Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha éjnek idején becsöngetek a...

Ha éjnek idején becsöngetek a paphoz hogy gyóntasson meg, megtenné?

Figyelt kérdés

Furcsa kérdés, de csak kérdem.-)

Nem tartozom semmilyen valláshoz, de valamikor TALÁN eljön az idő a jó útra térésnek.-)

2010. nov. 28. 15:38
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés nagyon egoista felfogás. Az eszedbe se jut, hogy esetleg a pap is ember? Ő is lehet fáradt, és semmit sem tudsz, mi minden történhetett vele aznap. Aztán jön éjnek idején egy lány, hogy meg akar térni és meggyónni. Na nem kellet zseninek lennie a papnak ahhoz, hogy azonnal lássa, ez nem őszinte nálad. Se bűnbánat, se alázat, stb. És még te vagy felháborodva, meg megsértődve? Hát legyél. Aztán jól kitoltál mindenkivel, hogy nem érdekel a vallás. Ne hogy már te tegyél szívességet azzal, hogy megtérsz! Végül is csak a kárhozatot kerülnéd el vele. Hidd el, Isten köszöni, jól van nélküled is. Aztán majd nézd meg, mire jutsz te Isten nélkül. Sok sikert hozzá!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. nov. 28. 21:52
 12/36 anonim ***** válasza:

Szerintem alapjáraton meg szoktak éjjel is gyóntatni, hiszen van amikor az éjszaka közepén hívják a papot egy haldoklóhoz, amit persze hivatásbeli kötelessége teljesíteni. A kérdéses pap helytelenül járt el, és szégyenlem is magam katolikusként helyette is miatta. Azonban helytelen lenne az ő egyéni hülyeségét kivetítened az egész Egyházra, ez általánosítás, diszkrimináció és előítélet lenne.

Ha érdekel a téma, akkor ajánlok neked néhány linket, ott megleled a válaszokat:

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. nov. 29. 07:38
 13/36 anonim ***** válasza:

Nem lehet,hogy csak az volt a baja,hogy aludni akart? éjfél után becsöngetni valakihez,nem éppen tapintatos viselkedés szerintem.vagy csak kötekedni akartál vele te kis csibész krampusz?;-)

egyébként meg kell,hogy gyóntasson ha te komolyan gondolod,csak ne éjjel menj,mert hát ő is emberből van.És gondolom nem haldokoltál,hogy ne tudtál volna várni másnapig.Amúgy nekem sem a szívem csücskei a vallásosok,meg a papok ezt elismerem.

2010. nov. 29. 09:25
 14/36 A kérdező kommentje:

ma 07:38

Köszi a linkeket, de még félpercig sem bírtam végigolvasni, éppen csak kinyitottam.-)

Köszi az igyekezetet!-)

2010. nov. 29. 12:39
 15/36 A kérdező kommentje:

Nem tudok mit már hozzáfűzni a válaszokhoz.

Én már elmondtam amit gondolok és éérzek, még jobban eltávolodtam az egyháztól, már nem érdekel és teljesen kiábrándultam az egészből, ha az én hibám vagy nem, jó nekem így ahogyan vagyok a sötét lelkemmel!

Aki akar még válaszolni, szívesen várom a véleményét akár pozitív, akár negatív legyen.-)

2010. nov. 29. 12:45
 16/36 anonim ***** válasza:
Ha becsöngetnék hozzád éjnek idején, mert a közelben nincs WC, segítenél rajtam a nagy dolgomban?
2010. nov. 29. 14:19
 17/36 A kérdező kommentje:

ma 14:19

Igen!!

2010. nov. 29. 15:34
 18/36 anonim ***** válasza:

07:38,nem kéne marhaságokat írogatni. Összekevered és egybemosod a gyónást a betegek kenetével. Ez utóbbit és a haldoklók szentségét (az utolsó szentáldozást) természetesen bármikor teljesíti az egyház képviselője ("az utolsó kenet"). A pap nem követett el hibát, mindössze nem engedte, hogy csúfot űzzenek a gyónás szentségéből (és belőle). Ha katolikus vagy, valóban szégyellheted magad, hogy ennyire tudatlan vagy. A tudatlanság bűn és minden bűn a tudatlanságból ered.

Szerencsére nem tart még ott az egyház, hogy rászoruljon a te védelmedre.

Jelen történet főszereplője nem haldokló, sőt nagyon is eleven volt, semmi nem indokolja az éjjeli zaklatást. Ha annyira rászánta magát a jó útra térésre, nem így és nem ekkor kellett volna belefognia.

"Instant" feloldozást nem lehet kikövetelni, főleg nem ilyen módon. Egy sze-fo. gyerek is nagyjából tisztában van az elemi udvariasság szabályaival...

2010. nov. 29. 18:40
 19/36 A kérdező kommentje:

"Ha katolikus vagy, valóban szégyellheted magad, hogy ennyire tudatlan vagy."

Elméletben katolikus vagyok, de gyakorlatban SZERENCSÉRE nem!

Sztem jól is tette a pap hogy kidobott, minek menjek vissza egy olyan helyre mint a templomba, ahol csak képmutatásról és színházról szól az egéész az egész?? A pénzről nem is beszélve!

Talán jobb is így, meg másoknak hogy nem vagyok ott köztük! Nem is bírnám ki!

Szánalmas az egész!

2010. nov. 29. 18:53
 20/36 A kérdező kommentje:
"egész"
2010. nov. 29. 18:54
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!