Az ateisták miért csak a Bibliára alapozzák a hitetlenségüket?
Ahogy tapasztaltam, az ateisták többsége - tisztelet a kivételnek -, állandóan azzal érvelnek, hogy nincs Isten, mert a biblia ellentmondásos, hülyeség és logikátlan.
Na de van még pár száz komolyabb vallás a világon... persze, nemigen lehet egyenként mindet megcáfolni, de azt mondani, hogy azért nincs semmilyen istenség, mert a Biblia hiteltelen... az nem zárja ki "más" isten létezését.
Azért, mert a legtöbbjük biztos csak a bibliába olvasott bele, tehát nem sok joga van más vallások írásait kritizálni.
Az én nem-hitemnek személy szerint köze nincs a bibliához, ha ez megnyugtat:)
439. Hol lakik Isten? ps 9:11, 76:2, Joel 3:17, 21 ≠ ps 123:1, ecc 05:02
Itt a válasz=Ézsaiás 57:15-" Mert így szól a Magasságos és Fenséges, akinek örökkévaló a lakozása, és akinek neve szent: „A magasságban és a szent helyen lakozom, és a megtörttel és alázatos szelleművel is, hogy újjáélesszem az alázatosak szellemét, és újjáélesszem a megtörtek szívét."
(2Krónikák 16:9)!!!!!!!!!!!!!.
Talán veled is előfordult már, hogy egy barátod tett egy megjegyzést valakire, akivel még nem találkoztál, majd amikor bemutattak neki, nehezebb volt meglátnod az illető adottságait és jó tulajdonságait amiatt, amit a barátod mondott róla. Ilyesmi akkor is megeshet, amikor a Bibliáról van szó.
Sok első századi zsidó nem akart elfogadni egy tényt, melyről a Héber Iratok egyértelműen beszélt: azt, hogy Jézus a Messiás. A názáreti Jézus megfelelt minden szentírási követelménynek, és minden rá vonatkozó próféciát beteljesített. A kortársai közül sokan mégis ragaszkodtak az elfogult álláspontjukhoz, és emiatt nem értették meg Isten Szavát.Mit tanulhatunk ebből az esetből? Fontos, hogy elfogulatlanul olvassuk a Bibliát. Az előítélet és a személyes elképzelések meggátolhatják az olvasót abban, hogy megértse a Bibliában feltárt igazságokat.
Az ateisták hisznek a Teremtőben, de a bibliai Istenben nem.
Ugyanis a világegyetem kialakulására csak tippek vannak és bizonyos részeredmények. Ha Isten öröktől fogva létezett nem alakult át semmivé, akkor ő a világegyetem.
Én azért lettem hitetlen, mert az Isten Jézusban történt "leszületése" óta, nem volt képes a Földön megjelenni. Ennek már lassan kétezer éve. Az Ó-testamentumi leírások szerint, abban az időben lépten - nyomon itt volt az emberek között. Nagyon megharagudhatott az emberre, hogy így eltűnt. Pedig rengetegen imádkoznak hozzá és fogadnak szót neki - hát megérdemelnék.
Tegnap 23:13 -
Ézsaiás 57:15: „A magasságban és a szent helyen lakozom,." - nyilván tudod, hogy ez a hely hol van konkrétan... elárulhatnád, hogy ne törjem tovább a buksim rajta (akár privátban is).
A legeredményesebb akkor lesz a bibliaolvasás, ha nem rögtön az olvasással kezdjük, hanem imával. Az ima rendkívüli kiváltság. Olyan ez, mintha úgy fognál hozzá egy nehéz témájú könyv áttanulmányozásához, hogy felhívnád az íróját, hogy segítsen neked megérteni, amit olvasni fogsz.
„Ha tehát valamelyikőtök híján van a bölcsességnek, kitartóan kérje Istent, mert ő nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek; és megadatik neki. De hittel kérje kitartóan, egyáltalán nem kételkedve” (Jakab 1:5, 6). Jeremiás 33:3-> »Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.«”
Példabeszéd 1:23-->" Térjetek meg az én feddésemre. Akkor kiárasztom rátok szellememet, megismertetem veletek szavaimat."
Nehémiás 9:20-->" Jó szellemedet adtad, hogy eszessé tedd őket,..."
:) „Minden eszes az ismerettel összhangban cselekszik, de aki ostoba, a bolondságot terjeszti” (Példabeszédek 13:16). Az eszes nem ugyanaz, mint az agyafúrt. Az eszesség itt az ismerettel kapcsolódik össze, és egy megfontolt ember képét rajzolja elénk, aki gondolkodik, mielőtt cselekszik.
Tudja, hogy bölcs tettek ritkán fakadnak találgatásokból, érzelmi felindulásból vagy abból, hogy valaki egyszerűen követi a tömeget. Ezért időt szán arra, hogy megvizsgálja a szóban forgó helyzetet. Elemez minden tényt, és meghatározza, hogy milyen lehetőségek közül választhat. Majd az Írásokban kutat, és megállapítja, hogy mely bibliai törvények vagy alapelvek vonatkoznak az adott helyzetre. Az ilyen ember nem tér le az egyenes útról (Példabeszédek 3:5, 6).
