Az ateisták miért csak a Bibliára alapozzák a hitetlenségüket?
Ahogy tapasztaltam, az ateisták többsége - tisztelet a kivételnek -, állandóan azzal érvelnek, hogy nincs Isten, mert a biblia ellentmondásos, hülyeség és logikátlan.
Na de van még pár száz komolyabb vallás a világon... persze, nemigen lehet egyenként mindet megcáfolni, de azt mondani, hogy azért nincs semmilyen istenség, mert a Biblia hiteltelen... az nem zárja ki "más" isten létezését.
"állandóan azzal érvelnek, hogy nincs Isten, mert a biblia ellentmondásos, hülyeség és logikátlan"
- Ez egyébként így nem igaz, de Te is tudod. Legfeljebb vita során merül fel, de közel sem erre alapoznak.
A legtöbb ateista (tisztelet a kivételnek) úgy vallja magát ateistának, hogy nem tanulmányozott egyetlen vallást sem közelebbről, hanem csak azt mondogatja, amit másoktól hall. Mivel itt Magyarországon (és egész Európában) a kereszténység a leggyakoribb vallás, erről tanulunk a legtöbbet irodalomból, történelemből stb., ezért többnyire keresztény nézetekre alapoznak az ateisták is. Ahol a buddhizmus a leggyakoribb, ot nyilván annak a tanait támadják az ateisták.
Az ateista gondolkodásra amúgy jellemző, hogy bizonyítékot akar olyasmire, aminek a neve is HIT, tehát nem lehet bizonyítani, hanem vagy hiszel benne, vagy nem. Eleve sántít az egész. Lehet tagadni Isten létezését, de ez is egyfajta hit, abban is hinni kell, hogy nem lézetik semmilyen isten, hiszen ezt se tudhatod pontosan.
14:26
Mivel a hívőknek Isten léte "tény", ezért velük szemben cáfolni kell a létezését. Remélem így érthetőbb a dolog, bár nem hiszem, hogy elsőre sem értetted volna.
14:35
Persze, de az, hogy egy keresztény tesz más vallásokra, nem ad alapot ahhoz, hogy az ateisták is eltekintsenek a többi hittől.
14:38
Mint írtam, én ezt tapasztaltam. Tehát de, én így tudom.
14:38
Még elolvasni sem kell ahhoz, hogy az ember ellentmondásokat találjon benne (például a végtelen szeretetű Isten és Pokol nem fér össze, mert már elértékteleníti az olyannyira támogatott megbocsátást).
14:39
Igen, azt hiszem valóban az a baj, hogy az emberek gyakran inkább hajtogatják, amit mástól hallanak, semmint maguk is utána néznének a dolognak.
"az, hogy egy keresztény tesz más vallásokra, nem ad alapot ahhoz, hogy az ateisták is eltekintsenek a többi hittől"
- Nem ad alapot arra, de az, hogy ez miért van így, Te is leírad: "nemigen lehet egyenként mindet megcáfolni" Ez fordítva is működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!