathoz jutás során léptek érvénybe kötelező jelleggel. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
13:50
Látom nem értettél meg.
Te is azt hiszed ,hogy csak igy létezhet a világ,ahogy van ma.Azt hiszed,hogy az emberiségnek mindig szüksége lesz"vezetésre",hogy magától mindig lesz aki tul tudatlan,akit irányitani kell.Hogy kell politika,hadsereg!
Ezekre mind nincs szükség ha az ember rájön,hogy egy Egységet képez.Már nincs ellensége,és nincs kitől félni,tehát nem kell hadsereg,és politika sem.Mert a politika igazából semmit sem tesz és nem is való semmire.Az emberek érintkezhetnének politikusok nélkül is.Minek közvetitő.
És Istenhez minek közvetitő?!Mindenkinek saját maga viszonya lenne Istennel-én ezt mondtam.A lelkiség(vallás)az lenne,csak nem a mostani maradi módon,hanem mindenki saját tapasztalatai általi Istenkapcsolat.Ha ugy tetszik egy vallás létezne a SZERETET!De nem volna szabályos,törvényekkel teli rengeteg vallás.
Az emberek elmondanák saját tapasztalataikat Istennel,ha akarnák,annélkül,hogy azt állitanák,hogy nekik van igazuk csak.
Valójában az intézményesités nem lenne.
Ekkor az ember fejlődhet testileg és lelkileg.Elmlunának betegségei,amiket mind a negativ tudatalati hozzáálás okoz:félelem,stressz.Tovább élnénk.Szeretnénk önmagunkban Istent látnák és másokban is.Mindnyájan rájönnénk,hogy Istenek vagyunk.Rájönnénk,hogy az amit Istennek nevezünk,valójában Egy velünk,mint ahogy mi is Egyek Vagyunk.
Erre a mai politikai válasz tudom,hogy az lenne,hogy túl szép,hogy igaz legyen.Ez csak álmodozás!
A vallás válasza,pedig az,hogy kisértés,a sátán is jóval csábit!
Én viszont azt mondom,hogy nagyon keveseknek menyország ez a föld,de a többségnek nem.Már ott tartunk,hogy elfogadjuk a dolgokat természetesnek igy!Van aki gazdag,van,aki szegény.Van aki vezető,van,aki középosztálybeli!EZ MIND MARHASÁG!Minek ez a felosztás?!Hisz csak mind egyedi képeségekkel rendelkezünk,de na vagyunk jobak vagy rosszabbak egymástól!
Ahol az emberiség tart ma azt a saját hozzáállása vezette oda.Tehát erről már van tapasztalatunk,hogy mi lesz,ha továbbra is ebbe az irányba megyünk.Vissza kell csak nézni a történelmet.
Ne ringassuk abba a hitben magunkat,hogy már okosabbak vagyunk és most másképp csináljuk.Ha okosabbak lennénk szakitanánk a multtal és veszni hagynénk,mint a régi ruhát!Nem kel jobbá tenni a világot.Ezek csak üres frázisok.UJJÁ KELL TENNI A VILÁGOT:Uj alapokra!A régi alapok már nem birnak el semmit ami jó az emberiségnek!
Tehát kedves hozzászóló a te álláspontodra van tapasztalata az emberiségnek.Arról lehet mondani véleményeket.
Erre nem mondhatsz elutasitó véleményeket,mert erről még nincs tapasztalat.Ki kéne próbálni.
Kedves kérdező.
Figyelembe kéne venni,hogy van bűn ,és van halál.És a halál után ítélet,(ha hiszed ha nem).A tényeken nemlehet változtatni! Jézus 2000 éve itt járt a földön ,és kifüzette a bün zsoldját.Érted is. Lehetünk mi emberek nagyon jók is ,ahogy elképzeled ,de a bűneinkel,bűneiddel mi lessz??????????????????Eleve a jóságunk csak a gondolatban létezik.Nézz a világban szét:háború,erőszak,gyűlölet,stb.......
Ez nem vallási kérdés ,és a vallások nemtudják meg oldani.
A megoldás:ÚR JÉZUS KRISZTUS személyében található,(ha hiszed ,ha nem).
19:59
Ez a fajta hozzáállás a kényelmes hozzáállás!Sajnos Jézus szerintem nem ezt akarta,hogy"sültgalamb"-ként várjuk a világvégét és az itéletet.Ez olyan hozzáállás,hogy semmit sem kell igazán tenni,majd ugyis jön az itélet!Csak igyekszem"jónak"lenni!
Nem állithatod,hogy Jézus meghallt értünk és mi semmitéve csak el kell,hogy fogadjuk Őt és akkor jójárunk!
Nem állitom,hogy igaz,sem azt,hogy nem!Ezt te is csak hallottad és elhitted.de semmi tapasztalatod sincs ezekről.csak elhitted mástól,aki elhitte mástól....
De a vallás nem engedi hogy saját tapasztalatod legyen.Arra azt mondja spiritizmus,okkultizmus...
Tehát hiszel egy olyan vallásnak,aki nem is ad neked teljes szabadságot.Aki azzal fenyeget,hogy elkárhozol,ha nem követed az irásait.Aki egy könyvet tart szentebbnek az embernél...
