Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Folyamatosan miért kell...

Folyamatosan miért kell rászólnom az ismerősömre mert állandóan Isten nevét emlegeti? Amióta a j,t, szervezetbe belépett igy Jehova úgy Jehova,rá kellett szólnom,hogy ne fecsegje állandóan ezt a nevet,mit csinálhatnék?

Figyelt kérdés
Mondtam neki hogy mond azt hogy Úr vagy hogy Isten,le van irva potyára ne emlegessük a nevét.
nov. 1. 11:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Kérdező.

Nem értelek, miért zavar ez téged? Ő az Istenét ezzel a névvel azonosítja.

Amikor te megemlíted az egyik barátodat, akkor hogyan utalsz a személyére?

Azt mondod, hogy: "az egyik barátom"?

Szerintem nem. Hanem a tulajdon nevét említed, ezzel megtiszteled a barátod személyét, hogy nem másról, hanem róla beszélsz.

A világban sok Istent imádnak, és az igaz Isten, ezzel is megkülönbözteti magát más Istenektől.

A Biblia Sátánt is "e világ istenének" hívja.

Jézus egyébként is arra tanította a követőit, hogy szenteljék meg Istene nevét. Ő maga is használta Isten nevét, hiszen kijelentette:

(János 17:26) 26 És megismertettem velük a nevedet, és ezután is megismertetem, . . .

Ő nem csak "egy Istenként" utal rá, hanem az egyetlen igaz Istenként.

Tudod amikor beszélgettem valakivel, megemlítettem, hogy Isten nevében jöttem. Ekkor megkérdezte tőlem, hogy "melyik Isten" nevében.

Én pedig azonosítottam Isten személyét a nevével.

Neked sem esne jól, hanem nem a neveden keresztül utalnának rád, hanem egy "féfiként", Nőként, vagy barátnként a sok közül.

nov. 1. 11:40
 2/24 anonim ***** válasza:
62%

Ne aggódj, Isten neve nem maradt fent, csak JHVH formában, kiejtését nem tudjuk. Egyedül az biztos, hogy nem Jehova, mert egyrészt ez egy nőnemű szó, másrészt nincs jelentése, harmadrészt egy hibás szóalkotás eredménye, mert a héber Úr szó magánhangzóit tették be a JHVH-ba.

Egyébként Isten neve valóban annyira szent, hogy nem szabadna már szinte profán módon emlegetni. Jézus például a Biblia alapján sose ejtette ki, leggyakrabban Atyának hívta és minket is erre bíztatott.

nov. 1. 11:59
 3/24 IstenGyermeke1 ***** válasza:
39%

Jézus és az apostolok is Úrnak, Istennek és Atyának nevezték az Istent. Ez szerinted nem követendő, ha már mindenhol az első keresztények — sokszor általatok vélt — szokásaira hivatkoztok?

A JHVH kiejtése helyesen Jahve. Írtam erről korábban, idézhetem, ha szeretnéd.

nov. 1. 13:38
 4/24 anonim ***** válasza:
70%

#2-3

Jehova tanúi abban hisznek, hogy eredetileg az Újszövetségben is benne volt a Tetragrammaton, csak kivették belőle. Történelmi dokumentum vagy szövegtanú erre nincs, de az nem is érdekli őket.

Amúgy nekem úgy tűnik, hogy hasonló a hitük, mint a muszlimoknak, akik szintén abban hisznek, hogy meghamisították a Bibliát. Természetesen mindkét vallás azokon a helyeken hiszi a hamisítást, ahol ellentmond a tanításaiknak.

LOL.

nov. 1. 14:27
 5/24 anonim ***** válasza:
52%

Nekik a hamisítás semmi, hamisítják a Szentírást, hamisítják mások kijelentéseit, hamisítják a történelmet, stb.

nov. 1. 14:52
 6/24 anonim ***** válasza:
41%

4

Vannak történelmi dokumentumok, mivel találtak nem egy régészeti leletet Isten nevével. Ezeket meglehet tekinteni könyvtárakban, Bibliai múzeumokban.

Az eredeti héber írásokban pedig benne van Isten neve, még ha annak tettragram formában is. Sőt, a keresztény iratokban is, mivel a Biblia Keresztény írói, amikor idéztek az írásokból, nem mást írtak oda, hanem az eredeti szöveget.

A fordítók másolták át úgy, hogy kihagyták.

Isten neve valóban SZENT, ami nem jelenti, hogy nem lehet használni, ellenben Isten nem említi meg, hogy tudjanak róla.

Isten nevét, helytelen, tisztátalan dologgal tilos együtt említeni.

nov. 1. 16:49
 7/24 anonim ***** válasza:
70%

"Sőt, a keresztény iratokban is"

Tudsz egyetlen ilyen korai kéziratot felmutatni?

nov. 1. 17:35
 8/24 anonim ***** válasza:
41%

7

Elég következetlen, hogy a héber iratokban 7000x van benne Isten neve, a görög iratokban pedig hírtelen eltünt.

De bizonyíték, hogy 1944-ben egy teológiai folyóiratban előkerült egy kép a görög septuaginta töredékéről, ami a 266. számú faudpapirus gyűjtemény részét alkotta.

Ezen a töredéken ott volt Isten neve, nem csak egyszer, hanem végig.

Ez a töredék, nagyon régi, az első századából származik.

Tehát Isten nevének helye van a görög iratokban.

1944-ig senki nem tudott erről a töredékről.

nov. 1. 17:56
 9/24 IstenGyermeke1 ***** válasza:
30%

Persze. Csak a JW.ORG-on fent lévő hoax… Áruld el, kérlek, hogy hogyan lehet pontosabban görögül leírni az Adonai Nevét? Mert csak a szókezdő h-t lehet görögül jelölni, ill. nincs a héber vávnak megfelelő hang, vét nem is lehet írni úgy…

Jelezném, hogy a melléknevet magyarul csak a mondat elején írjuk nagybetűvel.

nov. 1. 19:36
 10/24 anonim ***** válasza:
57%

Az I. századból nem maradt fenn keresztény írás, a legkorábbi töredék a 2. század elejéről származik, János evangéliumából.

nov. 1. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!