Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kicsit megbotránkoztam ez...

Kicsit megbotránkoztam ez baj? Azt mondták nekem jehova tanui tagja hogy ők nem segitenek a szegényeken mert ők nem segély szervezet. Vagy igazuk volt ebben?

Figyelt kérdés
okt. 8. 21:01
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Az nem segítség, ha a pénzen valami káros dolgot isznak, részegek lesznek, és összeverekednek, vagy valami bajt csinálnak. Akkor a gyöngyöket olyanok elé szórtad, akik csak rosszra költötték, nem volt igazi segítség. De ha normális étkezést kapnak, ahol naponta tudnak enni, olyan egészséges ételt, amit máshol nem tudnának megvenni, az már igazi segítség. Imádkozni kell, azt mindig lehet.
okt. 8. 23:42
 12/30 anonim ***** válasza:
Nem csak, hogy nem csináltak bajt, mert nem részegedtek le, nem bántalmaztak másokat, hanem még nagyobb segítséget kaptak, mintha pénzt kaptak volna, és az értéke sem veszett el, mert ételre lett költve, nem valami káros dologra. Ezt már értékelni fogják. És ha elvárt, hogy normálisan viselkedjenek, akkor nem részegen fognak bemenni enni.
okt. 8. 23:47
 13/30 anonim ***** válasza:
39%

6

Kedves Komentelő

Én nem azt írtam, hogy nem nyújtunk segítséget személyesen. Én is szoktam adni rászorultaknak ételt, még ruhát is egyénileg, a testvéreim is adakoznak ha módjukban áll.

Azt írtam, hogy nem vagyunk karitatív szervezet, vagy segélyszervezet.

Ennek ellenére segítek amennyire módomban áll, imádkozom mindenkiért, nem csak a testvéreimért.

Jézus elsősorban a szellemi segítség nyújtást szorgalmazta, a prédikáló és tanítványképző munka elvégzése a legfőbb feladatunk.

Aki pedig összhangban él Istennel, Jézussal, azok között nincs kenyérkéregető, és nem szorul rá a segély szervezetek támogatására, mert Isten gondoskodik az alapvető szükségleteiről azáltal, hogy megtanították "halászni", vagy is dolgozni.

Azonban Isten senkit nem fog azért eltartani mert lusta, és nem akar dolgozni.

(2Tesszalonika 3:10, 11) 10 Hiszen amikor nálatok voltunk, többször is erre utasítottunk titeket: „Ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyen.” 11 Mert halljuk, hogy némelyek közületek rendetlenül viselkednek, és egyáltalán nem dolgoznak, . . .

okt. 9. 07:20
 14/30 anonim ***** válasza:
45%

Nem gondolod, hogy sokan nem lustaságból nem dolgoznak, hanem számtalan más okból? A Jehova tanúi mind ilyen kőszívű emberek, mint te?

okt. 9. 18:55
 15/30 anonim ***** válasza:
38%

14

Ha személyesen ismernél akkor tudnád, hogy nem vagyok kőszívű. Nem fogok dicsekedni azzal amit teszek minden nap emberekért, és nem csak a Testvéreimnek segítek. Elég ha Isten látja, nem kürtölöm el mindenkinek, hogy milyen "jó" ember vagyok.

Tudom, hogy nem mindenki lusta, és azt is, hogy vannak akik a saját hibájukon kívül kerülnek rossz helyzetbe.

Magam is keresztül mentem ilyen nehéz időszakon.

Még utca seprőnek is elmentem, hogy legyen élelmem, naponta kaptunk fizetést, a munka után.

A leszázalékolásom után 3. hónapot kellett várnom az első nyugdíjamra.

Semmilyen jövedelmem nem volt, és félre tett pénzem sem. A villany, és gázszolgáltatást is kikapcsolták.

Az önkormányzat, 15. ezer forint segélyt küldött a három hónapra.

DE Istenemtől kaptam támogatást több oldalról.

Nem csak a testvéreim, de a szomszédaim is segítettek, bár nem kértem.

Most olyan helyzetben vagyok, hogy Én tudok másoknak segíteni. Nagyon jó érzés, mert jobb adni, mint kapni.

