Miért viselkednek így az emberek?
A mai nap édesanyámmal elmentünk öltönyt,kabátot és cipőt vásárolni az egyik helyi(K.mét)butikba,ami magánkézben van a nyitás óta.
Egy kis üzlet,tele saját készítésű ruhákkal,ahol hiába nagyon jók az árak,ha...
1.az eladók segítőkészsége egyenlő a nullával
2.nem tudnak az emberhez normálisan szólni és
3.ami a legfontosabb,hogy amíg próbáltam az öltönyöket,összesen ötöt,addig megjelent az üzletben 2 biztonsági őr,akik egyébként járőrök voltak.
Ők addig el nem mentek az üzletből(csak mi ketten voltunk bent és a 2 kb.65 éves eladó)amíg mi be nem fejeztük a vásárlás helyett csak a próbálást,és közben úgy néztek ránk,mint akik lopni akarnak.
Az biztos,hogy ezzel a hozzáállással és kiszolgálással(hiába voltak jó áron az áruk)elvesztettek egy biztos vásárlót.
Ja...és onnan elmentünk az Al..ld Áruházba,ahol igaz drágábban,de sikerült megvennünk azt,amit a másik helyen szerettünk volna.(össz: 110.e Ft-ot költöttünk)
És még el sem mondtam,hogy az egyik takarékszövetkezetben milyen kedvesek voltak...mi van ebben az országban,mi van az emberekkel,mi ez a bizalmatlanság???!!!(persze tisztelet a kivételnek)
T.
Ma az egyik kajaboltban jött oda egy biztonsági őr, mert pont mellettem egy kiskölyök lófrált a polcok közt (észre se vettem, mert kerestem egy szörpöt, nem azt figyeltem, hogy mellettem ki mit keres). A kiskölyköt kihajtotta a boltból, aztán ott maradt mellettem, mintha hozzám tartozott volna a kamasz. Gondoltam egyet, odamentem a betétekhez válogatni, akkor lehajtott fejjel elment :-))
Mindezt úgy, hogy kiskosztümben voltam, mert egy vizsgáról jöttem éppen. Nekem nagyon fáj ez a hozzáállás. 24/L
Ja, tényleg!
Engem is kiborít, hogy minden üzletben odacsapódik az ember mellé egy biztonsági őr és végig kísérget, mintha tolvaj lennék!
Én is pont azt szoktam csinálni, mint az előző beíró : ha már nagyon idegesít, akkor elsétálok a női intim részlegig, ott felkapok egy tampont és megkérdezem "-Nem segítene?... Mi a különbség a normál és az extra méret között?..." Na, erre még mindegyik elvörösödött, hebegett valamit, majd köddé vált!...
Bezzeg ugyanezekben a boltokban 1 eladót sem találni, aki segítene, ha valóban tanácstalan az ember, vagy ha nehezen mégis találok egyet, akkor annak fogalma sincs sem a boltban árult termékekről, sem arról hol találom...
Papírboltban volt már olyan, hogy a bejárattól rámtapadt egy benga biztonsági őr, pedig 2 kisgyerekkel és elegánsan öltözve voltam... 6x végigkajtattam a boltot, mert sehol nem találtam, amit kerestem (benga a nyomomban)... Na, erre jó hangosan hozzáfordultam : "- Kedves Uram! Ha már úgyis itt kísérget, akkor legalább vegyük valami hasznát : hol találom ezt+ezt a cuccot?..."
(Baromira égett a pofája, mert az egész bolt hallotta, ráadásul nem tudott segíteni.) Na, őt így ráztam le...
Ja, és az külön felháborító, hogy mindegyik boltban kamerák vannak felszerelve! Ez miért nem elegendő a tolvajok kiszűrésére?! (Ja, hogy azzal nem lehet elüldözni a Vevőket?)
És akkor sorolhatnám a bunkóságokat :
- én hiába köszönök a boltba belépve, csak bámulnak rám bambán...
- kioktat az eladó, hogy CSAK kosárral vásárolhatok...
- kioktat az eladó, hogy fizetés után nem nyúlhatok a rühes kosarukhoz...
Nem tudom, hol és hogyan tanítják manapság a kereskedelemre az eladókat, de valahogy úgy tűnik, hogy fogalmuk sincs arról, hogy a Vevő hozza a pénzt a boltba, megéri udvariasnak lenni vele, mert az holnap is idejön...
Tényleg eszméletlen, ami ebben az országban folyik... 8-P
Mi vagyunk az "ORSZÁG"! Te, Ő, én!
Ha ilyen, miattunk ilyen!
Persze,ez az őrök munkája,de lehet ezt úgy is csinálni,hogy nem kell a vásárlók közvetlen közelébe állni.
Egyébként akik lopni mennek,ők úgy csinálják,hogy többen 3-4-5 en bemennek a boltba,ahol általában csak egy őr van és ez miatt nem tud mindenkire egyszerre figyelni.Gyorsan megszedik magukat,esetleg az egyik vesz is valamit,utána lépnek tovább...eladják harmad vagy fél áron,ők ebből élnek.
És a köszönés!
Bementem az egyik telefonszolgáltató céghez...bemegyek,hangosan köszönök...az eladók,ügyintézők felkapták a fejüket,rám néztek és dolgoztak tovább,de szerintetek ők köszöntek?Igen jól gondoljátok,egy hang sem jött ki a szájukon.
Az még jó,hha oda is mennek hozzád(külön kérés nélkül)...jártam úgy is,hogy az eladó direkt került engem,és esze ágában sem volt odajönni.
Mindig ott tartózkodott,ahol nem voltam,ha elkezdtem az első sorban,akkor ő a negyedikben volt,amikor én mentem a negyedikbe,akkor ő volt az elsőben.
Már én sem veszem fel annyira,de az ilyen helyekre egyáltalán nem megyek vissza,még nézelődni sem,nemhogy vásárolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!