Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van még valaki aki megőrzi...

Van még valaki aki megőrzi szüzességét házasságig? Van e ennek értelme? Tovább.

Figyelt kérdés

Kis koromban, mikor megtértem, azt gondoltam, hogy én is "jó" leszek, és szépen élem az életem, és majd huszonévesen megesküdök, mint a tündérmesében. Aztán, habár keresztény maradtam, egyre kevésbé tudtam elhinni, hogy erre képes leszek, és hogy van e egyáltalán értelme. Hát melyik tinédzser nem irtó kanos ugye....

Szó mi szó, 3 éve vagyok immáron kapcsolatban, gondolom mondanom se kell, nem önmegtartóztatós félében. De emiatt semmi féle bűntudatot nem érzek.

Másik meglátásom, hogyha az ember nem ismeri meg alaposan, minden tekintetben a párját, felelőtlenséget követ el, ha elveszi. És ebbe a szex is bele tartozik, hisz ha valakik nem élvezik az együtt töltött időt az ágyban, minden alapjaiban rossz.

Vélemények?

2011. febr. 3. 22:40
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
86%

Ha valaki komolyan hisz benne, és elhatározza, hogy vár az esküvőig, akkor igen is van értelme. Ő így akarja.

De én úgy látom, ez manapság már nem divat. Egyre többen szülnek tizenévesen, már 13 évesen is. Nagyon korán lefekszenek a fiatalok egymással, mindent kipróbálnak, aztán huszonéves fejjel ráunnak mindenre.

Én nem tennék szüzességi fogadalmat, de tiszteletben tartom, mások véleményét, döntését. Én egyébként 19 évesen vesztettem el, több barátom volt előtte, de szexre nem került sor, és nem haltunk bele. Igazából nem is foglalkoztatott minket nagyon a gondolat... Nem úgy, mint most

25/L

2011. febr. 3. 23:03
 2/34 anonim ***** válasza:
75%
Én sem tudtam magam megtartóztatni, de utólag nem örülök ennek.A következőnél az ember már hasonlítgat, beugrik, hogy az előzővel milyen volt, hogy volt...Engem mindez csak zavart.Szerintem Isten törvényei értünk vannak, minket védenek, de sokszor csak utólag látjuk be, jobb lett volna Rá hallgatnunk.Van értelme az önmegtartóztatásnak, hidd el; s melegen ajánlom Pál Feri atya előadásait. Ott érdemben kapsz választ erre a kérdésre! [link]
2011. febr. 3. 23:07
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok...

Nem kell hasonlítgatni.... Az a srác, aki az én szüzességemet elvette, csak magával törődött, nagyon rossz volt az első alkalom, és minden együttlét vele. A következő párom kicsit idősebb, és nagyon tapasztalt volt. Csoda volt vele szeretkezni, nagyon sokat tanultam. Aztán szétmentünk. A jelenlegi párom, férjem tapasztalatlanabb volt, de én pl. hasonlítgatás helyett próbáltam apró fortályokat becsempészni a szexbe, elmondani mit szeretnék... csodálatos szerető lett, isteni vele. Ha együtt maradok esetleg azzal, akivel először lefeküdtem, és várunk az esküvőig, abből csak egy megkeseredett kapcsolat lett volna.

2011. febr. 3. 23:15
 4/34 anonim ***** válasza:
87%
Van ilyen, és van értelme. Nem mondom, hogy jó úgy, de nem vagyunk egyformák. Szerencsére nem.
2011. febr. 3. 23:20
 5/34 anonim ***** válasza:
96%

Nézd, a Biblia törvényeit csak akkor tudod és van értelme megtartani, ha igazán hívő vagy. Tehát ha hiszed, hogy a házasság szentség, és hogy tested a Szent Szellem temploma, nem fogsz belemenni kapcsolatokba, ha felnőttként tértél meg, bűnnek bánod meg. Ha hiszed, hogy Istent szolgálod a házasságoddal, akkor bűn a házasság előtti nemi élet, és ezt pontosan tudod, ha elköveted, mert a lelkiismreted nem hagy nyugodni és szenvedsz tőle.

De ha szabadosabban gondolkodsz, a keresztény vallás csak egy mankó vagy kulturális érték a számodra, akkor nem lesz lelkiismeretfurdalásod, mert magaddal törődsz elsősorban és nem Istennel. És ezért Isten nem fog téged a pokolba küldeni, csak lemaradsz valamiről, amit csak Jézus követésével lehet elérni. Hátráltatni fog a szellemben való fejlődésedben,ennyi az egész. A végén az Úr úgyis a szíveket vizsgálja, és az Ő tiszte megítélni, hogy milyen ember voltál.