Nagyon könnyen rossz következtetésre juthatunk, ha nem ismerünk minden tényt. Fontos felismernünk:nem mindig látjuk a teljes képet,és sokszor azt is nagyon tévesen ítéljük meg, amit látunk a Biblia olvasásakor !
Emellett, ha megszívlelhetjük Pál intését: „Továbbra is tartsd meg az egészséges szavak mintáját” (2Timóteus 1:13).
Milyen „egészséges szavakról” beszélt Pál? Ezzel a kifejezéssel az igaz keresztényi tanításra utalt. Timóteusnak írt első levelében elmagyarázta, hogy az „egészséges szavak” lényegében „Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak a szavai” (1Timóteus 6:3). Ha valaki utánozza az egészséges szavak mintáját, az azt eredményezi, hogy józan gondolkodású, szeretetteljes, másokkal figyelmes lesz. Minthogy Jézus szolgálata és tanításai összhangban vannak a Biblia egészében található valamennyi tanítással, az „egészséges szavak” kifejezés tágabb értelemben az összes bibliai tanításra is utalhat.
Timóteus az egészséges szavak mintáját „kiváló letétnek” tekintette, amelyet meg kellett őriznie (2Timóteus 1:13, 14).
Isten Szavának tanulmányozásával kapcsolatban nem lenne ésszerű megbotránkozni egy írásszövegen, csak mert nehezen érthetőnek tűnik. Amit a Biblia az egyik helyen mond, azt más versek fényében is meg kell vizsgálni, és ezeknek összhangban kell lenniük. Továbbá gyakran a szövegkörnyezet — a körülmények, vagy hogy miről volt szó — segít megtalálnunk egy fejtörést okozó írásszöveg ésszerű és logikus magyarázatát.
Ha a Bibliát „ellentmondásosnak” találod, lehet, hogy:
♦ Rosszul ismersz bizonyos történelmi tényeket vagy ősi szokásokat?
♦ Talán elmulasztottad a szövegösszefüggéseket megvizsgálni?
♦ Nem vetted figyelembe az író szempontját?
♦ Talán megpróbáltad összeegyeztetni a vallási téves fogalmakat a Biblia igazi tanításaival?
♦ Pontatlan vagy idejétmúlt bibliafordítást használsz?
19.19:
"Olyan ez, mintha úgy fognál hozzá egy nehéz témájú könyv áttanulmányozásához, hogy felhívnád az íróját, hogy segítsen neked megérteni, amit olvasni fogsz."
Mert szerinted ki írta a Bibliát?
„ A teljes írás Istentől ihletett” — írta a keresztény Pál apostol (2Timótheus 3:16). Vajon mit jelent ez? Az „Istentől ihletett” kifejezés (görögül: the·o′pneu·sztosz) szó szerint azt jelenti, hogy ’Istentől lehelt’. Egy ezzel kapcsolatban álló görög szó, a pneu′ma azt jelenti: ’szellem’. Ezzel tehát azt állítja magáról, hogy Isten a szent szellemével indította az emberi írókat, szinte rájuk lehelve; ezért a végterméket a valóságnak megfelelően Isten Szavának, nem pedig emberek szavának lehet nevezni. Bizony, a Bibliát tanulmányozó sok személyt lenyűgözi átfogó harmóniája, tudományos pontossága, íróinak a becsületessége és őszintesége, s ami a legfontosabb, beteljesedett próféciái — melyek egytől egyig arról győznek meg sok millió gondolkodó olvasót, hogy ez a könyv az embernél magasabb forrásból származik.
De Isten vajon mennyire irányította közvetlenül a Biblia megírását? Egyesek azt mondják, hogy a Bibliát szóról szóra ő diktálta. Mások azt tartják, hogy Isten csupán a Bibliában található gondolatokat ihlette, nem pedig a szavakat. A valóságban azonban az ihletést nem lehet egyfajta eljárásmódra leszűkíteni, mivel Isten „sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által” (Zsidók 1:1; vö. 1Korinthus 12:6).
Én próbáltam Istennel szépen is (imával)és sokkal később csúnyán is beszélgetni. De az én hangom vagy nem jutott el hozzá, vagy nem volt neki kedves, vagy nagyon messze van és nem hallotta meg, mert nem adta semmi jelét megértésemnek.
Pedig csak a Biblia kezdősorára volt kérdésem: "Kezdetben teremté az Isten ..." és csak azt kérdeztem, hogy földi időszámítás szerint mikor volt a kezdet.
Ha közületek, valaki tud konkrét évet legyetek szívesek írjátok meg (ugyanis az egész Bibliának ez a kiinduló pontja és ha ez hamis, akkor az egész leírásnak nincs értelme - szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!