Kicsit megbotránkoztam ez baj? Azt mondták nekem jehova tanui tagja hogy ők nem segitenek a szegényeken mert ők nem segély szervezet. Vagy igazuk volt ebben?
Kedves Kérdező.
Mindenki tudja, hogy a Tanúk nem karítativ szervezet. Ami nem jelenti azt, hogy nem nyújtunk egyénileg támogatást a rászorulók részére, ha tudunk.
Isten szava ezt mondja:
(Galácia 6:10) 10 Ezért tehát, amíg lehetőségünk van rá, tegyünk jót mindenkivel, de elsősorban a hittestvéreinkkel.
Az első keresztények is elsősorban a keresztény testvéreiknek nyújtottak gyakorlati, fizikai segítséget. Mivel kevesen voltak akkor is, és napjainkban is. Annyi adomány nem folyt be, hogy a világban élő összes szegény embert tudják támogatni. Ami nem jelentette, hogy soha nem nyújtottak segítséget másoknak is.
Jézus kifejezte, hogy akkor is sokan csak azért jönnek oda hozzá, hogy egyenek. Amit tesz, vagy kér, tanít, az nem érdekelte a legtöbb embert.
(János 6:26) . . .„Ti bizony nem azért kerestek, mert jeleket láttatok, hanem mert ettetek a kenyerekből, és jóllaktatok.
Sajnos sokan azért mennek ilyen szervezetekhez, hogy jól lakjanak, de nem akarnak változtatni az életükön, hanem továbbra is helytelenül akarnak élni.
Isten viszont azt ígérte, hogy akiknek elsőhelyen van Isten és amit kér, azoknak soha nem lesznek akkora gondjaik, hogy kenyér kéregetőkké váljanak.
(Máté 6:31–33) 31 Soha ne aggódjatok hát, és ne mondjátok, hogy »mit fogunk enni?«, vagy »mit fogunk inni?«, vagy »mit fogunk felvenni?«. 32 Mert mindezekért a nemzetek törik magukat. Égi Atyátok tudja, hogy szükségetek van mindezekre. 33 Így tehát állandóan tegyétek első helyre az életetekben a királyságot és Isten igazságos alapelveit, és akkor ezeket az egyéb dolgokat mind megadja nektek Isten.
(Zsoltárok 37:25) 25 Ifjú voltam, meg is öregedtem, De nem láttam az igazságost teljesen elhagyatva, Sem utódját kenyeret kéregetni.
Kövesd Jézus Krisztust. Ez a legfontosabb része.
Az első keresztények nem csak egymásnak segítettek, rengeteg beteget gyógyítottak, és sokakat be is engedtek maguk közé. Azért volt zártabb, mert sajnos sokan üldözték őket.
Akkor az első keresztények közül sokan nem alkalmazták Jézus szavait.
Pl Márk, vagy Lídia, a Bíborárus, akinek hatalmas vagyona volt.
Nem adták oda mindenüket a szegényeknek, és nem éltek mély szegénységben.
Ezért szó szerint veszed Jézus szavait, ami egyáltalán nem logikus. Nem a pénzzel, vagy a gazdagsággal van a baj. Hanem azzal, hogy tekinted a pénzt.
A segélyszervezeteknek az a célja, hogy segítsenek, és hogy ételt adjanak. Ez a segítség, ettől segítenek. A szeretet, a segítség, a tettekben nyilvánul meg. Jézus Krisztus nem azt mondta, hogy a szegénynek ne segíts, mert majd imádkozik, aztán jobb lesz neki.
Jézus Krisztus azt mondta, hogy add oda nekik, amid van. És utána kövesd Jézus Krisztus szavait. Ha nem modern gyülekezetek számára átírt Újszövetséget olvasol, akkor tudod, hogy miket mondott. Ha azt akarod, hogy a hajléktalanok változtassanak az életükön, ne legyenek részegek, akkor olyan segítséget nyújts nekik, ahol ehetnek, az étel ezért jobb, mint a sok méreg, amit megisznak, aztán részegek lesznek, vagy valami bajuk lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!