Istent ki teremtette?

Sziasztok!
A baj az talán, hogy amint a válaszok többségéből kiderül, nem igazán van fogalmuk az igaz hitről. Ha lenne akkor megsem született volna ez a kérdés.
Lehet, hogy csupán Isten nem kötötte az orrunkra az Ő mibenlétét, mivel nem tudjuk felfogni, nem lényeges és persze egy szép napon úgy is megtudjuk.
De mi emberek hajlamosak vagyunk a saját fizikai törvényeinket ráhúzni minden számunkra idegen dologra, és ami nem fér e keretek közé az "nem is létezik". Pedig valószínüleg csak arról van szó, hogy nem tudjuk felfogni.
Megpróbálom fizikai példával elmagyarázni, mire is gondolok:
Egy kétdimenziós, x,y koordinátás világban, él egymás mellett két fekete korong, vidáman élnek egymás mellett, és a büdös életben rá nem jönnek, hogy ők korongok, mivel egymásból mindíg is csak egy csíkot fognak látni. És ha valaki az találná mondani nekik, hogy: "Te korong vagy!" , akkor a korongok pontosan olyan hitetlenül fognak reagálni az illetőre, mint Ti most Istenre. (TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!!)

Nem értem az utolsót. ... Most hogy jött a képbe az evolúció meg a majom kérdéskör? :S
(Szerencsétlen fanatikus...)

Tudjátok hasonló kérdést láttam egy nyugati ország fórumán, és ott egyenesen olyan válaszok születtek javarészt, hogy
hit = intelligencia hiánya, információk hiánya
és ezzel szemben áll a tudomány, és az érdekes statisztika, hogy minél fejjebb van valaki a tudományban, annál inkább ateista. Kivételek vannak persze, de az a helyzet, hogy amikor valaki valóban tud gondolkodni, akkro azért feltesz bizonyos kérdéseket, amelyekre nem kap logikus választ, és csak megerősödik benne a tudományba vetett hite, "istenbe" vetett hittel szemben.
Mindenképpen érdekes a párhuzam, hogy az istenbe vetett sokszor vak hit sokkal nagyobb arányban van meg a nem vagy nem annyira magasan iskolázott emberek körében. Ez meg engem gondolkodtat el ...

Az én véleményem az, ha Isten nem lenne, te sem lennél, tehát a létezésed az amit érted tett, és a körülötted lévő világ megteremtése. Ha egy pöttyöt sem látsz Istenből, nézz körül. Van egy jó mondás: Elég fény van hogy láss, és elég sötétség hogy ne.
Az pedig hogy a tudósok, akik a világ megismerésére szentelik az életüket egyre jobban ateisták lennének, nem igaz. Einstein is hitt, csak nem az egyházak dogmáiban.
És hogy a kérdéshez is hozzászóljak. Isten létezhet teremtő nélkül is, mert rá nem a mi 4D-s világunk szabályai vonatkoznak. Lehet ő akár egy koncentrált energia, test nélkül.
Sokan azt vallják, hogy mi az ő gondolatai vagyunk. A húrelmélet is erről szól, attól függ, ki mi lesz ebben a világban, egy kavics, vagy ember, hogy isten milyen rezgésszámra teremtette.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!