Jehova tanui szervezet tagjai meggyözödésből hisznek a szervezet tanitásainak,vagy vakon hivők,amit tálal nekik az őrtorony?
meggyoztek magukat hogy vakon kell hinni
te is ha Isten barmit mondana neked azt tenned nem? akarmenyire ellenkezne regi onmagadtoli erkolcsoddel
Eddigi tapasztalataim alapján a meggyőződéses és vak hívők között annyi a különbség, hogy a meggyőződéses hívők vakon hisznek abban, hogy ők meggyőződtek. De ettől függetlenül mind vak hívő valójában.
Például volt itt egy drogos válaszoló aki az élményét nem tudta mással magyarázni csak Isteni csodával és azt tartotta a meggyőződésének az alapjául. Vakon hit abban, hogy az másként nem magyarázható csak Istennel. Pedig magyarázható volt sok más módon is.
"amit tálal nekik az őrtorony?"
Keresztények pedig amit tálal nekik az egyház (beleértve a Bibliát is). Ahogyan rendszerint az összes vallás esetén a vezetők mondanak valamit az hívek, bárányok pedig követik azt.
Meggyőződésből, Isten szava a Biblia a mérvadó.
Az őrtorony nem egyenlő a Bibliával. Ennek a folyóiratnak van egy célja, aminek Biblia alapja van. Ellenséges emberek kitalálták, hogy nem a Bibliát tanulmányozzuk, hanem a folyóiratot.
Feleslegesen írtunk erről, teljesen figyelmen kívül hagyják ezt, és sok mást is, hogy folyamatosan ugyanazokat hozzák fel érvként.
Kedves Kérdező.
Én Jehova tanúja vagyok, és elmondhatom hogy nem vagyunk vakon hívők. Minden embernek megvan a saját akarata. Én is meggyőződésből keresztelkedtem meg.
6/6
Nem akarlak megsérteni, de a hit, és hit között is vannak nagy különbségek. A tanuk nem a bibliai hitben hisznek , hanem a dzervezet folyóirattudományos bizonylataiba ami persze fele nem úgy van! És azoknak akik átformálták az írásokat, és A folyóirat füzeteket mint alátámasztani valót, Meg variálták a spirituális Isteni tekercsnek az üzenetét , és létrehoztak egy eszközt, hogy alátámasszák dolgokat tudományilag! Nem véletlen hogyha valaki nem ért veletek egyet , hogy pl. Istennek a neve nem Jehova, akkor egyből jöttök a tudományos alátámasztássokkal a társulat bemagolt dolgaiva hogy ó görőg, meg + Logosz meg mit tudom én kimagyarázás -tudományos szövegekkel ami véletlenül sem hit, hanem meggyőződés világi dolgok segítségèvel,ezek mind tudományhoz tartoznak, biblia is csak azér van hogy tanaikat erősítse, tehát véletlenül sem hit, hanem meggyőződés! és nem teológiaialad És nem biblikusan hisztek, hanem tudományban hisztek , mert ahogy a cselekvések is igazolják ami ellentmont, tanulmányoztok! tudomány elszakíthatatlan a világtól. Viszont érdekes mert pont az a szervezet parancsa a nagy törvénye hogy zárjátok el magatokat a világtól ( kívéve térítés céljából) amit a világ mond nektek, mert ugye az félrevezetés és sátáni, veszélybe sodorná a szervezet hírnevét! ugye, ettől zárjátok el magatokat minden ami világi, de ez ellentmond a tanulmányozássokkal,mivel a folyóiratok tudományosan támasszák hitetúker,már ebből a szempontból sem lehet bibliai istenihit, Mert még egy csillagász-fizikus - docens is hihet valamilyen szinten valami teremtőben, szóval ti nem különböztök egy csillagászati fizikustól aki valamilyen teremtő létezésében hisz. Nem véletlen indult el még anno szektaként, ez a szervezet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!