Az ateisták intelligensebbek?
A vallás és intelligencia nem függ össze. A hívők is megkérdőjelezik a hitüket, de minthogy a "Van Isten" és "Nincs Isten" kérdések egyikét sem lehet bizonyítani, így nem az intelligencia, hanem a lelki világ határozza meg a hívést.
Na meg az ateisták többsége csak a Bibliát cáfolja, arra alapoz, mintha nem lennének más vallások. Kis beszűkültek :)
" A hit pedig alapja annak, amit remélünk, bizonyítéka annak, amit nem látunk." Zsolt 11:1
A hit nem intelligencia kérdése!
Szerintem a kettő között nincs összefüggés.
Én alapjába véve vallásos nevelést kaptam - ez akkoriban megállt ott nálam hogy van Isten és pont.
Aztán erősen ateista voltam.
Most újra hiszek és mélyebb a hitem, mint előtte.
Egyébként intelligens embernek tartanak, meg annak is gondolom magam és nem hiszem hogy bármelyik periódusban kevésbé/jobban intelligens lettem volna...xD
Szerintem érdekes lenne megpróbálni, hogy megkérnéd a Mensa Hungariqa-t, hogy esetleg egy rövid anonim kérdőívet kitöltetnének-e a kedvedért?
Elvégre a mensások számítanak a felső 2%-ba intelligencia terén.
Megkérdeznéd Hogy hívő-e vagy sem? És ha igen milyen vallású? és ott felsorolva előtt rubrika. Meg szerintem a kor és nem se lenne elhanyagolható.
Amúgy nem tudom hogy ez így jó lenne-e, az igazi felméréseket pontos tervezés előzi meg, de egynek biztosan nem rossz.
Statisztikailag igen. Én inkább úgy mondanm, hogy minél intelligensebb valaki, annál valószínűbb, hogy ateista.
Einstein nem úgy volt vallásos ahogy azt sokan hiszik. Deista volt ami nem egyenlő a teizmussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!