Hová tűntek a nagy keresztények?!
A bűn egyre nagyobb a földön,egyre több a szenvedés,stb-stb.Persze,itt a GYIK-en jelen vannak a nagy hittérítők,prédikálnak és a többi...De még ezzel is csak a popsijukon ülnek és nem érnek el semmit,mert a monitoron keresztül nem érzi meg az ember az Isteni jelenlétet. Évek óta várom hogy találkozzak valakivel akinek tényleg hatalmas hite van,és segít kilábalni a jelenlegi helyzetemből.Persze mind ezt hiába,mert ők csak a saját kis szűk köreikben vannak,együtt a testvéreikkel,vagy otthon ülnek a popsijukon,teszik a kötelezettségeiket.....Bezzeg akiknek szükségük lenne rájuk,akiket senki sem szeret,az életük kész katasztrófa és csak Istenre várnak(még ha nem is tudják) őket észre sem veszik,csak megdorgálják milyen egy rossz,undorító ember,stb...Pedig ők nem rosszak,csupán elveszettek.
Egyedül nem bírnak kilábalni a helyzetükből,nem tudnak Istenhez közeledni,mert akár hányszor is megpróbálják és belekezdenek visszaesnek,a környezetük,a kísértés,és még sok más miatt. Segítséget pedig,mi elveszettek csak nagy ritkán találunk,mert egy jó keresztény sehol. Pedig fontos hogy jó környezetben legyen az ember,de a mai világban...
Na szóval,kérdem én,hol vagytok ti,akik keresztényeknek mondjátok magatokat,s még sem tesztek semmit sem?Miért nem szaladtok az elveszettekhez,miért hagyjátok őket elkárhoztatni? Miért csak a sokszor látott apró,szűk köreitekben vagytok(pl gyülekezet),a nagy világot miért hagyjátok figyelmen kívül?HOL VAGYTOK? :'((
Idézek a gyik-ről egy választ :
"Csak saját magamról és szűk környezetmről tudok biztosat, ezt írom:
Régen is olvastam bibliát iskolás koromban és érdekesek voltak a történetek,
Sámson..stb-de csak ennyi.
Néha eljártam templomba,
de semmi változás,mígnem egyszer egy vadidegen ember
elkezdett Istenről és a bibliáról beszélni és az más volt,mint az eddigiek.
Élővé lett az az Isten,Jézus stb-és nem is húzom tovább: a tanulság:
A hit hallásból van,a hallás Isten Igéjéből fakad vagyis:
hallani kell Isten beszédét valakitől,akinek élő hite van és az olyan vonzó lesz,
hogy így hit keletkezik az ember szívében.Akivel ez nem történt meg,
az nem tudja elképzelni sem-és ezután már könnyedén elfogadom és értem is a bibliát anélkül,
hogy tudnék arámul, vagy görögül.
Maga az Isten fog tanítani,és félre ne értsd,de mohamed meghalt,
krisna meghalt,buddha meghalt, Jézus is meghalt,
de csak egyedül ő támadt fel a halálból :))"
Nos,nekem ugyan erre a jelenlétre volna szükségem,a baj csak annyi,hogy sehol sem találom.Sehol.Ahogyan pedig a biblia is mondja,a súlyos vétkesek egyedül csak iszonyú nehezen szabadulnak a gonosztól,nekik térítőre van szükségük.Én túl gyenge vagyok ahhoz,hogy egyedül lábra álljak.Próbálok,de amikor már azt hiszem sikerülne,hirtelen visszakerülök a földre,méghozzá jó fájdalmasan. Reménytelennek érzem egyedül. Bár soha nem adom fel és teljes erőmből küzdök,belefáradni nem tudok, annak ellenére sem,hogy tudom hogy mindez hiábavaló mert túl gyenge vagyok.Egyszerűen nem tudok Isten nélkül élni,de valahogy elérni is képtelenség...
Köszönjük, megvagyunk. Én nem járok semmilyen gyülekezetbe. Oda olyanok járnak, akik hétköznapi életükbe nem tudják beleilleszteni a vallást. Nekem sikerült, szóval nincs szükségem semmilyen hitgyülire. Hogy hol vagyunk? Hát, dolgozunk, iskolába járunk, megyünk pár megállót a buszon, eljárunk néha a vasárnapi misére stb.
Nekem, amióta Wass Albertet olvasgatok, eléggé nagy mértékben átalakultak az ilyen gondolataim, mert sok kérdésre, amelyek eddig foglalkoztattak, választ kaptam tőle, és így ugye teljesen más, új kérdések foglalkoztatnak ezzel kapcsolatban. Ajánlom neked is olvasásra.
A 18:54-es válaszom egy válaszadónak szólt,bár nem tudom miért,de törölték a hozzászólását.
Utolsó,ez sem valami biztató.Oké,élik az életüket,de mindeközben elfelejtik Istent.A munkahelyen is lehet Istenen keresztül csodát tenni,amikor mész egyik buszmegállóból a másikba,közben meg állhatsz egy percre ha látsz egy szenvedő embert,odamehetsz hozzá,imádkozni érte,megmutatni neki hogy van aki szeret(het)i,pár percet szánni rá.A sarkon ülő hajléktalannak adhatsz egy kis ételt,alamizsnát,vizet,vagy valamit ami segít rajta,persze csak ha van épp nálad.Szabadidődben pedig rengeteg dolgot tehetsz,ami Isten szemében jó.
Meg hát az nem a legjobb,hogy hívőnek mondod magad,de nem csatlakozol hozzájuk,hisz szükség van arra hogy összetartsatok,ha 1-nél több ember fohászkodik,sokkal ,hatásosabb',mint ha csak 1 teszi. Kapcsolódni kell,kellene a láthatatlan gyülekezethez,gondolom már hallottál róla. Ez pedig szintén embereken keresztül lehetséges. Fontos jó társaságban lenni. Persze,csak ha találsz olyat. (:
Te a karizmatikus hívőket keresed, nézd meg ezt az oldalt: [link]
nézz körül alaposan és magtalálod,amit keresel :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!