Most, hogy a Vatikán elfogadja az evolúciót, ellenben tudománytalannak és teológiailag sem megfelelőnek minősíti az Értelmes tervezés elméletét, mit gondolnak erről a hívők?
Figyelt kérdés
Nagymamám buzgó katolikus volt, aki egész életében a "Lehet, hogy ő a majomtól származik, de én nem!" felfogást képviselte. Már rég meghalt, az ő véleményét már nem kérdezhetem meg, de azért érdekelne, mit gondolnak minderről a hívők.
2009. febr. 22. 12:23
31/35 anonim válasza:
A katolikus egyházat sokan nem tartják igazán bibliakövetőnek.(Luther óta is)
32/35 anonim válasza:
Sokan pedig annak tartják.
Hogy Ádám volt-e mint személy, egy másik kérdés, de ez akkor se változtat azon a tényen, hogy sehol nincs a Bibliában, hogy szó szerint kellene mindent venni.
33/35 anonim válasza:
De ez kulcskérdés,és benne van a Bibliában,hogy a Teremtést hogyan kell elfogadni.Zsidó levél:Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett.
34/35 anonim válasza:
35/35 Józsika3477 válasza:
Akkor tehát, én, mint nem katolikus - sőt nem is vallásos -
személy, nyugodtan mondhatom, hogy az evolúció elmélete nem tudományos elmélet, hanem katolikus dogma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!