Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosak, főleg a kereszté...

A vallásosak, főleg a keresztények igaz követői, miért nem tudnak békében lenni? Egymásra mutogatnak, az ateisták pedig csak röhögnek a háttérben!

Figyelt kérdés
" egymásra mutogatnak, és utálják a melegeket akik nem tehetnek róluk, hogy Isten ilyennek teremtette! "
aug. 23. 14:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Tudnak. A keresztények nagy része teljesen békésen él.
aug. 23. 15:14
 2/20 A kérdező kommentje:

Mint a protestánsok, és a katolikusok? Nem hinném.

A múltkor is elővettem vettem egy katolikus védő könyvet a vonaton, és mi történt? A protestáns vezető kritizálta, " jaj ezek a katolikusok! "....

aug. 23. 15:17
 3/20 anonim ***** válasza:
Tehát egy ember a több százmillióból? Az már valami!
aug. 23. 15:21
 4/20 anonim ***** válasza:
47%

Mivel régen én is keresztény voltam (ma már agnosztikus vagyok), ezért azt vettem észre, hogy inkább a kisegyházak/szakadár irányzatok azok, akik generálják a feszültséget.

Ez pedig egy törvényszerűség. Ha ugyanis a kisegyház/szakadar irányat igazolni akarja magát, akkor támadni kell a nagy múlttal rendelkező egyházakat. Hiszen ha nem történt hitehagyás - ahogy ők állítják - akkor az ő resztoránus hite is tévedés, vagyis szükségtelen, értelmetlen a létezése!

A kisegyházak tehát abból élnek, abból tartják fent magukat, hogy a nagyokat próbálják hitelteleníteni.

aug. 23. 15:22
 5/20 A kérdező kommentje:
Nem értem ezeket a bonyolult szavakat.
aug. 23. 15:32
 6/20 anonim ***** válasza:
10%

Szia

Jézus azt mondta, hogy sajnos nem lesz béke.

(Máté 10:34) 34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békét hozzak a földre. Nem békét hozni jöttem, hanem kardot.

Na persze Jézus nem háborút akar indítani, hanem elmondja, hogy a hazugság nem lehet igazság, a kettő nem egyezik, más a célja.

Jézus nem akarta szétzilálni a családokat. De tudta, hogy a tanításai megosztottságot idézhetnek elő a családtagok között.

Jézus szolgálata meghasonlásokat támasztott, még a családokon belül is, de ez azért volt, meg míg némelyek ragaszkodtak az addig megszokott vallási hagyományokhoz, szokásokhoz, addig Jézus és a Tanítványai másként látták a biblia igazságainak gyakorlását.

Vagy is valaki nem akar változtatni, és megmarad a hagoymányok mellett, van aki pedig Jézus szavaival élve, nem a hagyományok, hanem a Biblia alapú igazságok szerint szeretne élni.

A Biblia arra ösztönzi a keresztényeket, hogy minden emberrel legyenek békébe

Jézus tanításai mégis olyanná válnak néhány család életében, mint egy kard. Amikor valaki elfogadja Jézus tanításait, lehet, hogy a családtagjai elutasítják azokat, vagy akár még ellenzik is. Ez pedig odavezethet, hogy annak, aki szeretne keresztény lenni, „a saját háznépe lesz az ellensége”

Példa:

A keresztény nem akar részt venni egy vallási ünnepen, mert nem ért vele egyet. Ez sokakban kiveri a biztosítékot, és máris támadásba lendülnek ellene azok, akik ragaszkodnak ahhoz.

(Máté 10:37) 37 Aki jobban szereti az apját vagy az anyját, mint engem, nem méltó hozzám, és aki jobban szereti a fiát vagy a lányát, mint engem, nem méltó hozzám.

Itt nem arról van szó, hogy nem szeretheti a családját, sőt, kötelessége a házanépét szeretni, ahogy az ellenséget is.

Viszont Jézust jobban kell szeretnie, tanításához jobban kell ragaszkodnia, mivel az életünk ettől függ, nem a családtagoktól.

aug. 23. 16:26
 7/20 anonim ***** válasza:
81%

"Viszont Jézust jobban kell szeretnie, tanításához jobban kell ragaszkodnia, mivel az életünk ettől függ, nem a családtagoktól."

Csak hogy itt ti szektások pont nem Jézust szeretitek, hanem az Őrtornyot bálványozzátok Isten szava helyett. Isten ugyanis soha nem tanított olyasmit, hogy keresztény ne vehetne részt ünnepeken, ez a szektátok sátáni tanítása aminek az egyedüli célja, hogy elszakítsa a tagjait a családjaiktól.

aug. 23. 16:36
 8/20 anonim ***** válasza:
13%

7

Kedves Válaszoló.

Ez egy általánosan terjesztett hazugság mint minden más, amit a Tanúkról terjesztenek, hallomásból.

