Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Adventistak nem eszik meg...

Az Adventistak nem eszik meg a tisztatalan allatok husat? Milyen bibliaszovegekre alapozzak ezt? Moz.3. konyve ir errol, nem veszitette ervenyet ez a parancs?

Figyelt kérdés
2009. dec. 5. 08:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%
A disznóhúst nem eszik meg... de hogy az miért tisztátlan nekik azt nem tudom..
2009. dec. 5. 09:26
 2/15 anonim ***** válasza:
86%

Az ismerősöm, aki adventista egyyáltalán nem fogyaszt húst. Vagyis vegetáriánus.

Az egyik vers a "Ne ölj!" parancsolat.

2009. dec. 5. 10:55
 3/15 anonim ***** válasza:
33%

"Ne ölj"?

A növények is élőlények, nem? Azokat meg szabad ölni?

2009. dec. 5. 11:41
 4/15 anonim ***** válasza:
49%
elképzelhető, hogy már a paradicsomi földre "gyúrnak", ott ugyanis tényleg nem ölnek majd meg senkit, és semmit. kivételek lehetnek egyes halak, mert Jézus is fogyasztott halat.
2009. dec. 5. 14:06
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdésfelvető!

A tiszta és tisztátalan állatok közti különbégtétel nem Mózes 3. könyvében jelenik meg - noha ott van kifejtve - hanem már az Özönvíz előtt, ahol ezt olvassuk:

1Móz 7,2 "Minden tiszta baromból hetet-hetet vígy be, hímet és nőstényét; azokból a barmokból pedig, a melyek nem tiszták, kettőt-kettőt, hímet és nőstényét."

Az ember eredeti tápláléka ez volt:

1Móz 1,29 "És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül."

Az Özönvíz kapcsán engedte meg Isten, hogy a tiszta állatok húsát is fogyassza az ember. Most, amikor bőségesen rendelkezésünkre állnak a gabonafélék, zöldségek és gyümölcsök célszerű visszaállni az eredeti táplálékra. Különösen annak fényében, hogy az utóbbi időkben elszaporodtak a különböző betegségek az állatok közt.

Röviden ennyi a magyarázat tehát, és mégegyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a törvények vannak az emberért és nem fordítva...

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Péter

2009. dec. 7. 21:04
 6/15 A kérdező kommentje:

De miert kell az Ószovetségben levő dolgokat megtartani?

Hiszen már van Újszövetség is.Péternek pedig látomásban minden tisztának jelentetett ki.

Engem nem zavar ha nem szabad megenni a tisztátalan állat húsát(vegás vagyok).

De szeretnék ebben a dologban tisztán látni.

2009. dec. 7. 22:12
 7/15 anonim ***** válasza:
94%

Kedves Kérdező!

Gondolom ismered a mondást: "Mindent szabad nekem, de nem minden használ"

Péter látomása egészen másról szól:

Csel 10,28 "Ti tudjátok, hogy tilalmas zsidó embernek más nemzetbelivel barátkozni, vagy hozzámenni; de nekem az Isten megmutatta, hogy senkit se mondjak közönséges, vagy tisztátalan embernek"

Vagyis a látomás jelképeket használt, hogy egy igazságot feltárjon Péter előtt. Más látomásokban is jelképeket látunk, mégsem gondoljuk azt, hogy létezik mondjuk szárnyas oroszlán, vagy hétfejű sárkány.

Egyébként én is vegás vagyok...mert meggyőződtem arról, hogy ez egészségesebb, és hogy Isten eredetileg ezt a táplálékot szánta az embernek.

Üdvözlettel: Péter

2009. dec. 8. 08:22
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező: azért, mert az Újszövetség nem hatálytalanítja az Ószövetséget.
2009. dec. 8. 09:02
 9/15 anonim ***** válasza:
64%

Érdekes, de a Péter által idézett Ige itt is szerepel:

"Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de nem minden épít... Mindent, amit a mészárszékben árulnak, megegyetek, semmit sem tudakozódván a lelkiismeret miatt." 1 Kor 10:23,25

Mit árulnak a mészárszékben? Véletlenül nem húst???

"A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén. Hazug beszédűeknek képmutatása által, kik meg vannak bélyegezve a saját lelkiismeretökben. Akik tiltják a házasságot, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, akik megismerték az igazságot. Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal; Mert megszenteltetik Istennek ígéje és könyörgés által." 1 Tim 4:1-5

Engem nem zavar, ha egy hívő vegetáriánus, de ha úgy tünteti fel, mint ha ez lenne Isten ajánlása vagy parancsa, az már igen. Ha a lelkiismeretével nem tudja összeegyeztetni a húsevést, hát tegye, nem bánom, de hamis tanításokat ne terjesszen erről!

2012. ápr. 16. 10:33
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A biblia örök érvényű,és benne van,hogy ne együk meg a tisztátalan állatok húsát.Krisztus nem akarja,hogy betegek legyünk.Mert ő nem csak azzal törődik,hogy legyen ruhánk,legyen házunk,hanem,hogy egészségesek is legyünk.
2012. máj. 1. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!