Jézus a biblia tanitása szerint testben vagy szellemben támadt fel?
Jézus szerinted vétkezett? Szembe mész Isten szavával!
Isten pedig senkiből nem csinál bolondot, nem hülyíti az embereket, hiába állítjátok, hogy Jézus teste csak becsapás volt.
"Nézzétek meg a kezemet és lábamat, hogy valóban én vagyok! Tapintsatok meg, és lássátok, mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van. Ezt mondta, azután megmutatta nekik a kezét és a lábát."
11
Kedves válaszoló.
Senkiből nem csinálunk bolondot, és ez nem hűlyítés, csak Te gondolod annak. Nem a vétkezésről van itt szó, hanem az emberi életének a feláldozásáról.
Talán nem érted, hogy azt a testet amit feláldozott nem vehette vissza.
Ha valaki visszafizeti az adósságát a barátjának, de utána azonnal visszaveszi a pénzt, akkor az adósság nyilvánvalóan továbbra is fennáll.
Ha Jézus a feltámadásakor visszavette volna hús-vér emberi testét, melyet feláldozott, hogy kifizesse a váltságot, akkor a megváltás érvénytelen, nincs megváltás.
Gondolj bele, hogy amikor találkozott tanítványaival, nem ismerték fel azonnal. Ugyanakkor a lenvászon amibe temették, ott maradt a sírban, Jézus még is mindig felöltözve jelent meg.
Ráadásúl zárt ajtón keresztül jelent meg, amit egy húsvér ember nem tehetett volna meg.
Jézust a szavairól, a megszokott beszédjéből ismerték fel.
Mint írtam, Sátán és a démonai is készítettek maguknak emberi testet, és lejöttek a Födre engedély nélkül,és elkezdtek szaporodni, a földön élő nőkkel létesítettek nemi kapcsolatot.
Ebből aztán korcs szülöttek, Nefilek jöttek a világra, és iszonyatos balhét csaptak. Ezért kellett Istennek már özönvízzel megsemmísiteni az embereket.
Egyrészt Jézus az életét adta, a Biblia mindenhol ezt írja és vissza is vette az életét, ahogy írja is a Biblia.
"a testet amit feláldozott nem vehette vissza"
Ezt idézd nekem a Bibliából is.
"Gondolj bele, hogy amikor találkozott tanítványaival, nem ismerték fel azonnal."
Te meg olvasd néha a Bibliát is, ne csak az ördögtornyot. Az evangélium írja, hogy miért nem ismerték fel. Lehet előletek ezt a részt próbálják elhallgatni.
"Ebből aztán korcs szülöttek, Nefilek jöttek a világra, és iszonyatos balhét csaptak."
Bocsi, de nem érdekelnek az apokrif Hénoch és Jubileumok könyvében lévő mesék. A Biblia sehol nem ír ilyenről sem.
Bocsáss meg, de a Biblia ír erről, nem apokriff irat:
(1Mózes 6:4) . . .Abban az időben az igaz Isten fiai nemi kapcsolatot létesítettek az emberek lányaival, és azok fiúkat szültek nekik. Ők voltak a híres hatalmasok az ősidőkben.
Itt nem emberekről van szó, hanem Isten angyali teremtményeiről, akik lejöttek a földre. Ez mióta apokriff?
(1Mózes 6:1, 2) . . .az emberek sokasodni kezdtek a föld színén, és lányaik születtek, 2 az igaz Isten fiai felfigyeltek rá, hogy az emberek lányai szépek, és akit csak akartak, feleségül vettek.
A lábjegyzet pedig a Judás levelét idézi, ami nem apokrif irat.
(Júdás 5, 6) . . .. 6 Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére.
(1Péter 3:19, 20) 19 Ebben az állapotban elment, és prédikált a börtönben levő szellemeknek. 20 Ezek egykor engedetlenek voltak, amikor Isten türelmesen várt Noé idejében,. . .
