Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért viselkednek így ezek az...

Miért viselkednek így ezek az emberek?

Figyelt kérdés

Hogyha te reálisan (netán ateistán) szemléled a dolgokat, akkor egy mélységes hívő rögtön pattan és idéz a bibliából meg elátkoz Isten szemében, meg minden áron meg akarja magyarázni a dolgokat (sokszor már nevetséges dolgokkal) és addig nem nyugszik míg el nem hiteti veled a dolgot vagy míg jól képen nem vágod?

(hagyjuk most azt, hogy persze az ateisták is harcolnak a hívőkkel sztoryt, engem konkrétan ez érdekelne)

2010. nov. 13. 19:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
40%
Nem használsz vesszőt, bocs, de zavar. Sok ember úgy gondolkodik, hogy az a jó, ahogy ő látja világot, és a másik biztosan téved. Az, amelyik Isten nevében átkoz, nem igazi keresztény, azok nem átkoznak. A hosszú idézetes kommenteket én se szeretem, nem is szoktam elolvasni se. Itt névtelenül meg könnyű vitatkozni, és nagyon hamar előkerül a két véglet. A legjobb, ha nem foglakozol velük.
2010. nov. 13. 19:58
 2/27 anonim ***** válasza:

ez a megértés hiánya, s türelmességé. hiába rossz, vagy máshogy szemlélő valaki, azt is meg lehet érteni...egy kis elítélést is érzek ebben a hozzáállásban, és győzködést, amiről a példád szól...kicsit ironikus, de pontosan az ember eredendő bűne miatt van ez, vagyis az önzés által, ugyanis abból ered mindegyik negatív jellemvonás...amikor valaki így viselkedik, akkor nem a valós szeretet nevében cselekszik...tulajdonképpen azt lehet megállapítani, hogy "vizet isznak és bort prédikálnak"...de ez nem elítélés, megvetés, mert biztosra veszem, hogy tévedésükben tesznek ilyet...ugyebár ha tudnák a valót, akkor nem járnának el ily balga módon, hanem türelmesen bánnának a "másik" oldallal, megértve az ő jelenlegi álláspontjukat...nekünk sem kell tehát mást tennünk, mint az ilyen hibákba beleeső emberekkel kulturáltan bánni, és segíteni őket, abban, hogy jobbá válhassanak. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 13. 20:05
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azt nem értem, hogy hiába írsz ilyen viták kialakulásánál, figyelembe sem veszik a válaszodat, pedig teljesen reális, de emberszámba sem vesznek, mindenki mondja a magáét.

Ja, ráadásul mikor fognak rájönni, hogy felesleges győzködni egymást, mivel mind két oldal álláspontját be lehet bizonyítani érvekkel. Csak az számít, hogy valaki hisz vagy nem hisz. Minden más felesleges...

2010. nov. 13. 20:22
 4/27 anonim ***** válasza:

Mert szerintem be akarja bizonyítani az igazát, mert a keresztényeknek fontos az "igazság". S mivel más bizonyítékot nem tud felhozni, csak a bibliát, meg szubjektív történeteket, meg történelmi példákat, ezt teszi, mert reméli, hogy megváltoztathatja a gondolkodásodat, mert szerinte az fontos. És akkor még Jehova tanúiról nem is beszéltünk. XD

Én ugyan hiszek istenben, de se keresztény nem vagyok, se erőszakosan megváltoztatni nem akarok senkit.

2010. nov. 13. 20:23
 5/27 anonim ***** válasza:
0%

A Bibliát azért idézzük állandóan, mert hitünk alapja, hogy azt Isten ihlette, vagy is teljesen a felügyelete alatt tartotta a keletkezését, és fennmaradását, abban csak az, és csak úgy van benne, amit, és ahogy Ő akarta. Az, hogy mi reális és mi nem, nagyon szubjektív dolog. A két tábor sosem fog békét kötni ezen a világon, de azért van olyan, hogy valaki csapatot vált. És azért az tény, hogy ez a valláskritika rovat. Nem a hívők járnak fel az evolúciókritika oldalra győzködni az ateistákat, miért hülyeség amiben hisznek, hanem az ateisták a vallás és valláskritika oldalra!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. nov. 13. 20:56
 6/27 anonim ***** válasza:

A probléma a megközelitéssel van. Ugyanis ha valaki tényleg 100%-osan realistán akarja látni a dolgokat, akkor a Bibliából indul ki, ugyanis az az abszolút realitás.

Hogy miért?

Azért, mert amit jelenleg realitásként ismerünk, látunk, mind múlandó dolog. Viszont Isten beszéde, azaz a Biblia tartalma nem múlik el. Ahogy meg is van irva, hogy az ég és a föld elmúlnak, de Isten beszédei soha el nem múlnak.

