Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van még valaki aki megőrzi...

Van még valaki aki megőrzi szüzességét házasságig? Van e ennek értelme? Tovább.

Figyelt kérdés

Kis koromban, mikor megtértem, azt gondoltam, hogy én is "jó" leszek, és szépen élem az életem, és majd huszonévesen megesküdök, mint a tündérmesében. Aztán, habár keresztény maradtam, egyre kevésbé tudtam elhinni, hogy erre képes leszek, és hogy van e egyáltalán értelme. Hát melyik tinédzser nem irtó kanos ugye....

Szó mi szó, 3 éve vagyok immáron kapcsolatban, gondolom mondanom se kell, nem önmegtartóztatós félében. De emiatt semmi féle bűntudatot nem érzek.

Másik meglátásom, hogyha az ember nem ismeri meg alaposan, minden tekintetben a párját, felelőtlenséget követ el, ha elveszi. És ebbe a szex is bele tartozik, hisz ha valakik nem élvezik az együtt töltött időt az ágyban, minden alapjaiban rossz.

Vélemények?

2011. febr. 3. 22:40
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Érdekes meglátások, tetszik az álláspontotok. Két dolgot azért persze tisztázok, nem szexkapcsolatban vagyok, hanem rendes, egymás szeretésén alapulóban, és egy 21 éves fiú vagyok, aki mindent megkérdőjelez.

Mellesleg sok keresztényt ismertem már, és volt egy nagyon rendes amerikai hapsi például, aki elmesélte hogy mittom én hány év házasság után egyszer csak elvált tőle a felesége. Pedig "szabályosan játszottak", mégis egyszer csak a nő nem érezte jól magát a körülmények közepette.

Úgy látom az élet koránt sem olyan egyszerű, lineáris, ahogy azt sokan akarják "hinni", úgy gondolom nem mindig elég az, hogy imádkozunk és marionett babaként várjuk, hova ránt minket egy felsőbb akarat.

Gyakran fel merül bennem az a kérdés is, mi is Isten. Hisz ha megfigyeljük, Isten személyiségének meghatározása mindig is más volt, annak függvényében, milyen korokat élünk, milyen a társadalom intelligenciája.

Az ősi Isten ugye olyan volt kb mint egy Zeusz, gondol egyet mérgében, és teletölti vízzel az egész bolygót, vagyis akkor még csak lapos tányért. :)

Aztán a középkorban van, hogy Istenhez csak úgy lehet eljutni, ha veszel egy-két jegyet jó áron az egyháztól, aki szenvedést és önmegtartóztatást prédikál, közben nagyobb pompában él, mint a francia királyok együtt véve.

Ma, meg mikor a LIKE-olás fogalmát többen ismerik már 7 évesen, mint a megtérését, akkor a keresztény hit is muszáj új vonalon hozzászólni az emberekhez. Isten irtó kegyes és 20 oldalas esszékben képes megmagyarázni a Biblia minden sorát, de hiába, hisz lassan szinte már alig marad keresztény a Földön.

Az egyház és társadalom kritikáim ellenére nem Isten létét kérdőjelezem meg, hanem meg engedem magamnak azt a luxust, hogy önállóan mérjem fel tetteim súlyát. Én is felállítok egy szubjektív képet, ideológia rendszert, hisz miért ne tehetném, mikor eddig is évszázadonként változott az igaz-keresztény meghatározása.

2011. febr. 5. 13:41
 12/34 anonim ***** válasza:
52%
Az ,hogy egy felsőbb hatalom nem rángat bele téged a jóba,azt mutatja,hogy Isten szeret,tiszteletben tartja,ha te elrontod az életedet.
2011. febr. 5. 17:04
 13/34 A kérdező kommentje:

"Az ,hogy egy felsőbb hatalom nem rángat bele téged a jóba,azt mutatja,hogy Isten szeret,tiszteletben tartja,ha te elrontod az életedet."

Hogy micsoda? Nem érzem elrontottnak az életem.

2011. febr. 5. 18:37
 14/34 anonim ***** válasza:
77%

Tisztelt kérdező, bocs én hittem, hogy lány vagy. Az írásodból kitűnik, hogy intelligens vagy és korodhoz képest

érett.

Azért javaslom túlságosan ne told ki a házasságot. Szerintem a fiúknál 28-32. A lányoknak 24-28 az ideális.

Mert nagyon rossz 30 felett szülni, egészségileg.A férfi, ha 30 felett sem házasodik, az szerintem nem fogja becsülni a nőt. De éretlenül,tapasztalatlanul viszont rossz házasságot kötni.

2011. febr. 5. 19:30
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Visszaolvastam az eredeti kérdésed. Mível te fiú vagy, elmondom mikor jó egy nőnek, nem attól,hogy kipróbálják összeillenek-e szexuálisan!

Attól, ha érzelmileg elégedett boldog és felszabadult! Vagyis, ha jó szexet akarsz, tedd érzelmileg boldoggá és lásd nőnek. Csak ettől függ a nőnek a jó szex. Nem kell ezt évekig próbálgatni.

