Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az oka hogy ilyen hihetetle...

Mi az oka hogy ilyen hihetetlen mértékben csökken a vallásosak, főleg a katolikusok, keresztények aránya? Az emberek végre kezdenek rájönni hogy az egyház vallás csak korlátozza az embereket a bűnökkek?

Figyelt kérdés

[link]

Meglepően csökken a vallásosak száma, pl. 92ben a katolikusok száma még 68 százalék volt, 2011es népszámláláskor már csak 37 százalék, ez meglepő csökkenés.

Én is vallásos voltam, valóban jártam templomba, de amit láttam hogy az álszentség kezd uralkodni, elfogadás semmi, pl. ha két férfi tényleg szereti egymást akkor bűn ha ágyban is szeretik egymást... kinek okoz az rosszat két ember szereti egymást?

Vicc volt egy idegen józska Pista gyarló (akár pedofil is lehet) kötelezően mert ha nem akkor pokolra jutok el kell mondjam a legbelsőbb titkaimat ami a bűneim.... viccc.

Aztán ha gumit használok bűn ha házasság előtt szeretek valakit (testét is) az is bűn. Rengeteg olyan bűn van amivel senkinek nem ártok.

Közben meg Vatikán meg csak tussolja el a pedofil ügyeket..

Az emberek kezdenek felébredni?

2020. nov. 3. 07:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%

10.

Az egyházak ezen segíthetnének, de egyáltalán nem azon vannak.

2020. nov. 3. 10:13
 12/17 anonim ***** válasza:
59%

Rengeteg oka lehet, nem csak hitehagyás, hanem át is térhettek katolikusok kisebb keresztény egyházakba, vagy muszlim, vagy buddhista közösségekbe.

Hogy ki miért nem válaszol, az is többféle lehet:

pl. van olyan, aki magánügynek tartja, van aki azt mondja, hogy nem kötelező válaszolni, minek válaszoljon, és van, aki felemás vallású szülők gyermekeként nem tudja eldönteni, igazán hova is tartozik (mert mindkettőhöz, valójában meg egyikhez se), stb.

2020. nov. 3. 11:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Két gondolat.

Ma Magyarországon az emberek ilyen kérdésekre adott válasza nem releváns, mert nagy a félelem attól, nehogy bárki megtudjon rólunk bármit.

A kérdésbeli feltételezés téves, hitbéli kérdésekben a neveltetés, a környezet és a kortársak véleménye a valódi befolyásoló tényező.

2020. nov. 3. 12:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés, ki mennyire veszi komolyan a vallását? Igaz, nem a vallás a lényeg, hanem a hit! Ez áll gyenge lábakon.
2020. nov. 3. 12:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Pedig részben ott a válasz a belinkelt wikipediás cikkben.

Nagyon nem mindegy, hogy népszámláláson hogyan teszik fel ezt a kérdést.

Ha úgy, hogy "Milyen vallású Ön?", akkor azért valamit illik válaszolni (legalábbis sokan úgy érzik), és nagyjából így nézne ki a párbeszéd a népszámlálóval:

"- Milyen vallású?

- Hát, végül is, meg vagyok keresztelve...

- Rendben, milyen felekezetűnek keresztelték?

- Katolikus.

- Jó, akkor beírom, hogy katolikus."

Míg ha úgy teszik fel a kérdést, hogy gyakorol-e valamilyen vallást, akkor a válasz az lesz, hogy nem, vagy nem válaszol.

Nem hiszem, hogy kevesebb lett egyébként nem csak a katolikus, hanem más történelmi egyházak. Hanem jobban megmutatkozik a realitás. De leginkább akkor mutatkozna meg, ha úgy tennék fel a kérdést, hogy gyakorol-e és ha igen, milyen vallást?

2020. nov. 3. 17:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak Európában, Észak-Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon csökken a keresztények száma nagy mértékben, Dél-Amerikában, Szubszaharai Afrika déli részén és egyes ázsiai országokban épp hogy növekedik a keresztények száma, az első két helyen javarészt a magas születési ráták, Ázsiában pedig a tömeges térítéseknek köszönhetően.
2020. nov. 3. 18:22
 17/17 anonim ***** válasza:
43%
A WIKI-t olyan idióták írják, mint te vagy én.
2020. nov. 3. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!