Ha Isten mindenható és jólelkű, akkor miért nem tünteti el a sátánt? Miért hagyja a saját termtményeit szenvedni?
18:23!
Először is megintcsak szeretném megköszönni, hogy időt szánsz a megnevettetésemre. :)))
Másodszor pedig megkérnélek, hogy írj már még pár ilyet, mert komolyan nagyon jólesik. :DDD
Akár a "Miért hiszitek azt, hogy Isten létezik"-be is írhatod. Ott már valaki megválaszolta, amit most felvetettél, így én nem fárasztom magam. ... Meg amúgy sem. :)
Köszönöm még egyszer. :)
Olvasd el ezt, ez választ ad minden kérdésedre :) :
Annyira antropomorf istenképünk van, hogy az hihetetlen:) a saját tulajdonságainkat ruházzuk fel vele a válaszokban, pedig az sem biztos, hogy ilyen. Ha a Bibliát nézem, ok az antropomorf istenkép.
Nem vagyok sem vallásos, sem ateista, mégpedig azért mert egyikről sem tudom bebizonyítani azt sem, hogy igaz, és azt sem, hogy hamis. A kérdésre válaszolva: én azt gondolom, hogy van egy cél. És az ember ahogyan fejlődik, vagy ha nem is ő az, akinek valamit el kell érnie, hanem a természettel együtt történnie kell egyszer valaminek, akkor is célirányos. A célt nem ismerjük, de ha azt kérdezem, miért nem tűnteti el a rosszat, akkor erre csak logikailag tudok válaszolni. Minden minőség csak úgy létezik,ha van ellentetje. Világos nélkül nincs sötét, és fordítva. Az, hogy mi a jó, elveszíti jelentését, ha nincs jelentéstartalma annak sem, hogy mi az,hogy rossz. Szerintem ha létezik Isten és Sátán, akkor ők a Jó és Rossz megnyilvánulásai, az első ellentét. Ha nincsenek példák erkölcstelenségre, akkor nem tudok erkölcsösen cselekedni. A betegségekre nehezen tudom, elképzelni, hogy mondjuk valaki azért lesz rákos, mert Isten rákot küld rá, szerintem ez életmód és genetika kérdése, és több köze van a tudományhoz. De ha az egésznek van célja, akkor az nem csak az egyes emberi életben van, rövidtávú célként az ember a keresztény hit szerint megváltást nyer, stb. ÉS az egész emberiség létének célja? Ember küzdj, és bízva bízzál...vagy valami ilyesmi. Amiért küzdeni kéne, pedig saját életünk, saját családunk életének a jobbítása, és valamit hátrahagyni, legjobb esetben megtalálhatnánk az emberiség létének célját és így értelmét is.
Tudnám ezt ragozni, és lehet, hogy sok helyen logikátlan voltam, de ez a fórum hátránya, ugrálnak a gondolatok:)A lényeg, hogy erre a kérdésre valójában még nem lehet válaszolni. szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!