Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az hogy a vallásos...

Miért van az hogy a vallásos embereket nem érdeklik hogyan alakulnak ki a csillagok, hanem inkább tudás helyett, elhisznek valami irracionális dolgot?

Figyelt kérdés
jan. 1. 19:15
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
56%

A tudományban nem hisznek az emberek, hiszen a tudomány a bizonyításból és a levezetésből ered. A TUDományt tudják az emberek, bárki utánanézhet bármelyik tudományos ténynek, ugyanazt az eredményt kapja. Ezek objektív dolgok. Nyilván vannak dolgok, amikre (még) nincsen biztos válasz és megoldást, ezek a tudományos elméletek. A számunkra az olyan egyértelmű dolgok, mint a gravitáció valaha szintén csak tudományos elméletnek számított, ma már bárki számára elérhető tudás.

Az, hogy valaki hívő (függetlenül attól, hogy milyen vallásé), még nem zárja ki, hogy tudós (vagy bármi más) legyen. Ismerek olyan embert, de a történelemben is számtalan ilyen akadt, aki hívő, vallásos ember, ugyanakkor a tudományokkal is foglalkozik, mert számára ez is csak egy módja annak, hogy megismerhesse az adott istenének, isteneinek a működését, és hogy hogyan és miért olyan a világ, amilyen. Egy keresztény ismerősöm mondta egyszer, hogy akkor ismered meg az órásmestert, ha szétszeded és tanulmányozod, hogy milyen órákat készít.

Nagyon ostoba dolog olyasmit állítani, hogy a tudományok a gonosztól vannak (valláskárosultság, fanatizmus jele), de azt is, hogy egy hívő nem lehet tudományos beállítottságú, nem érdekelhetik tényleg és a világ valódi működése. Az arányok eltérhetőek lehetnek, de mindkettő általánosítás.

Írom ezt úgy, hogy a tudományok jelentős részéhez cseppet sem értek (ez alól kivétel a csillagászat), az életem nagyrészét a különböző művészetek teszik is, a szakmáim és több hobbim is a művészetek köré épül, én is művész vagyok.

25/N, ateista

jan. 1. 20:13
 12/33 A kérdező kommentje:
Egy igazi tudós nem hihet semmilyen vallásban!
jan. 1. 20:17
 13/33 anonim ***** válasza:
88%
A kérdés alapját képező állítás hamis.
jan. 1. 20:19
 14/33 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos vannak, akik a tudományokban hisznek, és azt követik. Pedig a tudományok a gonosztól vannak. Istenben kell hinni, Istenhez kell imádkozni, mert isten mindig segít! A tudományokban nem szabad bízni, a gonosztól vannak! Csak Istenben szabad bízni, és csak Istenhez szabad imádkozni, csak Istent szabad imádni! Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
jan. 1. 20:22
 15/33 A kérdező kommentje:
Kinek köszönhető az internet?
jan. 1. 20:24
 16/33 anonim ***** válasza:
70%
A tudomány nem hitbéli kérdés, hanem bizonyított, valódi dolgok összefoglalása és elemzése. Ha szerinted a tudás gonosz, miért használsz számítógépet?
jan. 1. 20:27
 17/33 anonim ***** válasza:
10%
Ahogy csak lehet, én jóra használom a számítógépet, Isten, és Jézus Krisztus szavainak követésére, és arra, hogy másoknak is ezt tanácsoljam. De a számítógépet, és az internetet sem tartom jó dolognak. Nagyrészt csak rosszat tesz. Az ember akkor teszi jól, ha nem számítógépezik sokat, és inkább sokat imádkozik Istenhez, és követi Jézus Krisztus szavait!
jan. 1. 20:32
 18/33 anonim ***** válasza:
Ha szerinted rossz dolog a tudomány, miért használsz olyan dolgokat, amiket a tudománynak köszönhetsz? Fanatikus vagy.
jan. 1. 20:34
 19/33 anonim ***** válasza:
0%
Sőt, az ember akkor teszi jól, ha nem számítógépezik, csak ha szükséges akkor a keresztény élethez. És inkább sokat imádkozik, és hirdeti Isten országának örömhírét, és követi Jézus Krisztus szavait!
jan. 1. 20:34
 20/33 anonim ***** válasza:
27%
Nem vagyok fanatikus. A szélsőségeket kerülöm, mert egy keresztény ember, Jézus Krisztus követőjeként, nem lehet szélsőséges! Én csak Jézus Krisztus szavait követem. A világ az, ami nagyon eltávolodott Istentől! Higgyetek Istenben, és imádkozzatok Istenhez, mert csak Isten tud segíteni, és Isten mindig segít!
jan. 1. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!