Istent ki teremtette?
Szerintem Istent az ember teremtette. Ősidők óta szüksége volt valamire/valakire, akiben hihetett, akihez fohászkodhatott. A hit ereje régen sokkal fontosabb és erősebb volt, azt ma a tudatalattival magyaráznák, szerintem. Tudod, amiért sokat imádkozol, azt végül valahogy eléred, de ebben nem feltétlenül Isten segített, sokkal inkább te saját magadon. A másik dolog, amiért Isten/Buddha/Jehova stb megjelent, az a tény, hogy az embert mindig is érdekelte, hogyan jött létre a körülötte lévő világ. Lássuk be, ma is ilyenek vagyunk: mindennek keressük az okát, csak nekünk már valamivel több eszközünk van arra, hogy magyarázatot találjunk a világ titkaira. Nálam az a furcsa helyzet állt elő, hogy a teremtő Istenben a szó legszorosabb értelmében nem hiszek - Darwin elmélete valahogy sokkal meggyőzőbb, mint a Bibliáé. Azt viszont elképzelni sem tudom, hogy a kezdet kezdetén mi hogyan indult el... az addig oké, hogy ősrobbanás, meg ilyenek, de előtte..? Viszont a gondviselő Isten létét már-már kénytelen vagyok elhinni, sok, eddigi életemet jellemző tapasztalat alapján.
Eléggé belementem ebbe a dologba, ne haragudj érte, de az első mondatban ott a válasz a kérdésedre.
Ez az előbbi aranyos :-)
Szerintem is ott lehet az igazság, hogy az embernek mindig is szüksége volt és van és lesz egy menekvésre a realitás elöl, mivel ez nagyon kegyetlen tud lenni. Ilyenkor pedig jó valami olyasmibe kapaszkodni, amiben vakon hihetünk.
Kriszti
A vallástanárnő ugyanerre a kérdésre ezt mondta:
"Őt nm teremtette senki, semmi...Ő csak úgy lett... örökké létezett, létezik és létezni fog...
Ez a mi elménknek felfoghatatlan, csak hinni tudunk benne, és a hit a vallás alapja"
Remélem segitettem:)
Ez érdekes kérdés.
Mert ha Isten csak úgy lett - mint ahogy az előző írta - akkor a világ is lehetett csak úgy.
Ha meg a világot teremtette valaki, akkor Istent is teremthette valaki.
A P-DOX-osok szerint Isten létezik. És őt a mindenek felett lévő határtalan Karakutty teremtette.
Ezen belül a 40. definíció:
40. Def.
"A jelenleg "ismert" isteneket mi az emberek teremtettük. A nem ismertet meg Karakutty.
Hát igen. Istennek, miért ne lehetne éppen Karakutty a tetemtője? Cáfolja meg valaki ha tudja. Előre elárulom, nem fog menni. Karakutty létét, csak "Isten" létével együtt lehet megcáfolni."
:)
mivel nincssss isten ezért nem is kellett teremteni de andersen vagy valamejik mesemondo teremthette régen mert mese az egész hit isteen és a templomok is egy nagy rakás szar
semmire nem jo
19:21-es!
Többet értél volna azzal, ha nem írsz. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!