Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A pápa miért nem szereti a...

A pápa miért nem szereti a kondomot? Több kicsi katolikust szeretne?

Figyelt kérdés
2011. febr. 23. 17:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mégis,miféle "bíróság" dönti el,hogy melyik válasz "hasznos"?Engem az ebtartók egyik válaszom miatt ("milyen kutyát fogadjak kisgyerek mellé?") nagyon lepontoztak (válaszon:"semmilyet!" volt),azóta bármi bölcset" írhatok,alig megyek 60 pont fölé...
2011. márc. 2. 07:58
 12/17 anonim válasza:
Bármilyen fogamzásgátló módszer (az önmegtartóztatás kivételével) bűn, mert nem a mi jogunk eldönteni, hogy szülessen e gyerek, vagy sem. A szexuális életnek két célja van: 1. Az utódnemzés, és 2. a HÁZASTÁRSAK kapcsolatának, szeretetének elmélyítése. A védekezés önzés, mert ez azt jelenti, csak az élvezet miatt vagyok együtt a másikkal, de ennek nem vállalom a következményeit, csak azt nézem, pillanatnyilag mi a kellemes nekem.
2011. márc. 10. 10:32
 13/17 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Tehát:

- A tizenéves terhesség erkölcsösebb, mint a védekezés.

- Erkölcsösebb nyomorba 4 gyereket szülni, mikor ott a kondom és a pirula.

- Inkább haljon meg az anya, mintsem elvetessék a gyerekét (de egy napon az orvostudománynak talán nem kell erre vetemednie).

- A szegény megerőszakolt nő tartsa meg a gyereket és nevelje fel, hisz az úr megszabadítja őt a bánatától.

- Inkább szülje meg szegény anya az életképtelen gyerekét, akit 20 évesen is csecsemőként fog tartani, minthogy "megölje".

- Sőt, meneküljünk kényszerházasságba, mert egy 70 éves szűz arról papol, hogy a képzeletbeli barátja meg fog büntetni a túlvilágon, ha paráználkodunk

Csak én nem értem a vallások által kitalált álerkölcsök lényegét?

2011. márc. 10. 15:00
 14/17 anonim ***** válasza:
26%

Nem álerkölcsök ezek:

Régebbi korokban a lányok akár már tizenévesen férjhez mentek.

Nem az Isten által megáldott, megfogant gyermekek tehetnek arról, hogy a mai világban nyomor van. A világot kellene megváltoztatni, ezt pedig csak úgy tudjuk megtenni, ha mi magunk (belülről) megváltozunk. Jimi Hendrix mondta vala: "Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét."

A mai orvostudomány szinte semmit sem tud a gyógyításról. A betegeket csak fizikai szinten kezelik (tehát csak a testet gyógyítják), pedig sok betegségnek lelki oka van, a testben csak a tünetek jelennek meg.

Szegény, megerőszakolt nők sem lennének, ha a világ újra Istenhez fordulna. Hívő férfiak nem erőszakolnak meg nőket.. (Itt nem az XY vallásúakra gondoltam, hanem a valóban HÍVŐKre.)

Az életképesség okáról sem a betegen született csecsemő tehet. Nézzük meg inkább azt a sok kemikáliát, amit magunkba döntünk (pl. gyógyszerek) és vegyük észre azt a világban eluralkodott tendenciát, hogy már a növények génjeit is manipulálják.. A különböző kozmetikumok hatásáról sincs sok fogalmunk, amik a bőrünkön keresztül felszívódnak..

A hívő ember nem menekül kényszerházasságba, mert tudja, hogy az ő másik fele, párja vár rá valahol. Ha még nem találkoztak, annak az az egyszerű oka, hogy az egyik vagy a másik bejárandó életútja szempontjából még nem jött el az ideje.

Az alapvető probléma az, hogy a világ kifordult magából, és már nincs fogalmunk arról, mi a jó és mi a rossz. Amit jelen pillanatban jónak gondolunk, lehet, hogy csak látszólagosan jó. A korábbi évek agymosása során eltűntek a valódi keresztény értékek.

2011. márc. 12. 11:09
 15/17 anonim ***** válasza:
26%
Utolsó vagyok, de 03-10 10:32-t nem én írtam, a kérdező kommentjére reagáltam.
2011. márc. 12. 11:26
 16/17 anonim válasza:
51%

13-10 10:32 vagyok

a tizenéves terhesség egyáltalán nem erkölcsös, de ha a tizenévesek, (meg egyáltalán senki) nem élnének házasságon kívüli szexuális életet, szóba se jönne a védekezés. Minek védekezni, ha nem szexelsz?

El kéne fogadni, hogy van nyomor, és nem az afrikai éhezőkről beszélek, hanem a szegényebb sorsú emberekről. Nekik akkor ne legyen gyerekük? Csak mert nem járhatna magániskolába, és nem vehetek mind a négynek külön audit?

Volt rá példa a közvetlen ismeretségemben, hogy a püspök engedélyezte a sterilizálást 6 gyerek után, mert az az anya életét veszélyeztette. Sterilizálták az apukát, és ezután mégis született gyerek. Azóta is boldogan élnek. Az Isten megmutatta, hogy nem mi döntünk az emberi élet fölött, hanem Ő.

A megerőszakolt nő gyereke nem tehet arról, hogy milyen körülmények között fogant. Ha az a gusztustalan ember érdemelné a halált, miért a gyereket büntessük?

Nem a mi dolgunk eldönteni, hogy melyik élet értékes, és melyik nem. Igenis gyilkosság egy csecsemő elvetetése, és gusztustalan a gondolat, hogy egy ember megszabhatja, hogy a születendő gyerek megérdemli e az életet, csak mert nekem nehézségekkel járna a fölnevelése...

Nem egy hetvenéves szűz papol kényszerházasságról meg büntetésről. Jézus, maga az Isten "papol" róla, akinek a létezése bizonyított, tehát nem képzeletbeli személy volt. Ha pedig nem vagy istenhívő, miért zavar téged, hogy bűn e, vagy sem a védekezés? Ezek szerint nekem nem kell túlvilági büntetéstől tartanod... Én meg, nem élhetem úgy az életemet, ahogy akarom, ja persze, hisz te megmondhatod, hogy a másik ember hogyan éljen (vagy élhet-e egyáltalán...)

És a végére egy idézet II. János Pál pápától.

"A szexualitás, amely által a férfi és a nő a házastársak saját és kizárólagos cselekedetein keresztül egymásnak átadja önmagát, nem csupán valamilyen biológiai folyamat, hanem legintimebb valóságában érinti az egész embert. Csak akkor valósulhat meg igazán emberi módon, ha szerves része annak a szeretetnek, amelyben a férfi és a nő teljes mértékben elkötelezi egymásnak önmagát egészen a halálig

A vallások által kitalált "álerkölcsök" lényege, hogy a Mennyországba jussunk halálunk után. De ha te ebben nem hiszel, egyszerűen nem követed. Ártani nem ártunk vele neked ugye, hogy templomba járunk, vagy imádkozunk, és azzal sem öltek még embert, hogy a szeretet, önzetlenség, alázatosság szerint éltek. Ha te nem akarsz így élni, az a te bajod, a te döntésed. Akkor szoktak így fölháborodni az emberek, mint te, amikor bűntudatuk van...

2011. márc. 15. 15:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Már bocsánat, de római katolikus papot, vagy pápát szexualitásról kérdezni olyan, mint ökört a matematikáról: zéró kompetencia, maximum a homoszexualitásban jeleskednek páran...
2017. dec. 4. 03:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!