Miért vannak még mindig hívők, és vallásosok ha megvan cáfolva a hitük? Főleg istenek létezése!
Ha meg lenne cáfolva a hitük, akkor nem lennének hívők.
Nincs megcáfolva a hit.
Ez egy magyar kifejezés, legfeljebb Te vagy tájékozatlan.
Ha meg így van, nem kellene ilyen bonyolult témával foglalkoznod.
Beszélgettél már a Pápával?
Nézd meg hányan hallgatnak rá, téged meg nem ismer senki...
Az a legizgalmasabb most Kedves Kérdező, hogy ezzel a néhány rövid hozzászólásoddal, magatartásoddal egészen egyértelművé vált, hogy miért ne akarjon az ember ateista lenni.
de azért reflektálnék rá:
"De van, csak még mindig átvagytok mosva!"
Mi hívők nem vagyunk átmosva. Nem kötelező a hit, nem kötelező a vallás. Szabadon választjuk ezt a fajta életstílust, életérzést. Nem holmi anyagi dolgokért tesszük, hanem pont azért, hogy felismerhessük és észben tarthassuk, hogy nem vagyunk rabjai ennek az anyagi világnak. Sőt nem vagyunk rabjai a mindenhonnan nyomatott reklámoknak, melyek életben tartják a fogyasztói társadalmat. Nekünk nem kell irigykedve néznünk, ha másnak új telefonja van, sőt nem kell a reklámokra sem úgy tekintenünk, hogy utána azt érezzük, hogy mindezt úgysem kaphatjuk meg. Mi tudjuk, hogy nincs szükségünk ezekre a termékekre, mert szabadok vagyunk.
Én nem attól leszek valaki, hogy ha az új iPhone húzza a zsebemet. Attól csak közönségesebb lesz valaki, ha ez ad neki örömet és önbizalmat.
Úgy vélem egészen magyarul beszéltem, írtam.
De értem, hogy egy másik válaszoló "Kognitív disszonancia" válaszára reagáltad ezt. Az a válasz elégtelen, nem felel meg a valóságnak. De abban igazad van, hogy nem magyar beszéd ez, hanem pszichológiai. Aki érti ezt a nyelvet, azt nem vezeti meg mindaz a pszichológiai trükközés, mely a médiából ömlik az emberre. de ha tudnád mit jelent, kedvesebb lettél volna azzal a válaszolóval.
Ami pedig a spagettiszörnyet illeti, az is csak azt tudná megcseszni, aki hisz benne.
Azt tudom, ha én ateista lennék fordított pszichológiával operálnék. De szerencsére nem vagyok az. Hála Istennek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!