Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért viselkednek így ezek az...

Miért viselkednek így ezek az emberek?

Figyelt kérdés

Hogyha te reálisan (netán ateistán) szemléled a dolgokat, akkor egy mélységes hívő rögtön pattan és idéz a bibliából meg elátkoz Isten szemében, meg minden áron meg akarja magyarázni a dolgokat (sokszor már nevetséges dolgokkal) és addig nem nyugszik míg el nem hiteti veled a dolgot vagy míg jól képen nem vágod?

(hagyjuk most azt, hogy persze az ateisták is harcolnak a hívőkkel sztoryt, engem konkrétan ez érdekelne)

2010. nov. 13. 19:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

jajj most nézem, hogy felcseréltem két szót...én balga...:)

"...bort isznak és vizet prédikálnak..."

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 14. 09:11
 12/27 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva engem sem zavar, ha a bibliából idéznek. Alapműveltséghez hozzátartozik, de könyörgöm vannak benne olyan dolgok, amik már tényleg nevetségesek. Nem tudom ki mondta, hogy miért jövünk mindig az evolúcióval. Talán azért mert nekünk a tudomány az "alapkövünk" nektek meg a biblia, na most akkor ki a hülye szerinted? Szerintem senki
2010. nov. 14. 09:25
 13/27 A kérdező kommentje:
Meg amúgy is. Én azt kérdeztem, hogy miért van az, hogy a hívő minden áron téríteni akar, az ateista meg általában nem foglalkozik az egésszel. Ja és miért veted meg az evolúciót? Mi sem vetjük meg a bibliát csak furcsának találjuk....
2010. nov. 14. 09:27
 14/27 A kérdező kommentje:

Válaszolva:

Nem tudom ki írta azt, hogy valójában a biblia maga a realitás. Számodra igen, számomra nem ezt jelenti. Elfogadom a véleményed és tiszteletben tartom, de nekem más az álláspontom.

Valaki aki azt mondja, hogy azért pattintom le az embereket, mert nem tudok érvelni és igazuk van. Dehogynem tudok érvelni (és már megint ez a szidás, ahhoz képest, hogy ennek a miértjére kérdeztem rá, engem vonnak kérdőre...), de ha én mondom valamit, ő automatice megcáfolja, ha ő mond valamit megcáfolom én és egy végeláthatatlan vita kerekedik ki, amiben senki sem tud dönteni, igazat adni. Ezért inkább kompromisszumot kötök, szépen meghallgatom amit mond, ha túl sokáig mondja vagy valami, akkor mondom, hogy elnézést engem ez nem érdekel, ennyi. A "pofán vágás"t képletes értettem pedig.

2010. nov. 14. 09:36
 15/27 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azért igyekeznek meggyőzni, mert a kereszténység alapvetően térítő ”vallás” (akár az Iszlám). Az volt régen is, egy kicsit durva eszközökkel, és most is az, csak az a kérdés, hogy ki milyen vérmérséklettel artikulálja magát.

Nyilván a legtöbb esetben van egy rendkívül erős megtapasztalása v. meggyőződése az illetőnek és úgy gondolja, hogy ez, egyrészt csúcs igazság, amit nem lehet überelni, másrészt, mivel nálam van a tuti (gondolja) ezért mindenkinek el akarja mondani. Kb. olyan, mint egy Royal Flush.

Talán az egy kicsit erős és túlzó, hogy ”egy mélységes hívő rögtön pattan és idéz a bibliából meg elátkoz Isten szemében”

Ne haragudj, de ez véleményem szerint nem így van, noha valóban léteznek rendkívül erőszakos flúgosfutamok, akiktől csak menekülni lehet és néha, valóban ki tud nyílni a bicska az ember zsebében, amikor kicsike szájukat kinyitják.

Mivel a kreacionizmushoz, legalább annyi hitre van szükség, mint ahhoz, hogy valaki az evolúcióban higgyen (és fordítva), ezért ebbe nem merészkednék bele.

Szerintem a 09:06-os véleményező, nem vont téged kérdőre, ő ugyanis több opciót sorolt fel, amik között utalt a te állításodra is. Az eredeti kérdésfelvetésben szereplő kifejezésen én is azt értettem, amit írtál, de rendben, most már tudjuk, hogy a pofán vágás, képletesen értendő.

2010. nov. 14. 16:49
 16/27 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld meg elfogadni,hogy a legtöbb vallásos ilyen,agymosott embereket nem tudsz megváltoztatni,gondolok itt főleg a keresztényekre.Én is találkoztam már néhánnyal,akiket szívesen megetettem volna egy jó nagy marék kitépett Biblia lappal,mert annyira idegesítőek voltak,dehát az erőszak nem megoldás.Ezek az emberek szűk látókörűek,nem fogják mások előtt elismerni,ha vallásos kérdésekben tévednek,hiszen az borzasztóan megalázó lenne,a gőgösségüket fel kellene adni.még jó,hogy Lucifer a gőgös,mi lenne ha ők lennének....? önismeretük nincs a helyzet magaslatán,szinte mindig a másik ember szemében van a szálka,a másik téved,és jár tévúton.kíváncsi lennék,mégis mi a búbánatért ír a Biblia a felebaráti szeretetről,és miért beszél Jézus az alázatról? az ateista ember pedig egyenesen a pokolra való,nyilvánvalóan Jézus is így viselkedett azokkal az emberekkel,akiknek más volt az életfelfogása,mint neki....