Soha Nem felejtem el, honnan jöttem.

okt. 9. 19:59
 16/30 anonim ***** válasza:
38%
Pedig felejtsd el. Ne a múlton rágódj, és ne szorongj a jövő miatt. Ezekben Isten segít, és ha úgy élsz, ahogy az Újszövetség írja, ahogy Jézus Krisztus mondta, akkor nem lesz baj. Őt kell követni. Felejtsd el a rosszat. De segíts másoknak, bocsáss meg nekik, hiszen, ha Isten bocsánatát kéred, neked is megbocsát Isten. Bocsáss meg másnak, kövesd Jézus Krisztus szavait, legyél tisztelettudó. Ne beszélj csúnyán, és fölöslegesen se. Ne szitkozódj, ne mondj másra rosszat, inkább imádkozz érte. Rossz vágyaid, érzéseid miatt imádkozz sokat, hogy ne legyenek, hiszen a gonosz sokszor megkísérti az embert. És csak akkor tudsz neki ellenállni, ha imádkozol. Ne magadban bízz, hanem Istenben, és a segítségében. Emberként te nem tudod megoldani a problémáidat, ne a magad tudásában bízz, ne a saját képességeidben. Istenben bízz, és imádkozz. Úgy adakozz, és úgy segíts, hogy az valódi segítség legyen, mert a szeretet a tettekben nyilvánul meg. Adakozz, és segíts, ha tudod, hogy nem tudják viszonozni. És ne pénzért csináld, ingyen segíts, és ne mások szeretetéért csináld. Aki hívő, az Istennek tetsző életet akar élni. Higgy Istenben, és kövesd Jézus Krisztus szavait.
okt. 9. 21:13
 17/30 anonim ***** válasza:
38%
Mások segítségét, jócselekedeteit, őrizd meg, és emlékezz. És attól, hogy nem várnak érte köszönetet, vagy pénzt, még megköszönheted nekik. Aki hívő, az Istenben hisz, nem pénzért csinálja, és nem a pénz miatt segít, hanem, hogy Istennek tetsző életet éljen. Imádkozz Istenhez, hogy adjon erőt, hogy tényleg tudj ilyen lenni, és hogy a gonosz ne kísértsen meg. Ha mégis, akkor imádkozz, hogy segítsen, hogy űzze el a gonoszt. Bölcsen segíts, Jézus Krisztus szavait követve, hogy valódi segítséget tudj adni a másiknak. A megbocsátást, és a segítséget ne számold, ne darabszámhoz kösd, annyiszor segíts, és annyiszor bocsáss meg, ahányszor tudsz.
okt. 9. 21:30
 18/30 anonim ***** válasza:
20%
Jézus Krisztus maga Isten. Ha tanítasz, ezt tanítsd. Ha mást tanítsz, mint amit az Újszövetség ír, akkor nem vagy keresztény, hanem antikrisztus vagy.
okt. 9. 21:35
 19/30 anonim ***** válasza:
20%
Jézus Krisztus maga Isten. Aki mást tanít, mást, mint a keresztények, mást mint amit az Újszövetség mond, azt ne is hallgasd meg. Ne maradj olyan közösségbe, ahol eltávolítanak Istentől, ahol gonoszak, egészségkárosítóan élnek, bántalmazzák a másikat, gonoszságokat beszélnek a másikról. Viszont kérj Istentől bölcsességet, és segítséget.
okt. 9. 21:40
 20/30 anonim ***** válasza:
61%

16

Kedves válaszoló.

A múltamon Én nem rágódom, hanem segít együttérezni másokkal. Ugyanakkor nem szorongok, akkor sem szorongtam, hanem türelmesen vártam Istenre, és a megoldásra. Addig pedig nem ültem ölbe tett kézzel.

Vannak akik elfelejtik honnan jöttek, és ezért nem tudnak másokkal együttérezni, és adakozni sem. /tisztelet a kevés kivételnek/

A megbocsátásról pedig annyit, hogy ha nem tudnék megbovcsátani, akkor nekem sem fognak. A megbocsátásunk attól függ, hogy mi megbocsátunk-e másoknak.

Amit elmondtál, azzal mind együtt élek immáron 34 éve, és ezért boldog vagyok, még ha nehézségek is történnek, tudom, hogy nem vagyok magamra hagyva.

okt. 10. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!