Mondod erre, oké, de ez is csak egy vallásos elvakult érv a sok közül. Azt mondom, rendben van, de nézzük meg a gyümölcsöket. Hányszor akarták a Bibliát elpusztitani? Hányszor akarták meggyalázni, eltörölni, a semmivel egyenlővé tenni a Bibliát, eltusolni, megakadályozni a terjesztését, stb.?

Ennek ellenére a Biblia ma is a legnépszerűbb könyvek közé tartozik, olyan próféciákat tartalmaz, amik napjainkban is beteljesednek, és akik olvassák az életük 180°-ban megváltozik - a világ minden táján. (Vegyük például Kínát, ahol a Bibliát olvasó embereket üldözik, ettől függetlenül százezrek vállalják be az üldöztetést inkább, csak, hogy a Bibliát tanulmányozhassák.)

Tehát a realitás nem az, amit látunk, hallunk, érzékelünk, hanem az, amit a Biblia ir. Miért? Mert a Biblia Isten beszéde.

Mondod erre, hogy persze, de azt is emberek irták. Én azt válaszolom, hogy valóban emberek irták, de sosem származott a prófétai szó emberi akaratból, hanem Isten Szelleme által szóltak az Isten számára elválasztott, szent emberek. Vagyis azt irták le, amit Isten mondott, hogy irjátok.

Ennek fényében azt hiszem előbb-utóbb minden embernek át kell alakitania a realitásról alkotott fogalmát, legyen az ateista, vagy vallásos. Isten igéje a realitás, ugyanis Ő az aki teremtett mindent ami létezik, és evidens, hogy a teremtő sokkal jobban ért a valósághoz, mint mi, kis piciny porszem teremtmények.

God bless!

SeiSMyC

2010. nov. 13. 21:04
 7/27 anonim ***** válasza:

20:56-nak:

A Biblia a "zanzásított" változata a dolgoknak. Rengeteg mindent kihagyott belőle a Vatikán, mondván, hogy az felesleges - aztán kiderült, hogy azért hagyták ki ezeket a részeket (együttes nevükön apokrif iratokat), mert olyan dolgokat tartalmaztak, amelyek gyökeresen megváltoztatták volna a Biblia értelmezését, ha bekerültek volna.

A keresztény egyháznak van mitől félnie - de maguknak keresték a bajt.

2010. nov. 14. 00:33
 8/27 anonim ***** válasza:

"Nem a hívők járnak fel az evolúciókritika oldalra győzködni az ateistákat,"

Szánalmas, hogy szinte minden hozzászólásában előszedi az evolúciót. Szinte nem is tudom szavakba önteni, hogy mennyire megvetem a "bölcs" gondolataidat.

Egyébként "A hülye, aki hisz Jézusban" mottó használatát miért hagytad abba? Sokkal jobban illik hozzád.

2010. nov. 14. 02:02
 9/27 anonim ***** válasza:

Ha ettől jobban alszol, legyen:

Hülye aki hisz Jézusban!

Bár a Biblia ennél finomabban fogalmaz: Az igehirdetés bolondsága által üdvözíti Isten a benne hívőket, de tőled nem várok többet. /egyébként magamtól se, csak hogy megnyugodj, magamban épp úgy nem hiszek, mint benned!/ Amúgy meg nagyon piszkálja a te csőrödet a hit. kamasz lányok mondták egyszer a hittan tanárnőjüknek:

-Liza néni! Tudja ki fog legközelebb megtérni?

-Nem.

-Hát a Kovács!

-Miből gondoljátok?

-Mert állandóan piszkálja a hívőket.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. nov. 14. 08:10
 10/27 anonim ***** válasza:

Jogos a fölvetés!

Bár engem nem az zavar, ha valaki idéz a bibliából - tegye, hisz szíve joga. Inkább az bosszant, amikor ezt úgy teszi valaki, mintha a másik oldalon álló személynek nem lenne önálló akarata, gondolata, véleménye, személyisége, stb. és az észosztás közben, ezt tökéletesen figyelmen kívül hagyja.

Ha értelmes viták, érvelések, vélemények ütköztetése zajlik, szerintem az teljesen korrekt.

Ha valaki eltudja hitetni veled azt, amit te, amúgy nem hiszel és csak úgy tudod rövidre zárni a diskurzust, hogy jól képen vágod, az gáz.

Nem tudsz érvelni? Vagy nem tudsz kifarolni egy rossz vitából? Vagy igaza van annak, aki osztja az észt, de ezt fájdalmas lenne, beismerni és lepattintasz egyet?

Nyilván, ha egy habzó szájú prófétával van dolgod, akkor valószínű, hogy jobb, ha meg sem szólalsz és amilyen gyorsan csak tudsz, kiszállsz a történetből.

De az azért abszurd, hogy egy beszélgetés/vita úgy kezdődjön, hogy a másik félnek igaza van (és kész).

2010. nov. 14. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!