Ha tudod kerüld el őket,vagy rázd le valamilyen furfangos módszerrel,esetleg szívasd meg őket,valami vicces módszerrel ha nagyon idegesítőek,nyomulnak és nem veszik észre magukat.ha utálod őket az rendszerint nem vezet semmire,márcsak azért sem,mert arra számítanak.ezt tudom tanácsolni.

Ne felejtsetek el lepontozni,de a velős leoltásokat is várom,kedves érintettek,ne hazudtoljátok meg önmagatokat,hiszen a szeretet a legfontosabb!

2010. nov. 14. 17:48
 17/27 anonim ***** válasza:

Tisztelt előttem szóló 17:48-as

Amennyiben tényleg úgy érzed, hogy a keresztények ilyen idegesítő hatással vannak rád, úgy ezúton szeretnék elnézést kérni azon ügybuzgó honfitársaim nevében, akik az elmúlt időben, számtalan esetben bosszúságot okoztak számodra.

Nyilván ez a pár sor nem kárpótol, és valószínűleg a jövőben előfordulhatnak még hasonló incidensek, de a leírásodból arra következtetek, hogy azért van benned annyi kurázsi, hogy tudod, hogy hogyan kell kezelni az ilyen a szituációkat

2010. nov. 14. 21:28
 18/27 anonim ***** válasza:

A keresztyének agy mosottak?

Elgondolkoztam rajta, és igazad van. Bár a Biblia nem szó szerint ezt tanítja, de elfogadható. A keresztyéneket megmosta Jézus vére, ami megtisztít minden bűntől. Ez egy szellemi igazság, a mi azt jelenti, hogy nem Jézus fizikai vére tisztít, hiszen az őt kivégző romai katonákra, vagy az ott gúnyolódó elöljárókra is cseppenhetett vagy folyhatott Jézus fizikai véréből, még sem tisztultak meg. Hanem ha elfogadod, hogy Jézus érted, helyetted, és miattad halt meg, akkor tisztít meg, és ezt akár úgy is mondhatjuk, hogy agy mosott lesz, hiszen a megtért ember elméje, gondolkodása, egész világnézete teljesen megváltozik, megtisztul, tehát igen, agy mosott vagyok. Tudom, hogy sértésnek szánták, de nekem ez dicséret.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. nov. 15. 09:11
 19/27 anonim ***** válasza:

Amennyiben elolvasod az utolsó három hozzászólást, képet kaphatsz, hogy miért ilyen bonyolult ez a történet:

17:48-as Egy átlagos fazon, tárgyilagos kérdése, megfűszerezve némi cinizmussal és provokatív kiszólásokkal.

21:28-as Egy olyan válaszadó lehet, aki néhány pofonba, már beleszaladt, talán még tanult is belőle és nem konfrontál bármi áron. Azonban nemes lélekre vall, hogy mások hülyeségért kér bocsánatot.

09:11 Jobb időpontban, el sem küldhetted volna az üzenetedet drága testvérem.

Igen, mind az igaz amit leírsz, de Pál apostol szavaival élve – Bölcsességet pedig a tökéletesek között szólunk….

Nem lennék biztos benne, hogy a 17:48-as véleményezőt az agymosott magyarázat lehengerelte volna.

De nyilván ez így szép, hogy különbözőek vagyunk, vagy ahogy szokták is mondani – nagy az Isten állatkertje!

2010. nov. 15. 11:02
 20/27 anonim ***** válasza:
21:28 Kedves gesztus tőled,hogy bocsánatot kérsz a nevükben,bár ez valóban nem old meg semmit,mert a másik ember fejével nem tudsz gondolkodni,helyette cselekedni.nekik kellene észrevenniük magukat...aki hajlandó használni is az agyát amit a teremtő adott neki,az ne a makacs,agymosott társaival foglalkozzon,tudják ők azt jól,hogy,hogyan kellene viselkedniük,de mégsem teszik.bár az agymosottságból kigyógyulni nem könnyű feladat,ezt aláírom.nagyon kényelmes állapot.Azért hangsúlyozom,nekem nincs semmi bajom senkivel,pusztán azért,mert keresztény,tehát álltalánosítás lenne azt mondani,hogy"idegesítenek a keresztények".van olyan keresztény is aki valóban felfogta azt,hogy nem az a fontos,hogy betéve tudja a Bibliát.17:48
2010. nov. 15. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!