Ha valaki szinte csak Szűz Máriához imádkozik, az Isten szemében nem bűn? Bővebben alább.
A falumban a legtöbb templombajáró öregasszony szinte csak Máriához imádkozik. Pl:
-mise előtt és közben is a rózsafüzért imádkozzák
-ha valami gondjuk van, a Szűzanyához imádkoznak
Én is katolikus vagyok, és nagyon szeretem a Szűzanyát, de azért nem helyezem Isten elé.
Kíváncsi lennék a véleményetekre.
FONTOS: nem kérek világmegváltó protestáns magyarázatokat és idézgetéseket a Bibliából, és azt sem, hogy Mária így nem fontos meg úgy...
1. A hit nem misztika, hanem odaadás, a hit nem ezoterika, hanem őszinteség.
2. Csak Istenhez lehet imádkozni. Számodra Jézus Isten?
Valójában igen, mert ez a szentháromság tana. De számomra út, kulcs, ahogy Isten megközelíthetővé tette magát.
A bibliában megvan egyfajta alárendeltség is (az engedelmes fiú), de ugyanakkor az is, hogy Jézus benne van az Atyában, és az Atya ő benne. Különben, miért lenne a szentháromság tana.Minthogy a Szent lelket is különveszik, mert külön, de mégis egyben cselekszik az atyától.De a szentháromságot ugy emlákszem egy háromszögben lévő szemként is ábrázolják.A két alsó pontja a háromszögnek Jézus és a Szentlélek. Szerintem, ha Jézust nem tudod "Isteni fiúként" is látni, nem tudsz kapcsolódni Istenhez sem.Ez az én laikus véleményem.
Értem. Akkor te egy, és osztható Istenben hiszel.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Ezt mindenképp olvasd el, és lehfőbbképpen az én(kérdező) hozzászólásait!
Egyszerű, mint már mondtam: Szentnégység vagy Szentháromság!
Mária nem természetfeletti lény! Istenhez nem jut el az az ima! Jézus a közbenjáró!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!