Ha valaki szinte csak Szűz Máriához imádkozik, az Isten szemében nem bűn? Bővebben alább.
A falumban a legtöbb templombajáró öregasszony szinte csak Máriához imádkozik. Pl:
-mise előtt és közben is a rózsafüzért imádkozzák
-ha valami gondjuk van, a Szűzanyához imádkoznak
Én is katolikus vagyok, és nagyon szeretem a Szűzanyát, de azért nem helyezem Isten elé.
Kíváncsi lennék a véleményetekre.
FONTOS: nem kérek világmegváltó protestáns magyarázatokat és idézgetéseket a Bibliából, és azt sem, hogy Mária így nem fontos meg úgy...
Nem, hogy csak Máriához, de Jézushoz sem szabad imádkozni!!!
Teremtetthez nem imádkozhat az ember!
Szerintem Szűz Máriához imádkozni bün, és hogy a katolikus egyház annyira összefonódott vele szintén veszélyes. Miért mondom, mert mielőtt megtértem kőkeményen gyakoroltam a buddhizmust, és ott van egy Istennő Tara, aki detto ugyanolyan tulajdonságokkal bír, mint Szüz Mária. És hidd el gyógyítani és védelmezni is tud (és váltogatni az alakját).Mert tapasztaltam. Csakhogy az nem az atyától, a fiútól és a Szentlélektől van! Magyarul egyszer majd benyújta a számlát, amikor a lelkedet kéri!
S a Bibliában az a jövendölés, amikor Sátán a világosság angyalának állítja be magát és sokakat megtéveszt? Szerintem erre a legjobb csali a Szüz Mária kultusz. Hiszen már akaratlanul is nem a Miatyánkot, hanem a rózsa fűzért mondja minden Katolikus! Életveszély!
ugyan ez érvényes a Jézus imádatra is, csak ezt jobban megszokták! :(
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Azért imádkozom Jézushoz, mert szeretem, amit érzek felőle az az energiát, lelkiséget. De érdekes, hogy az Ószövetségi Istenkép egyáltalán nem a világom.Vagy csak nem ismerem. Lehet, hogy Krisztus előtti Zsidó vallás nem hatott volna rám? Nagyon furcsa, mert annyira minőségi ugrás van az Ó és Újszövetség közt.Viszont logikai hiba lenne Jézust, Isten elé helyezni.
A muzulmán vallás is, azért tűnik olyan durvának", mert ott sincs a Jézusi energia, csak az Isteni törvények, kemény büntetéssel.Olyan,mintha Isten ugy gondolná, hogy annyira primítív az ember, hogy csak durva reagálásra tanul. Mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!