Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van még valaki aki megőrzi...

Van még valaki aki megőrzi szüzességét házasságig? Van e ennek értelme? Tovább.

Figyelt kérdés

Kis koromban, mikor megtértem, azt gondoltam, hogy én is "jó" leszek, és szépen élem az életem, és majd huszonévesen megesküdök, mint a tündérmesében. Aztán, habár keresztény maradtam, egyre kevésbé tudtam elhinni, hogy erre képes leszek, és hogy van e egyáltalán értelme. Hát melyik tinédzser nem irtó kanos ugye....

Szó mi szó, 3 éve vagyok immáron kapcsolatban, gondolom mondanom se kell, nem önmegtartóztatós félében. De emiatt semmi féle bűntudatot nem érzek.

Másik meglátásom, hogyha az ember nem ismeri meg alaposan, minden tekintetben a párját, felelőtlenséget követ el, ha elveszi. És ebbe a szex is bele tartozik, hisz ha valakik nem élvezik az együtt töltött időt az ágyban, minden alapjaiban rossz.

Vélemények?

2011. febr. 3. 22:40
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az önmegtartóztatás valóban hasonló a böjthöz. Ahogyan régebben az emberek böjtöltek, ugyanúgy természetes volt ez is. Ma elkényelmesedtek az emberek, hozzászoktatták magukat a kivánságaik azonnali kielégítésére. Ez nem csak lelkileg de testileg is káros, mert a nagy hajszában a szervezet is képtelen a pihenésre, a regenerálódásra. Csak akkor kapcsolnak amikor már késő, tömik magukba a gyógyszert, de soha nem lesznek már egészségesek.

Meg kell tanulni uralkodni a testeden, mert saját magadnak ártasz vele, ha nem így teszel.

Üdv. Péter

2011. febr. 7. 12:08
 22/34 A kérdező kommentje:
Az hogy a sok zabálás nem tesz jót, azt megértem,de álszentség a szexbe belemagyarázni, hogy azért, mert művelem, ártok magamnak. Ez egyszerűen nem igaz. Én is jól érzem magam, a párom is. Szóval nem ugyanaz.
2011. febr. 7. 15:17
 23/34 anonim ***** válasza:
77%

Félreértettél.

Én azt mondom, hogy a szex helye a házasságban van. Addig pedig az önmegtartóztatás gyakorlásának az ideje van. Ezt hasonlítottam a böjthöz, amikor a szervezeted pihen, és nem dolgozik az emésztés miatt. Az, hogy téged frusztrál a szex hiánya azt mutatja, hogy képtelen vagy az önmegtartoztatásra. Ez bizony baj. Baj, hogy elvonási tünetek jelentkeznek, mert hozzászoktattad a szervezetedet egy olyan dologhoz aminek még nem jött el az ideje, így amikor majd a társad betegsége, vagy távolléte miatt nem lesz alkalmad a szexre mit fogsz tenni? Keresel másvalakit? Vagy megoldod másképp?

Gondolkodj el ezeken.

Üdv. Péter

2011. febr. 7. 23:43
 24/34 A kérdező kommentje:
Mikor nincs szex, akkor pihi van, közös szundikálás. Azt is szeretem csinálni.
2011. febr. 8. 09:47
 25/34 anonim ***** válasza:
70%

Az érem másik oldala:

Én írtam a vágy típusú bűnöket. Kifejtem.

Ha a te elmédben,álmaidban, vágyaidban erős a szexuális vagy érzelmi töltet (ami a mai világ járója), akkor szenvedni fogsz, mint egy kutya ha elfojtod vagy esetleg torzult formában jön elő (agresszió, pedoifilia stb.)

Mivel a világból jövő benyomások erőteljesen szexuális, vágy típusúak, nem tudsz elzárkózni előle.

Ha csak nem nézel TV.-t, nem nézel miniszoknyás lányok után,kevesebb húst eszel és csak a zsolozsmát olvasod akkor van esélyed.

Vágy típusú bűnök? A lányoknál az az illúzió, hogy meg kell találni a nagy szerelmet, ami elsősorban fizikai vonzalom (mindent elsöprő). A fiúknál először a fizikai vonzalom, s utána jön az érzelem.Sokan már nem is akarják az érzelmet.Azért illúzió, mert nem lehet rá alapozni, ez csak egy erőteljes vágy, kérdés mekkora a lángja, addig ég. És nagyon sok bonyodalmat, csalódást okozhat. De ki lehet gyógyulni belőle és akkor már könnyen ellent tudsz mondani a csábításnak, nagyon könnyen.De ehhez tapasztalat kell. Kinek több kinek kevesebb.

De maradhatsz, a húsmentes, zsolozsmás megoldásnál is. Ez temperamentum kérdése.

2011. febr. 8. 13:32
 26/34 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Kérdező!

A fogalmazásod alapján nagyon intelligens embe vagy. Szerintem becsülendő dolog az, hogy 18éves korodig megőrizted a szüzességed. Öröm olvasni, hogy ennyire tiszteled a barátnődet, és hűdéges vagy hozzá. Szerintem a bűn nem az, hogy két ember szereti egymást, és eggyé válnak fizikailag és lelkileg is. Közel sem jársz a bűn fogalmához. A házasságot ne kapkodjátok el. Szép dolog a házasság, de nem biztos, hogy itt az ideje. A legfontosabb az, hogy egymást szeressétek. Ez a természet rendje. Ne legyen lelkiismeret furdalásod emiatt, és ne szégyelld magad. Hisz nincs miért :).

2011. febr. 8. 17:50
 27/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a dicsérő szavakat. :)

"ami a mai világ járója"

Aki ezt írta annak említem, hogy ez nem a mai világ vele járója. Mást ne mondjak, nézz megy egy 18as karikás görög vázát, ott hány férfi hány nővel miket csinálgat. Pedig őket nem "rontotta" meg a Tv meg a média.

2011. febr. 8. 20:58
 28/34 anonim ***** válasza:
8%
Nem tudom ki hogy van vele,de ha a házasság utáni első éjszakán derülne ki,hogy nagyobb van neki,mint nekem,lehet elsírnám magam!:)
2011. febr. 9. 22:32
 29/34 A kérdező kommentje:
Ez valami gyenge humor akar lenni?
2011. febr. 9. 22:37
 30/34 anonim ***** válasza:
41%

Egyáltalán nem humoros,ha jobban belegondol az ember!:)

Csak nyomatékosítani akartam amit írtál,jobb a házasságkötés előtt megismerni a másikat,mint végigkínlódni az életet egy olyannal,akivel ilyen téren nem kompatibilis az illető (már ha egyáltalán hosszútávú lesz pont ettől a házasság).

Szerintem itt bűntudatnak helye nincs.

2011. febr. 10. 17:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!