Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények hogy képesek...

A keresztények hogy képesek dicsőíteni egy ellentmondásos vérszomjas istent akit úgy hívnak, hogy Jahve? Miért találta ki a kegyelmet?

Figyelt kérdés

Valaki számára 5 kegyelmet sorsol ki

Valaki más számára csak 2-őt.

aug. 26. 12:36
 1/8 szp72 ***** válasza:
52%
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem nagyon értem, hogy ha valakinek öt jó dolgot adunk, másnak meg kettőt, akkor az miért minősül vérszomjnak.
aug. 26. 13:13
 2/8 Jégszív ***** válasza:
78%

Mi ez a kérdés!?

Hogyhogy számszerűsíted a "kegyelmeit"!? Egyáltalán nem zavar, hogy a "hitük" szerint csak EGYETLEN isten létezik, és teljesen közömbös, mi a NEVE?

Véletlenül nem "jehovás" vagy/voltál? Ja, az más... 😕

aug. 26. 15:49
 3/8 A kérdező kommentje:

A kálvinista lelkész emberke szerint, Jahve más utat dob elő a fanatikus ateisták elé.

Illetve Gedeonnak is csak három csodát adott, de többet nem. Mi a helyzet a mai emberrel? A mai ember miért kap kevesebb észrevehető csodát?

aug. 26. 15:57
 4/8 Jégszív ***** válasza:

Ahá,

biztos, igazad van! Orvos mit mondott, ez gyógyítható?

aug. 26. 17:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt mondta az orvosom, hogy eldobja a szabály könyvet.
aug. 26. 17:48
 6/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Isten: neked csak egy talantumot adok mert verszomjas vagyok

Adomanyozott: Es ettol verezni fogok?

amugy Tanuk eppenhogy ugy tarjak kegyelem nem letezik semmilyen formaban es szinten

magat a fogalmat sem erdemeljuk meg Istentol

vagyis kizarolag ki nem erdemelt kedvessegnek lehet nevezni

csak hogy hosszabb korulirosabb legyen nehezebben lehessen megerteni

mert az tul vilagias vagy miert?

ha egy bunozo kegyelmet kap pl.

ez ertheto dolog es Jezus is errol tanit

miert jobb ha ugy mondjuk hogy ki nem erdemelt kedvesseget kapott?

a lenyege Jahve "kedvesegenek" az orokelet,

ha az orokeleteben is letezesuk ki nem erdemeltnek tartjak teljesen ertelmetlen, Istent lealacsonyitjak hogy nem tudta mit cselekszik mikor embert teremtett es buntetett,

ezert orokkevalo paradicsomi foldon is buntudattal kell egyutt letezni hogy "ezt nem erdemeljuk meg"

elhagyva a ki nem erdemeltseget ha kedvesseg fogalma jobban tetszik csak mert mas szo

lehetne nevezni

nem mindenki kap ki nem erdemelt jot sem

vannak akik Kierdemelten buntetest kapnak, orok vegleges halalt

szerintuk az nagyon jo dolog Tanuk szerint, ilyen buntetes kell, bar nem tudni miert hiszen orokletben is megterhetne egy elkarhozott is

de inkabb haljon meg

pont ugy mint materialis diktaturakban, jol szenvedjen de azert mivel vegul meg kell halnia a szenvedese "sajnos" orokke nem tarthat

kedvesek Tanuk valoban, a Tanuk vezetoi, tanitoi, sosem a naiv kovetoikkel van a gond, a megvezetettekkel

aug. 26. 17:58
 7/8 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Kontár

Már megint kontárkodsz, mert valamiért bizsereg a rosszra való hajlam benned. Muszály egy kis kötekedést szítani.

De a felvetésedre válaszolva:

A "kegyelem = a kinemérdemelt kedvességgel"

Ezt már egyzsre megírtam, de sajnos hiába.

Ha valaki kegyelmet kap Istentől, azt nem azért kapja, mert rászolgált, vagy megérdemelte.

Isten a kedvességét, irgalmátvagy ha jobban tetszik kegyelmét abban mutatja meg, hogy megbocsát, pedig nem érdemeljük meg.

Ezért nevezzük kinemérdemelt kedvességnek. A szónak a nyelvtani jelentése nem változott.

aug. 26. 23:42
 8/8 anonim ***** válasza:
85%

"A "kegyelem = a kinemérdemelt kedvességgel"

Ezt már egyzsre megírtam, de sajnos hiába."

Mivel ez megintcsak az Őrtorony egyik bibliahamisítása, persze hogy hiába. A szektátokon kívül senki nem dől be ilyesminek.

aug. 27. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!