Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosak, főleg a kereszté...

A vallásosak, főleg a keresztények igaz követői, miért nem tudnak békében lenni? Egymásra mutogatnak, az ateisták pedig csak röhögnek a háttérben!

Figyelt kérdés
" egymásra mutogatnak, és utálják a melegeket akik nem tehetnek róluk, hogy Isten ilyennek teremtette! "
aug. 23. 14:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10-es, és most mi az álláspontod? Ateista vagy? Ha igen, mi győzne meg téged Isten létezéséről?
aug. 23. 21:33
 12/20 anonim ***** válasza:
17%

9:

(5Mózes 12:30)... Ne tudakozódjatok az isteneik felől, ezt mondva: »Hogyan szolgálták ezek a nemzetek az isteneiket? Én is ugyanezt fogom tenni.«

(5Mózes 18:9) . . .ne tanuljátok el azoknak a nemzeteknek az utálatos szokásait.

(Jeremiás 10:2) . . .„El ne tanuljátok a nemzetek szokásait,. . .

(Máté 15:9) 9 Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.«. . .

(Márk 7:6–8) . . .. 7 Hiába imádnak engem, mert a tanításaikat emberek parancsolataira alapozzák.« 8 Elhagyjátok Isten parancsolatát, és emberek hagyományához ragaszkodtok.”

(Kolosszé 2:8) 8 Vigyázzatok, nehogy bárki is rabul ejtsen titeket a filozófia és a megtévesztő, értelmetlen elképzelések által, amelyek emberek hagyományaira és a világ elveire épülnek, nem pedig Krisztusra.

aug. 23. 21:46
 13/20 anonim ***** válasza:
Inkább felekezet nélküli kereszténynek mondanám magam. Isten létében nem kételkedem. De ahogy nézem, egyik felekezet, még a történelmi nagy egyházak sem mentesek minden hibától, Krisztus útja pedig amúgy sem felekezethez kötött. Bár tény, hogy a nagyobb egyházak legalább törekednek hűnek maradni a Bibliához és a legkorábbi keresztény tanokhoz. Igazából csak az ilyen new age szekták borítanak ki mint a tanúk vagy a hitgyüli és társaik, főleg hogy sajnos saját bőrömön is tapasztaltam hogy egy mélyponton lévő embert milyen könnyen be tudnak hálózni, és aztán tévútra vinni. Vagyunk egy páran, korábbi tanúk akik aktívan igyekszünk dolgozni azon, hogy minél több korábbi testvért kimentsünk onnan, csak sajnos tényleg annyira jól működik a manipuláció, a világ kizárása és az ellenségkép generálása náluk, hogy akiben nincs hajlandóság hogy önállóan gondolkozzon, hogy önkritikát gyakoroljon, azt lényegében lehetetlen észhez téríteni. Szerencsére sokakkal sikerült már, vannak köztük akik szintén aktív keresztények lettek, de olyanok is, akik agnosztikusok vagy ateisták, és teljesen maguk mögött hagytak mindenféle vallásos életet. De egy dolog közös, mindannyian egyfajta fellélegzésként, felébredésként írták le amikor megszabadultak a szekta hálójából, és kivétel nélkül sokkal boldogabb életet élnek ma.
aug. 23. 21:46
 14/20 anonim ***** válasza:

12-es, ha ezeket nekem írtad, egyetlen ige sincs köztük, ami tiltana bármilyen együtt ünneplést másokkal.

Erről írtak a többiek is, ezek bizonyítják hogy nem a Bibliát követed, csak amiket beleképzelsz. Helyesebben amiket az ördögtorony belemagyaráz, te pedig gondolkodás nélkül elfogadod. Csak ezzel már pont hogy nem a Bibliát követed, hanem az ördögtornyodat.

aug. 23. 21:50
 15/20 A kérdező kommentje:
Mit gondolsz a melegekről? :)
aug. 23. 21:50
 16/20 anonim ***** válasza:
Mármint mire gondolsz? Helyeslem-e? Nem. De ettől még elfogadom és ugyanúgy szeretem őket is, mint más embertársaimat.
aug. 23. 21:54
 17/20 A kérdező kommentje:

Miért nem helyesled?

Már régóta létezik a melegség, nem új dolog, és hasznos is a társadalomnak a melegség.

aug. 23. 21:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Mert Isten szava egyértelmű abban a kérdésben, hogy a férfit és nőt teremtette egymásnak.
aug. 23. 22:03
 19/20 A kérdező kommentje:
Csak azt sem értem, hogy miért teremti meg a melegeket ha aztán a tüzes tóba küldi őket...
aug. 23. 22:07
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem ő teremti egyesével az embereket. Másrészről pedig azért senkit nem is küld sehova, mert meleg. Nem vagyunk tökéletesek, mindannyian kisebb-nagyobb hibákkal születünk. Erről nyilván nem tehetünk. A mi felelősségünk, hogy miket teszünk, milyen döntéseket hozunk a hibáink okán, vagy pont azok ellenére.
aug. 23. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!