Sokszor elhangzik, hogy a hívők vannak többen, de nekem ez sehogyan sem logikus. Hiszen mindenki hisz valamiben, de ezeket mi alapján is lehet egy halmaznak tekinteni?
2007. máj. 25. 17:52
1/9 anonim válasza:
Ha azonos csoportba sorolják egyesek azokat az embereket, akik VALAMELYIK VALLÁS TANAIT ELFOGADJÁK, akármennyire is eltérőek azok egymástól, és egymás cáfolatai is egyben, akkor...
azonos logika elv alapján ugyanigy egy csoportba lehet sorolni azokat nem hívőket is, akik VALAMELYIK VALLÁS TANAIT NEM FOGADJÁK EL (tehát bármelyiket).
Egyértelmű, hogy az utóbbi a NEM HÍVÖK halmaza a nagyobb. Tehát még egy mítosz kilőve
2007. máj. 25. 18:00
2/9 anonim válasza:
A nem hívők vannak többen
2007. jún. 10. 22:05
3/9 anonim válasza:
Ha a kérdést így tesszük fel: "Az ateisták vannak többen, vagy azok akik elhiszik Istennek (vagy bármilyen intelligens és fölöttünk álló hatalomnak) a létezését?"
-----akkor a válasz bármilyen megdöbbentő, de állítólag azok vannak többen akik elhiszik vagy Isten, vagy valamilyen intelligens hatalom létezését, ami fölöttnk áll. Ebben a csoportban egyébként nagyon sok tanult, sőt tudós ember is van. (például sok csillagász, kémikus, fizikus, stb ember hisz a teremtésben-->és nem feltétlenül a neveltetése miatt, hanem azért mert elég sokat tudnak ahhoz hogy elismerjék, hogy ez a csodálatos világ nem jöhetett létre magától). Hallottam statisztikákról is, amiben sok amerikait kérdeztek meg, h hisz e Istenben, és valami 90% igennel felelt.
2007. nov. 23. 19:17
4/9 anonim válasza:
Mindenki hisz valamiben! Valaki abban, hogy van Isten; valaki abban,hogy nincs! Isten és a Biblia éppen úgy igaz és valós, függetlenül attól, hogy hiszek vagy nemhiszek benne. Isten vár rád, hogy az ÜDVÖZÜLTEK között legyél. DE AZ IDŐ FOGY. Jézus visszajövetele közel van. Jézus szeret téged.
2008. jan. 11. 12:22
5/9 anonim válasza:
Mindenki hisz valamiben. Én pl az anarchiában, de istenben nagyon nem :P Amúgy állítólag Amerika kb 60%-a hisz istenben, ezt vhol olvastam, nemtom igaz-e... De Magyarországon sztem a nem hívők többen vannak.
2008. febr. 7. 15:36
6/9 anonim válasza:
A legtöbb ember agnosztikus kellene legyen, mert az az egészséges gondolkodás eredménye.
2008. jún. 9. 13:09
7/9 anonim válasza:
A legtöbb hívő csak képmutatásból hívő. Egyszerűen azért, mert az őt körűlvevő közösség ezt elvárja tőle. Nem is ez a fő kérdés, hanem az, hogy kik lesznek majd többen. Az egyik válaszoló írására reagálva: az amerikai tudósok 40%-a ateista. És minél nagyobb a tudományos fokozata, ez annál inkább megnyílvánul. Holott az amerikai társadalom kevesebb mint 10%-a ateista. Nincsenek tehát megtért tudósok. Minél jobban megismeri az emberiség a világot, annál tobb ateista lesz. És ez így van jól.
2009. szept. 1. 22:06
8/9 anonim válasza:
hehe ennyi erővel az ateizmus is egy hit ami nem hisz semmiben:D
2010. ápr. 25. 21:57
9/9 anonim válasza:
Érdekesség: Magyarországon jelenleg pont annyi a keresztények valós száma, mint a múlt rendszerben a párttagok száma. Tehát kb 800.000 fő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!