2011. febr. 5. 19:35
 16/34 A kérdező kommentje:

Értem én, ez az összeillőt felvetés a szerelem-szex topikban szokott téma lenni. A házasság maga egy másik kérdés. Réges régen még 24 köré saccoltam az ideális időpontot, most már nem tudom, talán 28. Nagyon sok felől hallom, hogy nem akarnak házasodni, meg hogy kellemetlen számukra a megkötöttség meg stb. Számomra ez egy szép dolog, de nagyon komolyan kell venni.

A szexről meg annyit, hogy nem azért próbálgatom már 3 éve a barátnőmmel, hogy biztos legyek benne, hogy összeillünk e, hanem mert jó. Amit próbálgatok vele, az inkább hogy összeillünk-e személyiségileg. Egyenlőre jól alakul minden.

És igen, az eredeti kérdés az volt, hogy valaki megőrzi e a szüzességét. Mert személy szerint nagyon kevés ilyen embert ismerek, egész pontosan egy korombélit se. Arra voltam kíváncsi, hogy van e más keresztény, aki hasonlóan tesz, mint én.

2011. febr. 5. 22:22
 17/34 anonim ***** válasza:
55%

A legtöbb katolikus fiatal nem tartja be, de egyes papok folytonosan emiatt lelkiismereti konfliktust okoznak emiatt. Én azért tértem át a protestáns hitre, mert nem akartam ilyen játszmákat. De ismerek jópár szűz 28 év körüli katolikus lányt, hát ne tud meg, mennyire hisztérikusak, nem bírja az idegrendszerük a megtartóztatást és állandóan várják a herceget fehér lovon.

Én mondjuk jóval harminc fölött "tértem meg", jó pár dolgot kipróbáltam szexuálisan is. Sok hibát elkövettem, ezeket mind letettem és hibának, mondjuk bűnnek tartok. De nem biztos, hogy nem csinálnám újra ugyanígy. Azért, mert nagyon sokat tanultam belőle. És, ha valami azt mondom rossz, veszélyes azt azért mondom, mert tudom, hogy az. Nem azért,mert a papok azt mondják. És ezért nem is csábít már a "vágy típusú bűnök."

2011. febr. 6. 16:54
 18/34 A kérdező kommentje:

-És ezért nem is csábít már a "vágy típusú bűnök."-

Ezt kifejtenéd, ezt nem értem.

2011. febr. 6. 20:37
 19/34 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Igen, van aki megörzi szüzességét a házasságig. Én is így tettem, feleségem is, és a környezetünkben élők is.

Úgy gondolom fontos tudnod azt, hogy a szex nem cél, hanem eszköz, méghozzá abban, hogy a másikat boldoggá tegyük. Hazugság az, hogy ehhez próbálgatni kell az egymáshoz való illeszkedést, stb. Ezek csupán üres kifogások arra nézve, hogy megindokokljuk a saját önző céljainkat. Ahogyan igaz az a mondás, hogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk. A testünk egy "buta hús", amit az akaratunknak kellene irányítani. Ehelyett mit látsz? Az emberek többsége a kivánságai szerint jár, és képtelen arra, hogy uralkodjon a testén, az érzelmein...stb.

A szerelem csodálatos dolog. Valaki egy erdőben való sétához hasonlította. Minden nap új és új szépséget fedezhetsz fel benne, ha valóban sétálsz. Én három évig udvaroltam a feleségemnek, és minden percét élveztem anélkül, hogy bármit elsiettünk volna. Ő volt az első nő az életemben, 18 évesen ismertem meg és 21 évesen vettem feleségül. Az elsietett szex olyan, mintha ezen az erdőn motorral hajtanál végig. Számunkra a nászút és a nászéjszaka valódi jelentéssel bírtak.

Az elkapkodott szex mindig csalódással jár, amit már előttem mások is leírtak. Fontos megtanulni az önmegtartóztatást, mert mi lesz, ha betegség, vagy egyéb okok miatt nélkülöznöd kell a társadat? Talán addig keresel majd mást? Egy keresztény ember számára az önmegtartóztatás nélkülözhetetlen az élet minden területén. Ha ebben nem vagy képes gyakorolni, mi lesz ha jönnek a kisértések és próbák? A probléma mindig az önzésből fakad, igaz ez a szexre is. A jó szerető soha nem önző. Mindig a másik örömét tartja szem előtt, erre számtalan példát olvshatsz a Bibliában is. Én kívánom neked, hogy ebben gyakorold magad, és meglátod Isten áldása lesz az életeden.

Üdv. Péter

2011. febr. 7. 08:52
 20/34 A kérdező kommentje:

Értem amit mondasz, ez esetben én már elkéstem ezzel a kivárással. De mint mondottam, nem azért szexelek, hogy próbálgassam, jól összeillünk e, hanem mert élvezem. Ugyanúgy mint az evést. Ha nem tenném, egyre frusztráltabb lennék az elvonási tünetek miatt.

Ugyanakkor 21 évesen nem érzem magam késznek a házasodáshoz.

2011. febr. 7. 09:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!