Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tegyek, ha egyházi hivatás...

Mit tegyek, ha egyházi hivatásom van, de kiábrándultam az egészből?

Figyelt kérdés
Istenben hiszek továbbra is, de az egyházi hivatásból kiábrándultam, megcsömörlöttem, értelmetlennek tartom. Ki akarok lépni és állást váltani.
dec. 31. 18:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
47%

Akkor volt neked egyházi hivatásod, mikor Gyurcsány naponta bérmálkozott.

Halvány fogalmad sincs a hitről, egyházról, egyházi szolgálatról.

És ha úgy is lenne, mint ahogy nincs úgy, akkor is a lelki vezetőddel osztanád meg a meghasonlásodat, elbizonytalanodásodat, nem pedig egy bulvár típusú fórumon.

Jsjj!🤦‍♀️

dec. 31. 18:30
 2/11 anonim ***** válasza:
45%

“Ki akarok lépni és állást váltani.”

Az egyházi munka nem állás, hanem szolgálat, hivatás.

Te, szegény te.

Ez is olyan átlátszó műmese m, mint a “fideszes voltam, de csalódtam, brüühühühühű”.

😂😂😂

dec. 31. 18:33
 3/11 A kérdező kommentje:
Nincs lelkivezetőm, maximum főnököm, mint ahogy az egyház is olyan mint egy cég. Ha valamit nem jól csinálsz, nem hozod a számokat (új gyülekezeti tagok) kirúgnak. De a fizetés mindig ugyanannyi. Ha legalább lenne jutalék, de az sincs.
dec. 31. 18:42
 4/11 anonim ***** válasza:
40%
Kezdesz ráeszmélni a valóságra. A hit nem azonos az intézményesült vallással.
dec. 31. 18:46
 5/11 anonim ***** válasza:
10%
Isten országának örömhírét kell hirdetned, ez csak fontos, lényeges dolog. A keresztények tanítója vagy.
dec. 31. 19:01
 6/11 anonim ***** válasza:
21%
Eltávolodtál Istentől. Sokat imádkozz, és kérd Isten segítségét! Isten pedig mindig segít!
dec. 31. 19:03
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
A 3. hsz-ig azt hittem, a kérdés valós...
dec. 31. 19:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha valamit nem jól csinálsz, nem hozod a számokat (új gyülekezeti tagok) kirúgnak.

Mégis, melyik/milyen egyház az, ahol megkövetelik, hogy a gyülekezet vezetője évi x százalék új hívet toborozzon?

dec. 31. 20:32
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok a vezetője,csak hittantanár, de igen ez van. Semmi másról nem szól az egész, mint hány új család jött, a tanítványok közül mennyit sikerült behozni, mert ha keveset akkor keresnek mást a helyedre--nem vagy elég hatékony. Úgy érzem magam mint valami biztosítási ügynök, főleg amikor hívogatni kell a szülőket hogy jöjjenek templomba. De plusz pénz meg nem jár a munkáért. Igen, ebben a formában ez az egész szimpla munka, ami halál stresszes.
dec. 31. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:
54%

Pedig már a kérdésből látszik, hogy valaki kretén trollkodik csak.

tegnapelőtt 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!