Jézus a biblia tanitása szerint testben vagy szellemben támadt fel?
Az írások szerint:
(1Péter 3:18) . . .Testben ölték meg, de szellemben kelt életre.
Károli: "megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint,"
Itt a lélek kifejezéshez, ha rátesszük az egérmutatót a "wind" illetve a "spirit" kifejezés jelentését alkalmazza a internet.
Tehát nem látható fizikai testről van szó.
Testben ez van benne a Bibliában. Ezért volt üres a sír, ezért evett velük, ezért tudott Tamás belenyulni a sebeibe.
1Péter 3:18 Azt jelenti a Szellem vagy Lélek által kelt életre. Nem azt, hogy szellemben támadt fel.
"ezért előretekintve, a Krisztus feltámadásáról mondta azt, hogy nem marad a holtak hazájában, és teste sem lát elmúlást." ApCsel 2:31
"Azok megrettentek, és félelmükben azt hitték, hogy valami szellemet látnak. 38 Ő azonban így szólt hozzájuk: Miért rémültetek meg, és miért támad kétség a szívetekben? 39 Nézzétek meg a kezeimet és a lábaimat, hogy valóban én vagyok! Tapintsatok meg, és nézzetek meg jól! Mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van. 40 És ezeket mondva, megmutatta nekik a kezeit és a lábait. 41 Amikor pedig még mindig hitetlenkedtek örömükben, és csodálkoztak, megkérdezte tőlük: Van itt valami ennivalótok? 42 Ők pedig adtak neki egy darab sült halat. 43 Elvette, és szemük láttára megette." Luk 24:37-43
"Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül, 21 aki az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja a mi gyarló testünket azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket." Fil 3:20-21
Ha nem a testében támadt fel, akkor szerintük mi történt a testével? Elpárolgott? Testben támadt fel, de már megdicsőült, romolhatatlan testben.
Nem is értem, hogy ebben a tanításban nekik mi a jó. Azt, hogy megszületett ők is vallják. Sőt azt vallják, hogy az embernek nincs is külön lelke, mert a lelke a vérében van, tehát csak a testben tud feltámadni. Szóval nem is értem.
„Botránkoztok rajta? Hát ha majd azt látjátok, hogy az Emberfia fölmegy oda, ahol azelőtt volt! A lélek az, ami éltet, a test nem használ semmit. Hozzátok intézett szavaim lélek és élet, de vannak közöttetek, akik nem hisznek.”
János szerint ez az idézet Jézustól származik.
LÉLEK, ÉLET, HIT
Ti nem a tűt keresitek a szénakazalban, hanem az esőcseppet a tengerben. Nem látjátok a fától az erdőt.
Te sem egy test vagy, nem is egy szellem, hanem a lélek vagy! A léleknek van teste, ami nem használ semmit. A testnek van egy elméje, ami valójában a szellem. Nem használ semmit. A lélek pedig nem azonos sem a testtel, sem a szellemmel.
Te egy lélek vagy! A lelked az egyetlen, ami használ és amely az életre visz. Erre érdemes hitet építeni. Jézus is ezt tette. A lelkeket tanította, nem a szellemet és nem is a testet, de azokat is gyógyította.
Én nem vagyok tanú, de úgy gondolom, hogy Jézus ott már szellemként volt jelen.
Ugye a végén Jézus fölszáll a mennybe amit sokan látnak is.
Na és húsvér testben azt hogy?
Amint elér egy bizonyos magasságot megfullad, ha tovább emelkedi ki a világűrbe meg még is fagy a teste.
Ha csak nem azzal magyarázod, hogy Jézust már ott várta az UFO ami elvitte a mennyország nevű bolygóra. xD
Viszont, ha elfogadjuk, hogy Jézus szellemként támadt fel, akkor valószínűleg egy másik világba, létsíkra került át ahol ugye a Mennyország létezik.
Ráadásul itt van még ez is:
János evangéliumában található egy olyan jelenet, amelyben a föltámadt Jézus megjelenik a tanítványainak egy zárt helyiségben. A János 20:19-23-ban olvashatjuk, hogy a tanítványok bezárt ajtók mögött voltak félelemben, amikor Jézus hirtelen megjelent közöttük. A szöveg így szól:
„Amikor tehát beesteledett azon a napon, és zárva voltak a tanítványok, ahol összegyűltek a zsidók félelme miatt, Jézus ott állt közöttük, és mondta nekik: Békesség nektek!”
Eddig ugye Jézus ilyesmit nem tudott csinálni.
Ráadásul Jézus története jól bemutatja, hogy mi fog történni veled, lépésről-lépésre.
Ugye élj Jézushoz hasonló életet, akkor halálod után feltámadsz, mint szellemi lény, (halhatatlan lélek) ami aztán felszáll a Mennybe Istenhez.
Kész, ennyi.
3
Nem abban a testben támadt fel, amit feláldozott. Jézus emberi testet öltött de nem ugyanazt, ami az enyészeté lett.
Amikor a tanítványok azt hitték hogy szellemet látnak, Jézus helyreigazította őket.
Szellemeket nem láthatnak az emberek, a tanítványok tehát nyilvánvalóan azt gondolták, hogy káprázat vagy látomás az, amit látnak.
Hasonló módon öltöttek testet a múltban az angyalok, hogy az emberek előtt láthatók legyenek;
Sőt a lázadó angyalok is, akik az emberek lányaival nemi kapcsolatot létesítettek, ami természet szerint tilos volt.
3
Ezt nevezik inkarnálódásnak.
Az emberi testben nincs másik életforma. Tilos az angyaloknak testet ölteni, kivétel ha megbízatást kapnak a Földre vonatkozóan.
Az ember úgy vált élővé, hogy Isten elindította az életfunkciókat, amit a légzés elindításával kezdeményezett.
Isten szelleme az ami sokoldalú dologra képes. Gyógyít, tanít, életre kelt, létrehoz, alkot, ha kell pusztít. Emberek is kaphatnak ebből, hogy eltudjanak végezni olyan feladatokat, amit emberi erőből már nem lennének képesek.
Ez nem külön isteni személy, hanem a mindenható egyedüli Isten mindenre kiterjedő képessége.
Hozzátartozik, Ő rendelkezik ezzel az erővel.
A Biblia tanítása szerint Jézus Krisztus mind testben, mind lélekben támadt fel. Az Újszövetségben található evangéliumok - különösen a Lukács 24:39 és a János 20:27 - hangsúlyozzák, hogy Jézus feltámadása után megjelent tanítványainak, és testének fizikai voltára utalnak, amikor azt mondja, hogy "nézzétek az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok" (Lukács 24:39).
Ezen kívül a feltámadása után Jézus a szellemi dimenzióját is megmutatja, hiszen tudott átlépni zárt ajtókon (János 20:19). Így a keresztény hit szerint Jézus feltámadása egy megújult, dicsőséges testben történt, amely különbözik a halandó testtől, de mégis valóságos, tapintható volt.
8,9
A lélek nem halhatatlan. (Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.
Isten az embert nem úgy teremtette meg, hogy egy másik életforma is legyen benne, a rendeltetése, életközege a Földön van.
Ugyanabban a testben sem támadhatott fel, mivel azt feláldozta. Vissza nem veheti, ellenben nem lenne a halála egyenlő azzal, amit Ádám elveszített.
Márpedig Jézus halála megfelelő értékű volt.
Az igaz, hogy a tanításáról kellett hogy felismerjék, mert a test más ábrázattal rendelkezett, viszont Isten előidézte, hogy a kezén lévő szegek helye látható legyen. Ezt senki más nem valósíthatja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!