Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hová tűntek a nagy keresztények?!

Hová tűntek a nagy keresztények?!

Figyelt kérdés

A bűn egyre nagyobb a földön,egyre több a szenvedés,stb-stb.Persze,itt a GYIK-en jelen vannak a nagy hittérítők,prédikálnak és a többi...De még ezzel is csak a popsijukon ülnek és nem érnek el semmit,mert a monitoron keresztül nem érzi meg az ember az Isteni jelenlétet. Évek óta várom hogy találkozzak valakivel akinek tényleg hatalmas hite van,és segít kilábalni a jelenlegi helyzetemből.Persze mind ezt hiába,mert ők csak a saját kis szűk köreikben vannak,együtt a testvéreikkel,vagy otthon ülnek a popsijukon,teszik a kötelezettségeiket.....Bezzeg akiknek szükségük lenne rájuk,akiket senki sem szeret,az életük kész katasztrófa és csak Istenre várnak(még ha nem is tudják) őket észre sem veszik,csak megdorgálják milyen egy rossz,undorító ember,stb...Pedig ők nem rosszak,csupán elveszettek.

Egyedül nem bírnak kilábalni a helyzetükből,nem tudnak Istenhez közeledni,mert akár hányszor is megpróbálják és belekezdenek visszaesnek,a környezetük,a kísértés,és még sok más miatt. Segítséget pedig,mi elveszettek csak nagy ritkán találunk,mert egy jó keresztény sehol. Pedig fontos hogy jó környezetben legyen az ember,de a mai világban...

Na szóval,kérdem én,hol vagytok ti,akik keresztényeknek mondjátok magatokat,s még sem tesztek semmit sem?Miért nem szaladtok az elveszettekhez,miért hagyjátok őket elkárhoztatni? Miért csak a sokszor látott apró,szűk köreitekben vagytok(pl gyülekezet),a nagy világot miért hagyjátok figyelmen kívül?HOL VAGYTOK? :'((

2011. jan. 2. 18:24
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Megértelek, el vagy keseredve, segítségre vársz. Én hiszek és ki is állok a hitem mellett, de csak nemrég tértem rá a helyes útra. Nem mindenki kapja feladatának az evangelizációt, amit én egy áldásnak tartok Istentől. Nagyon jó evangelistának tartom Paul Washert. Keress rá a youtube-on. Egyébként meg mindannyian emberek vagyunk, a magunk elképzeléseivel Istenről, ne embertől várd az útmutatást, hanem Istentől a szentlélek által. Egyszerűen térdelj le, mondd el Istennek az érzéseidet, kételyeidet, bánatodat és kérd őt, hogy adjon bölcsességet, hogy rálelj az igazságra.Nem kellenek betanult imák. Úgy beszélj hozzá, mintha előtted állna.Kérd, hogy változtasson az életeden, a gondolkodásodon. Olyat is halottam, hogy valaki konkrétan azt mondta neki,hogy: Uram, nem tudom, hogy létezel-e, ha igen,segíts, hogy hinni tudjak benned!" A szándék, az őszinte vágy a fontos. Tapasztalatból mondom.

Sok olyan filmet találsz a neten amik arról szólnak, hogy emberek, hogyan váltak hívővé. Kedvencem a Csodakrumpli, ami igaz történet.: [link]

Én is hittérítők nélkül kerültem közel Istenhez, internetes oldalak,és a biblia segítségével.Nekem is hiányzik az összetartozás érzése amit egy jó közösség adhat, de még nem találtam ilyet. Ez azonban nem tarthat távol Istentől.

Ha beszélgetni szeretnél, vagy csak arra van szükséged, hogy valaki meghallgasson, írj, segítek amiben tudok.

2011. jan. 15. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!