Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az oka hogy ilyen hihetetle...

Mi az oka hogy ilyen hihetetlen mértékben csökken a vallásosak, főleg a katolikusok, keresztények aránya? Az emberek végre kezdenek rájönni hogy az egyház vallás csak korlátozza az embereket a bűnökkek?

Figyelt kérdés

[link]

Meglepően csökken a vallásosak száma, pl. 92ben a katolikusok száma még 68 százalék volt, 2011es népszámláláskor már csak 37 százalék, ez meglepő csökkenés.

Én is vallásos voltam, valóban jártam templomba, de amit láttam hogy az álszentség kezd uralkodni, elfogadás semmi, pl. ha két férfi tényleg szereti egymást akkor bűn ha ágyban is szeretik egymást... kinek okoz az rosszat két ember szereti egymást?

Vicc volt egy idegen józska Pista gyarló (akár pedofil is lehet) kötelezően mert ha nem akkor pokolra jutok el kell mondjam a legbelsőbb titkaimat ami a bűneim.... viccc.

Aztán ha gumit használok bűn ha házasság előtt szeretek valakit (testét is) az is bűn. Rengeteg olyan bűn van amivel senkinek nem ártok.

Közben meg Vatikán meg csak tussolja el a pedofil ügyeket..

Az emberek kezdenek felébredni?

2020. nov. 3. 07:43
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Vicc volt egy idegen józska Pista gyarló (akár pedofil is lehet) PAPNAK kötelezően MEG KELL GYÓNNOM, mert ha nem akkor pokolra jutok el kell mondjam a legbelsőbb titkaimat ami a bűneim.... viccc.
2020. nov. 3. 07:46
 2/17 anonim ***** válasza:
32%

Az egyház egy vicc, főleg, amit művelnek.

Nem veszik észre magukat.

2020. nov. 3. 08:41
 3/17 anonim ***** válasza:
72%

Pontosan nem tudom megmondani, hogy mi a szekularizáció oka, bár van egy elméletem. Egyesek a tudományos fejlődést látják a háttérben, de ez szerintem még nem lenne elegendő indok a kereszténység és a vallások visszaeséséhez.

Én abban látom a kereszténység sikertelenségét, hogy az emberek sok esetben csak érdekből hívők. Már az ősi pogányokat is az győzte meg a keresztény hit igazságáról, hogy Jézus és az apostolok halmozták a csodákat a róluk szóló történetek szerint. A római pogány vallásokban ugyanis az emberek nem a túlvilágra rendezkedtek be, hanem a földi életben akartak maguknak javakat.

Hiába telt el lassan 2000 év, azóta semmi sem változott. Ez főleg neoprotestánsoknál vehető észre, akiknél nagyon erősen látszik az, hogy az Isten áldásaira hajtanak. De ez szerintem minden vallásos emberre érthető, ha kisebb mértékben is. A hívő magától értetődően hisz abban, hogy Isten igazgatja majd az életét. Mármost, korunkban - főleg az internet elterjedése miatt - nagyon gyorsan terjednek a hírek. A hívek láthatják mi történik a világban, és azzal is szembesülhetnek, hogy az Isten nem segít. Egyesek kezdik összerakni a képet, hogy nincs Isten az események hátterében, még akkor sem, ha neki tulajdonítanak bizonyos dolgokat. Vagyis felesleges a zsidó vallási törvényeket betartani.

Azoknál, akik nem utasítanak el minden természetfelettit, az ezotéria népszerűvé is válhat, mert ott megmarad a misztikum, viszont az ember abban a tudatban él, hogy ő maga irányítja az életét. És elismerem, hogy sokkal reálisabb ez, mint a "bízd Jézusra az életed" stb. üres szlogenek, amik nekem pl. már eléggé meseszerűen hatnak.

2020. nov. 3. 09:08
 4/17 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Ha megnézed az adatokat, látszik, hogy a csökkenés legfőbb oka a nemválaszolók számának majdnem háromszorozódása. A felekezeten kívüliek aránya nőtt ugyan, de sokkal kisebb mértékben és még mindig nem éri el a 20%-ot.
2020. nov. 3. 09:23
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű, a rendszerváltás után hirtelen mindenki vallásos akart lenni (legalábbis névleg), ez lett néhány évig az új trend, s bárki aki meg volt keresztelve, bemondta a felekezetét. Mivel itthon a katolikusok aránya a legmagasabb, ezért értelemszerűen ez szerepelt kiugró mértékben. Ez a vallások iránti lelkesedés később alábbhagyott.

Egyébként ha megnézed, pont ilyen arányú csökkenés volt más nagyobb felekezetek esetén is. Semmivel se másabb. Így nem értem, hogy miként jön ide az a sok hülyeség, amit leírtál vélt indoknak. Ebben akkor lenne valami, ha pl a reformátusok vagy evangélikusok száma nem felére csökkent volna, hanem duplájára nő.

2020. nov. 3. 09:34
 6/17 anonim ***** válasza:
8%
Az ember nem változik. Most a BLM, a feminizmus meg covidizmus az új vallás. Ugyanolyan hülyék hőzöngenek, csak más a körítés.
2020. nov. 3. 09:34
 7/17 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a nem válaszolok aránya nő, mert divat lenni katolikusnak, de csak divat..
2020. nov. 3. 09:58
 8/17 A kérdező kommentje:
És vajon miért nem válaszolnak?
2020. nov. 3. 09:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem válaszolnak, mert nem tartják a vallásukat, nem érdekli őket a vallás. Mi ebben olyan nehéz?
2020. nov. 3. 10:02
 10/17 anonim ***** válasza:
8%

"Mi az oka hogy ilyen hihetetlen mértékben csökken a vallásosak, főleg a katolikusok, keresztények aránya? Az emberek végre kezdenek rájönni hogy az egyház vallás csak korlátozza az embereket a bűnökkek?"

Ezt csak szeretnéd, de nem ez az ok. A teremtéstől távolodva egyre kevesebben fognak megtérni, mert egyre torzul az emberiség egyetemes pszichéje, azaz a kollektív tudat.

2020. nov. 3. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!