Csoportosan miért viselkednek másképp az emberek, mint egyedül?
Csordaszellem, mindenki nagyobbnak akar látszani mint amilyen valójában, nehogy még gyengének nevezzék és kiközösítsék a csoportból.
Személyes észrevétel: A csoporton belül az IQ szint állandó, csak egyre több ember osztozik rajta. Ez különösen igaz az ilyen tizenéves, üvöltöző, visító, "b*zik gyülekezete" falkákra.
Köszi a válaszokat!
Igazából én is észrevettem magamon, hogy ha csoportban vagyok (ezalatt rajtam kívül 2-3 embert értek), akkor megcsinálok olyanokat is, amit egyébként nem tennék. Persze nem fogok kukákat felgyújtani meg betörni a buszmegálló üvegét, szóval nem ilyenekre gondolok.
Jaj, meg most ne gondoljátok azt, hogy tizenéves emo vagyok, aki csoportokban tengődik, mert nem. :)
20 éves vagyok, nem járok bulizni, csak 2-3 haverral néha elmegyünk ide-oda. És pár óra múlva sokszor úgy viselkedünk, mintha be lennénk rúgva, holott egy korty alkoholt nem iszunk. Persze az utcán visszafogjuk magunkat, szóval ez főleg akkor érezhető, ha lakásban vagyunk vagy olyan helyen, ahol nem zavarunk másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!