Azt pedig nem mondtam, hogy az életét nem kapta vissza, hanem azt írtam, hogy nem abban a testben támadt fel amit feláldozott. Amit feláldoznak, az nem használható újra.
Amint említettem, ha egy adósságot kifizet valaki, azt az összeget nem használhatja tovább, mert befizetésre került.
Még a tökéletes embernek is romlandó a teste, ami azt jelenti, hogy el lehet pusztítani, meg lehet semmisíteni. Ezért írta azt Pál apostol, hogy Jézus a feltámadása után már „nem fog többé visszatérni a romlásba”.
Vagyis többé nem fog romlandó emberi testben élni.
Ám a test nem lett megőrizve azért, hogy Jézus ebben a testben támadjon fel, hiszen Péter apostol azt írta, hogy Jézust ’halálra juttatták a testben, de megeleveníttetett a szellemben’.
Bár az angyalok szellemteremtmények, még az ő testük is romlandó, hiszen a Biblia ír olyanokról, akiket pusztulásra ítéltek.
(Lukács 4:33, 34) 33 A zsinagógában pedig volt egy ember, akiben démon, tisztátalan szellem volt, és ezt kiabálta: 34 „Ah! Mit akarsz tőlünk, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket?. . .
Az élőlények közül, kizárólag Isten a halhatatlan "testű", és most már Jézus is. Illetve azok akikkel királyság szövetséget kötött, az ezer évre.
Mások örök életet kaphatnak, ami nem egyenlő a halhatatlansággal.
az életük addig tart, amíg engedelmesek és összhangban élnek Istennel.
Ez tarthat örökké.
Csak azok kaphatnak halhatatlanságot, akik bizonyítottak.
Képzeld ha olyanok is kapnának, akik nem bizonyítottak semmit?
"Itt nem emberekről van szó, hanem Isten angyali teremtményeiről, akik lejöttek a földre. Ez mióta apokriff?"
Ezt te magyarázod bele, a Biblia nem írt ott angyalt, te költötted át.
"A lábjegyzet pedig a Judás levelét idézi, ami nem apokrif irat."
Az eredeti Bibliában nincs lábjegyzet.
"Az élőlények közül, kizárólag Isten a halhatatlan "testű", és most már Jézus is."
Istennek nincs teste, a Biblia írja. Nem véletlenül mondanak titeket a hitehagyott vallás követőinek. Isten szavát emberi hagyományokra cseréltétek.
15
Akkor kikre utalnak szerinted, az "Isten fiai lejöttek az emberek lányaihoz" rész?
Mert ha emberekre, akkor azoknak nem születhetett volna korcs utodaik, Noé idejéig semmi ilyesmi nem történt az emberek szaporodásával.
Az emberek, emberekkel szaporodhatnak, Isten nem engedélyezi, hogy az égi fiai emberi testet öltve szexuáisan szaporodjanak.
A következmény pedig olvasható.
Ez nem belemagyrázás, hanem egyértelmű.
A Biblia verseket pedig keresztutalásokkal látták el. Még a Károliban is vannak olyan versek, amik más versekre hivatkoznak magyarázatként.
Én pedig nem azt mondtam, hogy Istennek olyan teste van, ha megfigyelted volna, idézőjelbe tettem a kifejezést.
Ha ez neked gondot okoz, akkor javítom:
Istennek olyan létformája van, ami halhatatlan. Nem lehet elpusztítani.
Jézus pedig szintén megkapta azt a lehetőséget, hogy elpusztíthatatlan lett a hűségéért.
"akkor azoknak nem születhetett volna korcs utodaik"
Hol szerepel a Bibliában a korcs szó itt? Hol szerepel, hogy angyalok lettek volna?
Miért próbálsz olyanokat Isten szavába hamisítani, amik nem szerepelnek ott?
"A Biblia verseket pedig keresztutalásokkal látták el."
Igen, itt például a hamisítók. Az eredeti Bibliában nincs ilyen.
17
Rendben, szabad akaratod van. Higgy ahogy jónak látod.
szép estét neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!