Ne haragudj,de erre nincs bizonyiték és nem is lehet.A lelkiség(vallás),mindig bizonyiték nélkül van.Nem is kell rá.Az embernek elég a tapasztalat.de a vallásokban az embereknek nincs igazi tapasztalatai,ezért is léteznek még....
Remélem érted mit akarok mondani
19:26
Szerintem te nem értettél meg. Mint mondtam, a politika együtt jár az államisággal, magyarul ha van egy közösség, akkor mindenképp létezni fog politika is. Merthogy a közösségi együttélés, akármennyire egységesek vagyunk is, bizonyos feladatokkal és feltételekkel jár. Az egységérzés nem fogja elosztani a javakat, sem fenntartani a kapcsolatot más országokkal (mert a diplomáciához egyszerűen nem érthet mindenki), nem intézményesít dolgokat, nem iktat be törvényeket. Mert mint mondtam, én hihetem, hogy az emberek eredendően jók, de ettől függetlenül rosszul fognak viselkedni...
A vallással ugyanez a helyzet. Nem kényszer egyik vallás tagjának lenni sem (már jobb helyeken), ha mégis úgy dönt az illető, hogy csatlakozik valamelyikhez, az azért van, mert olyan irányú tapasztalatai lesznek. Érted már? A vallások az azonos tapasztalású és hitű embereket fogják össze. Ha valakik ugyanazt élik át, vagy ugyanúgy gondolkodnak, előbb-utóbb mindenképp tömörülni fognak, mert egymással érzik majd jól magukat. És automatikusan kialakul a vallás... ahogy én sem azért vagyok a saját vallásom tagja, mert bárki kényszerít, hanem mert szinte öntudatlanul is csoportosulunk. De ettől még nem hiszem, hogy különböznék másoktól.
És itt hadd tegyek hozzá valamit. Nem csak a kereszténység létezik, tehát ezt a sátános ellenvetést el is dobhatod, mert rossz érv.
Tény, hogy erről a világról van csupán tapasztalatunk, de úgy látom, te azt nem vagy képes megérteni, hogy vannak dolgok, amelyek egyszerűen lehetetlenek. Ilyen a politika vagy vallás eltüntetése, ezek ugyanis az élet és közösség velejárói. Mint a Napnak a fénye...
"Szerintem te nem értettél meg. Mint mondtam, a politika együtt jár az államisággal, magyarul ha van egy közösség, akkor mindenképp létezni fog politika is"
Ez nem igy van,de csak erről van tudomásunk irott történelmünk alatt és nem is tudod elképzelni,hogy máskánt is lehet...
"A vallással ugyanez a helyzet"
Ez sem igy van csak a mai ember inkább logikusan vallásos,mint lelkileg...
"Tény, hogy erről a világról van csupán tapasztalatunk, de úgy látom, te azt nem vagy képes megérteni, hogy vannak dolgok, amelyek egyszerűen lehetetlenek. Ilyen a politika vagy vallás eltüntetése, ezek ugyanis az élet és közösség velejárói. Mint a Napnak a fénye..."
Minden dolog változik.nincs semmi ami változatlam.Még az ember lelke is fejlődik,változik.
Szerinted éppen egy ilyen beidegződés nem változna,mint a politika és az intézményesitett vallás?!Ezeket is ember találta ki,tehát az ember tud tulépni is rajtuk.Az a kérdés,hogy mikor!
Lényegében nem értünk egyet és ezzel nem is kell egymással vitatkoznunk és győzködnünk egymást....
Azt mondani,hogy nem lehetséges másként ez azt jelenti valójában,hogy ragaszkodunk a mostanihoz,ami már elavult és még csak próba nélkül is elutasitjuk az ujat....
Adjátok ide egy évre a világmédiát és meglátnátok,hogy megváltozna az emberiség!
Ember, ha ilyen hülye vagy, legalább keress már rá a politika fogalmára...
"A politika az a tevékenység, mely során a közösség tagjai a közösségen belüli konfliktusok valamint a közösség egészét vagy egy részét érő külső hatások sokasága közül kiválasztják, hogy melyek számítanak az egész közösséget érintő problémának és döntenek azok kezelési módjáról. E tevékenység során a közösség tagjai (részben az általuk alkotott formális és informális szerveződések közvetítésével) felismert érdekeiket (legyenek akár valósak, akár csak véltek) és értékrendszerüket ütköztetik. Az érdek- és értékütközések eredményét a kialakult döntéshozatali rendszer, a döntésben részt vevők érdekérvényesítő képessége, valamint a közösséget alkotó egyes személyek illetve csoportjaik viselkedésmintái együttesen határozzák meg."
Mivel az emberek nem érthetnek egyet mindenben, mindig lesznek konfliktusok, amiket kezelni kell - tehát mindig lesz politika
De nem baj, úgy látom, hiába mondom, te csak a saját világodban élsz. Jó, tedd csak, de ettől függetlenül a fogalmak még fogalmak maradnak...
"Ember, ha ilyen hülye vagy, legalább keress már rá a politika fogalmára..."
Azt hiszem nincs szükség sértegetésre.
Ha nem értesz egyet,vagy ha azt hiszed mindenáron igazad van,akkor bird ki,hogy ne is irj hozzászólást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!