Engem senki nem szakított el a családomtól, ez hazugság. A mai napig is békében élek a Bátyámmal, a sógornőmmel, az unokaöcsémmel, hugommal, a világ szerinti keresztanyámmal, keresztapámmal, nagybátyámmal, sajnos a szüleim már nem élnek, de ők sem voltak ellenségesek, elfogadták, hogy így szeretnék élni. /együtt járunk nyaralni is/

Sőt tovább megyek, a házban ahol lakom, a szomszédaim tisztelnek, nem szidnak, nem ellenségeskednek, előfordul, hogy segítünk egymásnak.

A családtagok, akik azt állítják, hogy "szétzilálják" a Tanúk a családokat, épen ők, akik megtagadják a kapcsolatot azzal, aki Tanú lesz, és rá fogják a Tanúkra, hogy mi ellenségesek vagyunk. Goromba módon, drasztikusan is felléptek a világi rokonok a Tanú ellen nem egy esetben, amit tapasztaltam, láttam is.

A 15 éves gyermeket a saját szülei kizárták a lakásból, mert megkeresztelkedett, és a Tanúk nevelték fel a gyermeket. Azóta felesége, gyermeke van, és boldogan él, és érdekes módon 10 év kellett ahhoz, hogy a szülők megbékéltek ezzel, miért is kellett ilyen sokat várniuk? Miért nem alkalmazták Jézus tanítását, hogy a gyermek ebben hisz, ettől még nem lesznek boldogtalanok.

Akkor ki zilálta szét ezt a családot? A szülők, akik "kerezsténynek" nevezik magukat.

Mások egyből eltudják fogadni, ha a gyermekük a saját neméhez vonzódik, pedig halálos bűn.

Nem egy olyan eset történt, hogy megfenyegettek a "nagy keresztény" családtagok rokonokat, akik a Tanúkkal ketrültek kapcsolatba.

Tipikus inkvizíció.

Vajon Jézus ezt tanította nekik? Vagy azt, hogy ettől még nem kell balhézni.

A másik gondolat, amit írtál:

Sajnálom, hogy nem értünk egyet, de bizony a Biblia minden korban ellenezte a más vallásokkal való keveredést, ünnepet, hagyományokat.

ez az Izraeliták idejében is így volt, ezt várta el Isten, és a Keresztény tanítás sem változott, ebben.

Ez pedig nem az Őrtorony, hanem maga a Biblia írja.

Megszokott, bemagolt szöveg egy folyóíratot bűnbakká tenni, mert a Bibliát nem mered, pedig abban van benne.

Jézus is jól jött "bűnbaknak" azok számára, akik nem szeretik a békét, és hazugságokat terjesztettek Róla.

aug. 23. 17:37
 9/20 anonim ***** válasza:

"Sajnálom, hogy nem értünk egyet, de bizony a Biblia minden korban ellenezte a más vallásokkal való keveredést, ünnepet, hagyományokat."

Bizonyíték?

aug. 23. 21:10
 10/20 anonim ***** válasza:

Legyél szíves ne hazudj! Voltam én is Tanú, és ahogy én is, sok más sorstársam is direkt azért menekült ebből a szektából, mert másból sem állt, mint ellenségeskedésből, gyűlöletkeltésből. Ahogy egy korábbi kommentelő is megjegyezte, az ilyen szekták lételeme hogy állandóan áskálódni, ellenségeskedni kell a valódi keresztény egyházakkal szemben, hamisan úgy tenni mintha valójában senki más nem a Bibliát követné, csak ti, különben egyértelmű lenne hogy valójában a Jehova Tanúi puszta létezése felesleges és értelmetlen. Hihetetlen hogy egy darabig én is bedőltem ennek az agymosásnak, bele sem gondoltam hogy vajon a tanúk "fordítása" a Bibliából miért annyira eltérő minden létező Bibliától, és sokszor miért annyira pontatlan. Amikor érdeklődni próbáltam a fordítók kilétéről és kompetenciáiról, mindig elhajtottak.

Visszatérve a kérdés témájára pedig, gyakorlatilag a gyülekezetünkben az elöljárók és sok testvér is kimondottan igyekezett uszítani a családom ellen, akik egyik fele keresztény, másik fele ateista. Persze nem direktben, hanem sunyi, aljas módokon, csak sugalmazták hogy mennyire tévútra vihetnek, és hasonlók. De állandó jelleggel igyekezték elültetni a bogarat a fülemben, és sok más testvéremében is.

És utólag nem is értem, miért nem láttam mekkora baromságokat próbált lenyomni a torkunkon a szervezet. Pl a születésnapok tiltása, annak sincs se értelme, se Isten szava soha nem várt el tőlünk ilyesmit. Csakis a szekta, csakis a szervezet. És épp az a veszélyes, hogy a szekta a saját tanításait hazudja Biblikusnak, ezért abban a tévhitben élsz hogy a Biblia szavát követed, miközben csak a szervezetet bálványozod Isten helyett. A szervezet önkényesen a Bibliához hozzáköltött hazugságait, hamis magyarázatait fogadod el a Biblia tényleges szava helyett. És egyre mélyebbre merülsz a sok sátáni hazugságban. Őszintén remélem, hogy ahogy én, és hála Istennek rengeteg egykori szektás testvér, neked is még időben felnyílik a szemed! Isten áldjon!

aug. 23. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!