Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus az Anarchizmust gondolja...

Jézus az Anarchizmust gondolja a legmegfelelőbb ideológiának az emberek számára?

Figyelt kérdés
Nemrég találkoztam azzal az ideológiával, hogy keresztény anarchizmus, ezen eszméjű csoportok azt a következtetést vonták le Jézus tanításaiból, hogy Jézusnak kell lennie az egyedüli tekintélynek az emberek számára, ezen elgondolkodtam és valóban nagyon sok tanításában felhívja Jézus arra a figyelmet, hogy senki másnak ne szolgáljon az ember csak neki, az első parancsolat is szót ejt erről szóval érdekelne, hogy ki lehet-e jelenteni azt az állítást, hogy minden ember aki keresztény akar lenni annak az anarchizmust kell követnie

dec. 4. 22:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Máté:

Jézus folytatta: „Adjátok hát meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené!”

nekem ez pont nem anarchizmust hirdet

dec. 4. 23:04
 2/12 anonim ***** válasza:
62%
Nagyon nem.
dec. 4. 23:43
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
Nem.
dec. 4. 23:48
 4/12 anonim ***** válasza:
33%
Jézus nem gondolt semmit. Ő egy jófej empatikus társasági ember volt, és ennyi.
dec. 5. 00:48
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
A magyaroknak erre van igényük.
dec. 5. 06:12
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

Semmilyen izmust nem gondol megfelelőnek.

"Az én országom nem evilágból való"

dec. 5. 06:25
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
Nem 😅
dec. 5. 07:39
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Kiirtad az uralom nélküliséget. Elfeledkeztél Istenről? Akik nagyon törekszenek megérteni Istent, azok tudják, hogyan uralkodik Isten. De nagyon sokan nem érdeklik, nem tartják fontosnak, hogy belegondoljanak mit is akar Isten. Emiatt neked lehet ijesztő belegondolni. arar

Ha viszont azt veszed figyelembe, hogy Isten mindig jót akar, akkor ez valóban ellene mehet bizonyos földi dolgokkal, például a fegyvergyárak beszüntetésével, atomfegyverek leszerelésével, illetve azt amit Isten akart, hogy ne királyok uralkodjanak, hanem bírák. De Izrael kisírta, hogy a környező népeknek is van királyuk, legyen nekik is.

Úgyhogy igen vissza kell bontani néhány dolgot, de ettől még nem ez az ideológia van Krisztus tanításának.

Krisztus tanítása inkább arról szól ha mindenki nagy hitű lenne, akkor legnagyobb céljait elérné.

Tehát az embert belülről építi az embert, hogy jobb legyen a külvilág.

dec. 5. 10:27
 9/12 anonim ***** válasza:
57%

"Nemrég találkoztam azzal az ideológiával, hogy keresztény anarchizmus, ezen eszméjű csoportok azt a következtetést vonták le Jézus tanításaiból, hogy Jézusnak kell lennie az egyedüli tekintélynek az emberek számára"

Akkor valószínűleg az illetők nem ismerik az anarchizmus fogalmát. Ez ugyebár egy görög eredetű szó, ami azt jelenti, hogy mindenféle uralmat elutasít, azaz végső soron bármiféle hierarchiát elutasít.

No már most, ha valaki elfogadja, hogy Jézust kell egyedül követni és keresztényként végső soron az ő országát várjuk, akkor már nem lehet anarchista.

Értem én, hogy ők itt a földi uralmakra gondolnak, de az is ellentétes a Szentírással. Krisztus tanítása nem ellenzi a földi hierarchiát. A vezetőknek bölcsen és igazságosan kell irányítaniuk a népeket, de a bűn a gond, ha zsarnokoskodnak. Nem maga a hierarchia.

dec. 5. 12:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Jézus teokratikát tanított, nem anarchizmust.

Amíg Isten megengedi az emberi uralmakat, hogy viszonylagosan fenntartsanak némi rendet, a keresztények adót fizetnek ezért a szolgáltatásért.

Azonban a versnek van folytatása:

"Ami az Istennek jár azt Istennek adjátok...."

Vagy is az emberi uralmak nem kaphatják meg, ami Istennek jár.

A legfőbb hatalom a világegyetemben Isten uralma, aminek az emberi hatalmak is alá kellene, hogy rendeljék magukat. Sajnos nem teszik.

Ellenben a világ nem így néznek ki.

Ha egy emberi uralkodó olyasmit követel, aminek Istennek van kizárólagos joga, az nem lázadás, hanem Istennek való engedelmesség.

Az ember pedig majd elszámol az Istenével.

dec. 5. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!