Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van még valaki aki megőrzi...

Van még valaki aki megőrzi szüzességét házasságig? Van e ennek értelme? Tovább.

Figyelt kérdés

Kis koromban, mikor megtértem, azt gondoltam, hogy én is "jó" leszek, és szépen élem az életem, és majd huszonévesen megesküdök, mint a tündérmesében. Aztán, habár keresztény maradtam, egyre kevésbé tudtam elhinni, hogy erre képes leszek, és hogy van e egyáltalán értelme. Hát melyik tinédzser nem irtó kanos ugye....

Szó mi szó, 3 éve vagyok immáron kapcsolatban, gondolom mondanom se kell, nem önmegtartóztatós félében. De emiatt semmi féle bűntudatot nem érzek.

Másik meglátásom, hogyha az ember nem ismeri meg alaposan, minden tekintetben a párját, felelőtlenséget követ el, ha elveszi. És ebbe a szex is bele tartozik, hisz ha valakik nem élvezik az együtt töltött időt az ágyban, minden alapjaiban rossz.

Vélemények?

2011. febr. 3. 22:40
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
Én 20 évesen vesztettem el a szüzességemet, nem voltam házas, és nem is tartom jónak házasságig megtartani. Még mielőtt bárki elkezdene okoskodni, látható, hogyha a mai világban, mai fiatalként, 20 éves koromig tartogattam, nem éppen vagyok egy ösztönlény, aki már tizenévesen hetente cserélgette a partnereit. Volt egy párom, már 19 voltam, mikor megismertem, és ő akart házasságig szűz maradni. A családja fanatikusan ragaszkodott ehhez, és belé neveltek egy csomó gátlást. Persze tönkrement a kapcsolatunk, amit utólag nem bánok, de leszűrtem belőle sok-sok tapasztalatot. Ez a szokás egy olyan régi világban alakult ki, ahol teljesen természetes volt, ha egy lány 17 évesen már feleség és anya volt. Ma, amikor a nők egyetemre járnak, tanulnak, dolgoznak, és nem ritkán harminc felé házasodnak, kimondottan egészségtelen odáig tartogatni. A katolikus egyházról nap mint nap lehet botrányos híreket hallani, hány szexuálisan abberrált pap bukik le. Érdekes, h protestánsoknál, ahol a lelkészek házasodhatnak, és szexelhetnek nincsenek ilyen balhék. Vagy javítsatok ki, ha tévedek, de én nem azt hallom nap mint nap, hogy xy evangélikus lelkész pedofil botrányba keveredett, hanem mindig katolikus pap az illető.
2011. nov. 8. 11:34
 32/34 A kérdező kommentje:

Na már most az, hogy milyen híreket hallunk, az erősen függ attól, ki írja a híreket, milyen politikai, ideológiai hátszél van mögötte.

Mindenhol vannak bajok, és mindenhol vannak példaértékű életű emberek.

Én hallottam már sorozatgyilkos protestáns amerikai lelkészről. A rabbikról is folyton kiderül valami simlisség, egy kis nemi erőszak, sikkasztás, szervkereskedelem. Csak ezeket nem verik nagy dobra, gyorsan elfelejti a társadalom.

A pedofil pap sztori meg már nagyon általános, mindenki vágja.

Fő kérdésre visszatérve, én sem támogatom a szüzesség megőrzésé, ugyanakkor ellenzem az eszetlen tiniszexet.

2011. nov. 8. 14:49
 33/34 anonim ***** válasza:

Na, én vagyok az utolsó előtti, csak mivel mobilról voltam, kissé kényelmetlen volt írni, nem is sikerült olyanra,a milyenre szerettem volna.

Kedves kérdező, igazad van abban, hogy mindenhol vannak problémák, de azért valljuk be a katolikus egyházban már olyan szinten elszaporodtak ezek az esetek, hogy nehéz azzal elvonni róla a figyelmet, hogy "problémák mindenhol vannak" , mert ami ott megy, az már beteges, és szerintem egyértelműen párhuzamot lehet vonni a cölibátus miatt kialakult elfojtásaikkal.

De, végül is, ez nem is válasz kérdésre, úgyhogy áttérnék az eredeti témára. :-)

A saját történetemet ezzel kapcsolatosan szívesen megosztom, de csak privátban, és persze, csak ha érdekel még a téma!

2011. nov. 8. 20:38
 34/34 A kérdező kommentje:
Természetesen érdekel, de szerintem ide is megírhatnád, mindenki kíváncsi mások történeteire. Úgy is anonim maradsz. Döntsd el, de érdekel a történeted.
2011. nov. 8. 21:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!