Ha éjnek idején becsöngetek a paphoz hogy gyóntasson meg, megtenné?
Furcsa kérdés, de csak kérdem.-)
Nem tartozom semmilyen valláshoz, de valamikor TALÁN eljön az idő a jó útra térésnek.-)
Mert egyszer megtörtént hogy elmentem éjfél után a helyi paphoz, hogy megszeretnék térni és azonnal gyóntasson meg, ő meg keményen kiosztot, mindennek elmondott, hogy sosem voltam a templomba és egy ilyen sátánnak a lánya mint én , be ne tegye a lábát oda! Én akkor cirkuszt csináltam, meg is karmoltam dühömben, ő kihívta a rendőröket, de csak szóbelileg figyelmeztettek.
Azóta megutáltam még jobban a vallást, még esélyt sem adtak, bár lehet rossz helyen voltam rossz időben, de éppen akkor jött rám, hogy talán itt az idő, de most már nem.
Komolyan cirkuszoltál egy pappal, és megkarmoltad?XD
Kész, na de komolyan, szerintem meg kellene, hogy gyóntasson, de a hited ne attól váljon valóssá, mert templomba jársz, vagy gyónsz. Én nem járok templomba, nem gyónok papoknak, nem hiszek az egyházban, de hiszek Istenben, és úgy gondolom nem kell tolmács, hogy meghallgasson.
Persze, megmondtam a szemébe hogy mit gondolok róla és az egész vallásról, miután elutasította a kérésemet, pedig az a templom nem messze van a paplaktól, bár másnap az egész környék erről beszélt, de nem érdekelt! Rám is ragasztották a boszi nevet, az istenkáromlót, sátánt stb.
Ennek már pár éve, de nem változott a véleményem, utálom az egész vallást! Nem érdekel!
A római katólikus vallásra gondoltam, ill. vagyok megkeresztelve és nem tudok semmit a vallásról, mivel nem érdekel.
A pap ismer, én is ismerem évek óta.
Meg vagyok keresztelve, akkor mi a gond, hogy nem gyóntathat meg bármikor??
"Nem tudsz semmit a vallásról, mivel nem érdekel", miért akartad a papot éjfél után ugráltatni kényed-kedved szerint?
Szóval a pap ismer...szerintem pont ezért sem akart gyóntatni. Nem jársz a templomába, nem tudod, mi a szentmise, nem szoktál imádkozni, áldozni, nem tartod meg a vallási előírásokat, nem aszerint élsz. És ezek után még csodálkozol, hogy elutasított?
Mi a gond? Az, hogy még most sem vagy képes felfogni, hogy a plébánia nem egy éjjel-nappali közért, hogy csak úgy beugorj egy bűnbocsánatra, mert úgy tartja a kedved és a pap nem kiszolgáló személyzet. És ha nem az történik, amit te akarsz, akkor handabandázol és keresztényi módon "elégtételt" veszel.
Jah, milyen őszinte és sikeres lett volna a szentgyónásod is...
ma 19:01
Jól van na, ne oktass már ki, talán csuhás van a családban?
Most az a baj mert meg szerettem volna térni?? A pap mindig azt mondta nekem, ha valamit szeretnék akkor bármikor fordulhatok hozzá, tudta jól hogy éveken keresztül nem járok a szentmisére, ismer hogy milyen a hozzáálásom az egészhez. Én aztán kérdeztem más papoktól is véleményt, elmondtam nekik az eegészet, de nem említettem nevet, sem körzetet! Azt mondták hogy BÁRMIKOR gyóntathat meg keresztény embert a pap, elvégre erre is tette fel az esküt, az életét! Ha most szólnak neki hogy X,Y haldoklik és az utolsó kenetet kéne feladni neki, akkor mit fog válaszolni? Azt hogy most elfoglalt, majd reggel csöngessenek??
Jól van, nem vagyok egy ártatlan bárány, lehet hogy sötét a lelkem és emiatt lelkifurdalásom van néha, de én csak szerettem volna adni egy esélyt magamnak még ha nem is tértem volna meg, de legalább a bűneimet elmondtam volna egy embernek, aki az Istent szolgálja és követi....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!