Kicsit megbotránkoztam ez baj? Azt mondták nekem jehova tanui tagja hogy ők nem segitenek a szegényeken mert ők nem segély szervezet. Vagy igazuk volt ebben?
18,19
Azt tanítom, amit a Biblia ír. A Biblia pedig nem teszi egyenlővé Jézus személyét az Atyjáéval. Sajnálom, de ebben nemértünk egyet.
De azt tanítom amit Jézus tanított, és mint messiási Királyomnak, a gyülekezet fejének, engedelmességgel tartozom.
Jézus Isten fia, és nem a mindenható Isten.
"Azt tanítom, amit a Biblia ír. "
Melyik? Bár lehet jobb ha azt kérdezem, hogy "Melyik fordítása?"
Bár nem mintha a "sima" fordításának ne lenne 1000+1 értelmezése.
22
Kedves Komentelő.
A Biblia fordítások nem különböznek egymástól nyelvtanilag. Az értelme, az üzenete ugyan az, csak más szavakkal.
Akik szavakon lovagolnak, azok nem értették meg Isten szavát, és annak üzenetét, mondani valóját.
Az értelmezés az ami valóban más, vallási megosztottságot idéz elő, némelyik magyarázat, emberek személyére szabott.
Isten pedig az egységet támogatja, Jézus sokat beszélt az egységről, ahogy más Biblia írók is.
Hát rosszul tudod.
Vannak bizonyos Biblia fordítások amiknél olyan eltérések vannak amiknél nem csak szavakon lovaglásról van szó mert megváltoztatják a szöveg jelentését.
Ezért nagyon is lényeges kérdés, hogy amikor valaki állítása szerint arról beszél amit a Biblia ír akkor pontosan melyik fordítást (esetleg hamisítást, átírást) érti ez alatt.
A kérdés elől egyébként frappánsan kitértél.
Bár mint azt te is írtad egy adott fordításnak is van többféle értelmezése így azt sem ártana tisztázni, hogy amikor például te azt állítod, hogy arról beszélsz amit a Biblia ír akkor pontosan melyik fordításnak melyik értelmezése szerint érted azt, hogy a Biblia ír.
Istenre hivatkozni pedig kicsit értelmetlen itt mert rendszerint mindegyik értelmezést/fordítást követő személy úgy gondolja, hogy az van Istentől és a többiek tévednek.
24
Abban egyetértek veled, hogy némely fordítás nem pontos, akár szavak, akár írásjelek tekintetében.
Azonban a Biblia szövegkörnyezetét, és a teljes írást figyelembe véve ezeket kiszűrhetjük.
Ugyanakkor Jézus segítséget, támogatást ígért ebben is.
Az utolsó napokra vonatkozóan, mint az első században is, néhány embert kiválaszt arra a feladatra, hogy egységes szellemi étrendet biztosítson a nyájnak. A világrendszer befejezéséig támogatni fogja őket. A világban kevesen vannak, és a világ más irányba megy. Ezért a saját "erejük" kevés lenne ahhoz.
Nem tértem ki a válasz adás elől.
Amit kérdeztél arra válaszoltam. Bármelyik fordítás használható.
Egyébként tudom mit szeretnél olvasni. A béke érdekében, ezt az örömet nem adom meg neked....
Bocsáss meg.
Szia!
Én a magam nevében beszélek:
Hála Istennek elég jó anyagi körülmények között élek Jehova tanújaként. Évente 2-3 alkalommal szoktam a saját pénzemből venni ruhákat és játékokat gyermekotthonoknak illetve ételt állatmenhelyeknek, adomány gyanánt. A szervezetet is támogatom anyagilag a lehetőségeim szerint. De nyilván, a szervezet első sorban a sajátjairól gondoskodik. Ez nem azt jelenti, hogy hidegen hagyja egy más vallású személy szenvedése. Sőt. De elsőbbséget élveznek például a gyülekezeted tagjai. (Például ha édesanyád rosszul lesz és mentőt kell hívni hozzá, de a szomszéd is rosszul van, nyilvánvaló, hogy előbb édesanyádat szeretnéd eljuttatni a kórházba, utána persze a szomszédom is segítenél, ha tudsz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!