A keresztény hit segíti a saját család alapítását, vagy inkább ellene hat?
Azt is tanítják, követelik ezekben a vallásokban, hogy az Isten a legfőbb imádni, szeretni való és minden más csak utána következhet. Ha valaki nagyon csak az Istennek él, akkor nála háttérbe szorulhat az, hogy saját családot alapítson, gyermeket vállaljon?
Ismerek olyan házaspárokat, akik nagyon buzgón vallásosak, de nincs gyermekük. Lehet ilyen - a fentebb említett - ok a háttérben?

Nem. Abszolút téves a kiindulópontod is.
Látszik, ateista vagy.

A kereszténység azt mondja, hogy minden ember más hivatásra van meghívva. Van, aki arra, hogy megházasodjon és van, aki arra, hogy ne. Ez úgymond "alkati" kérdés is. Mindkét életforma lehet szent. És végső soron mind a kettőben szolgálunk Istennek és a felbarátnak.
"Ismerek olyan házaspárokat, akik nagyon buzgón vallásosak, de nincs gyermekük."
Énnek nagyon sok oka lehet. Én olyan szintén nagyon vallásos házaspárt ismerek, ahol a nőnek kb. 25 évesen ki kellett venni a méhét. Ezt követően házasodtak össze a férjével, tudva, hogy nem lehet (biológiailag közös) gyerekük.
A meddőség egyáltalán nem olyan ritka dolog. Ahogy az sem, hogy egy pár nem akar gyereket, számos okból. Én sem igazán szeretnék, de házasodni igen. Azt felejtjük el gyakran, hogy a férj/feleség szerep és az anya/apa szerep két különböző dolog, nem szabad egybemosni.

Hogy jön a keresztény hithez a gyerek vállalás? xD
Már mindennel össze kapcsoljátok?
A következő kérdés meg már a puding elkészítése és fogyasztása, és a keresztény hit kapcsolatáról fog szólni.

Én úgy gondolom, hogy két embert, férfit és nőt a gyermekáldás elválaszthatatlanul összeköt.
A házasságot sosem tartottam fontosnak. Voltam házas, de el is váltunk. Viszont két gyermekünkben mégis szeretetben együtt vagyunk.
Hiszek Jézusban és tanításában, de a házasságról, amikor beszélt nem tartotta fontosnak. Férfi és nő ember számára elválaszthatatlan egyesüléséről beszélt a farizeusoknak, akik a válásról faggatták.
Még a tanítványoknak is leesett, hogy nem érdemes házasodni, ha így áll a dolog férfi és nő között.
Ezalapján fogom fel így :
"1Amikor Jézus ezeket a beszédeket befejezte, elhagyta Galileát és Júda határába ment, a Jordánon túlra. 2Nagy tömeg kísérte, ő pedig meggyógyította őket. 3Akkor odamentek hozzá a farizeusok, hogy próbára tegyék. Ezt kérdezték: „El szabad a férfinek bármilyen okból bocsátania a feleségét?” 4Így felelt: „Nem olvastátok, hogy a Teremtő kezdetben férfinak és nőnek teremtette őket, 5és azt mondta: Ezért a férfi elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és egy test lesz a kettő? 6Most már többé nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten egybekötött, azt ember ne válassza szét.” 7De azok mondták: „Miért adta akkor Mózes azt a parancsot, hogy elbocsátáskor adjunk válólevelet?” 8„Mózes szívetek keménységére való tekintettel engedte meg nektek, hogy elbocsássátok feleségeteket – felelte –, de kezdetben nem így volt. 9Mondom nektek: aki elbocsátja feleségét – hacsak nem paráznasága miatt –, és mást vesz el, házasságot tör. Aki elbocsátott nőt vesz el, szintén házasságot tör.” 10A tanítványok megjegyezték: „Ha így áll a dolog a férj és feleség között, nem érdemes megházasodni.” 11Erre így válaszolt: „Csak az fogja ezt fel, akinek megadatott. 12Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!” (Máté 19: 1-12)
Tehát én így tudtam felfogni.

Mondja az utolsó, aki hallja a visszaszámlálást.
(Én vagyok)

Én inkább úgy fogalmaznék:
- erősen KORLÁTOK KÖZÉ SZORÍTJA
- az ideális CSALÁDTERVEZÉST...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!