2011. febr. 4. 12:38
 6/34 anonim ***** válasza:
55%
Ateista vagyok, mindenféle vallás, Bibliai akármi távol áll tőlem.
2011. febr. 4. 16:12
 7/34 A kérdező kommentje:

"...ha elköveted, mert a lelkiismreted nem hagy nyugodni és szenvedsz tőle."

Egyszerűen nem érzem bűnnek azt amit teszek, hiszen sem másnak, sem magamnak nem ártok vele. Egyetlen egy párom van, vele vagyok évek óta.

Már csak azt mondja meg nekem valaki, amit írtam is a fő kérdésben, hogyha valaki kivár és bőven felnőtten házasságban szexel először, és szépen éldegélnek, de nem élvezik a szexet, na akkor mi van? Arra ugyan nincs gyógyír, ha két ember nem passzol össze testileg, mert van ilyen.

2011. febr. 4. 17:01
 8/34 anonim ***** válasza:
56%

Azt írod a bevezetőben, hogy megtértél. Ez mit jelent számodra? Isten kezébe tetted a párkapcsolat kérdését? Rábíztad, hogy mutassa meg, ki lesz az, akit Ő szán neked?

Elhiszed, hogy akit Isten szán neked valóban hozzádillő segítőtársad lesz? Ezeket kellene előszőr magadban tisztázni.

Higgyük már el, hogy Isten nem akar nekünk rosszat, és nem fog tévedni. Ő ismer minket a legjobban! Nem hiszem el, hogy akit Ő nekünk szán, az ne a leginkább hozzánkillő lenne. Nem hiszem, hogy Isten, aki a szexualitást is teremtette, olyan párt adna mellénk, akivel nem jó a szex. ILyen nincs. Ez csak egy alibi, hogy nyugodtan szexeljek azzal, akivel még nem köteleztem el magam.

Olyan persze biztosan van, amiről egy előző válaszadó írt, hogy összejön valaki egy önző emberrel, aki nem szereti igazán, nem a párjának akar örömet szerezni, csak magának, aztán ágyba bújnak, és nem jó vele a szex. De ez egy más dolog. Ő nem az Istentől kapott segítőtársa volt.

A kérdésre válaszolva: még vannak bőven, akik megőrzik a szüzességüket a házasságig. Ha a többség ezt nem is tartja fontosnak, sőt nem érti, akkor is vannak, és működik a dolog! Értelme: annak adom oda magam teljesen, akivel el is köteleztem magam teljesen!

Hogy tovább reagáljak a felvetéseidre, igen, tizenévesen meg huszonévesen kanos minden férfi (magam is az vagyok), de azért vagyunk többek az állatoknál, hogy uralkodjunk az ösztöneinken, és ne pusztán azok vezéreljenek minket.

"És ebbe a szex is bele tartozik, hisz ha valakik nem élvezik az együtt töltött időt az ágyban, minden alapjaiban rossz." Valóban, ha a kapcsolatot a szexre alapozod, és aztán az nem működik, akkor alapjaiban rossz a kapcsolat. De az nagy baj, ha egy kapcsolatnak a szex az alapja. Akkor az egy szexkapcsolat. Ilyet is lehet, de az már egy más kategória. Egy jól működő párkapcsolat alapja az egymás iránti mély szeretet és elköteleződés kell legyen.

2011. febr. 5. 00:17
 9/34 anonim ***** válasza:
85%

Ha mégsem tudsz függetleníteni magad egy dogmától, valahol mégiscsak zavar akkor miért nem kéred meg a párod vegyen feleségül? Ha nagyon szeret úgyis megért és megteszi. Ha nem az elgondolkodtató.

Ja, és minimális költségekből is meg lehet szervezni. nálunk gyűrűvel együtt 80.000 Ft alatt volt.

2011. febr. 5. 00:36
 10/34 anonim ***** válasza:
68%

"Egyszerűen nem érzem bűnnek azt amit teszek"

Mi köze van az érzéseidnek ahhoz,hogy mi a bűn?A következménye a szellemi,majd a fizikai halál.Ez bibliai tény.

Én is megtértem fiatalon,majd ki a világba.Belementem kapcsolatokba,azt hittem megvan az igazi (mindegyiknél).:(

De most,hogy 6-7 éve megtértem,Isten adott nekem feleséget (AZ IGAZIT)és olyan hálás vagyok Neki amiért nem hagyott benne más kapcsolatban,mert ég és föld amit Istem adhat,és amit az ördög.Sajnos sok másolatot tud mutatni,de eredeti az csak 1 van

2011. febr. 5. 02:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!