Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy a hitem...

Miért van az, hogy a hitem elején boldog és jó ember voltam, de később ahogyan kiábrándultam az egészből, mostanában viszont haragtartó, és stresszes ember vagyok? Mindenből, és mindenkiből elegem van. Néha úgy viselkedek, mint az új ateisták.

Figyelt kérdés
aug. 12. 23:08
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

azért, mert az Istennel való kapcsolat olyan, mint egy hosszú házasság. Az eleje nagyon szenvedélyes és a fellegekben jársz, aztán szépen hozzászoksz hogy O az életed része és nem mindig ugyanolyan intenzív, mint volt.

Sőt, vannak mélypontok is, amikor szíved szerint ott hagynád az egészet a francba, de nem teheted meg, mert nem tudsz már hit és Isten nélkül élni. Bevetted a kék kapszulát és nincsen többet visszaút. Nem tudod ki törölni az agyadból azt, hogy Isten bizony létezik.

Aztán szépen lassan rájössz, hogy mekkora egy ocsmány világban élünk, a sátán uralkodik, folyamatosan vadászik rád és ez rohadt stresszes tud lennk. Ráadásul, az emberek 80%-a hozzá tartozik és a gonoszság már alap, mindenkinél. Rájöttél, hogy a jóságodat kihasználják az emberek, és jól attaposnak rajtad. Te, pedig tönkremész, mert mindig mindenkivel jó voltál. Ezért úgy döntesz, hogy jó, akkor most már kemény leszek és lesz@rom, hogy ki mit gondol rólam, többet nem fogok segíteni senkinek sem. Nem tudod élvezni az életed, mert folyton azon jár a fejed, hogy

1. Vajon mikor lesz már vége ennek az egésznek és lehetek Istennel?

2. Vajon mivel fog betamadni a Sátán megint?

3. Vajon kit fog küldeni az életembe, hogy megint tönkretegyen lelkileg?

Ezért vagy stresszes és haragtartó. Lehet lepontozni, de az Istennel való élet és kapcsolat nem csak móka és kacagás, hanem egy kőkemény harctér.

aug. 12. 23:39
 2/7 anonim ***** válasza:
12%

(Márk 10:24) . . .„Gyermekeim, milyen nehéz bemenni Isten királyságába!

(Cselekedetek 14:22) . . .: „Sok nyomorúságot kell elszenvednünk, mielőtt bemegyünk Isten királyságába.”

aug. 13. 08:39
 3/7 r.sentinel ***** válasza:
Nem azzal van a baj hogy elotte miben hittel es most nem hiszel abban, hanem az ahogyan a gondolataid, szavaid es tetteid megnyilvanulnak a sajatos vilagodban. Ahogyan megnyilvanulsz a vilagodban, amilyen kihatasokat eredmenyezel, azonos tipusu esemenyek sorozata vesz korul egy ido utan, merthogy, ilyen tipusu megnyilvanulast jellemez teged. Valtoztass mindazon ahogyan regalsz a vilagra es akkor az is megvaltozik. Tevedes varni a valtozast kivulrol ha mi magunk nem akarunk addig valtozni amig valaki mas meg nem teszi, ez nem igy mukodik. Ott van benned belul az az eros fenyed, ami mindig is segitett hogy a problemakat megold, segitett celokat elerni, segitett jo otletekkel letrehozni mindazon dolgokat amiket szeretsz, igy hat hasznald ugyanazt a belso energiat arra hogy TE tegyel olyan dolgokat masokert vagy onmagadert ami jo szamodra es kozben segitokesz es tudatosan cselekszel. Ne az elet rancigaljon es azokra reagalj, hanem TE iranyitsd tudatosan az eletedet es akkor minden mas maskent kezd reagalni az eletben. Nem kell ateistanak vagy epp keresztenynek lenned, nem ez a lenyeg, hanem az te hogyan fogadod a vilagodat es ami zajlik arra te hogyan reagalsz. Tudatosan alkotsz vagy csak reagalsz az elet esemenyeire es kart teszel feleslegesen magadban.
aug. 13. 11:19
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

Van egy mondás, miszerint nincs olyan erős gyűlölet, mint a keresztény szeretet.

Én felhagynék a keresztény hited erőltetésével, ha valóban, őszintén jó emberré akarsz válni, akkor a szekukária humanizmust javaslom neked. A stessz ellen pedig csökkentsd a szénhidrátbevitelt és sportolj.

aug. 14. 13:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Az józan eszed harcol a meselényimádat ellen ami biztos menedéket nyújtott eddig, de kezdesz magadhoz térni és rájönni a való világra. A vallás a nép ópiuma... Segít egy álomvilágba menekülni, hogy ott vészeld át a való világ által kiváltott kegyetlen ingereket egy szebb élet reményében, biztonságot és menedéket ad, hogy egy hatalmas teremtmény gondol rád és szeret. Számtalan vallást kipróbáltam, sosem fogott meg engem isten ahogy azt sokan érzik. Van amikor a józan észre nem lehet hatni. Szerintem engedd el, ateistaként is élhetsz boldog életet, tisztelheted embertársaid és sokat tehetsz értük.
aug. 15. 22:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Emlékszel mi volt az, ami miatt boldognak érezted magad?

Jézus szavai szerint a boldogság nem egy rövid ideig tartó érzést.

Máté evangélium 5:3."Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre."

Inkább az örömöd volt túláradó, és azzal, hogy jó ember vagy, vagy voltál, örömöt akartál szerezni Istennek!

Várom a válaszod!

Ha lehet, privátban.

aug. 16. 10:48
 7/7 anonim ***** válasza:

A keresztény vallás a szenvedő Krisztusról szóló legendával, a túlvilági boldogság és az örök üdvösség ígérgetésével — sokkal inkább, mint bármelyik előző vallás — igazolta mindazt az ocsmányságot és csúfságot,

amit a kizsákmányoló osztályok az elnyomottakon elkövetnek; arra tanította a rabszolgákat és az elnyomottakat, hogy békességgel tűrjék szenvedéseiket és nélkülözéseiket.

A keresztény vallás az elnyomottak minden panaszára ezt felelte: a világ romlott és erkölcstelen, de ebben az ember belső romlottsága a bűnös.

Ilymódon — hangoztatta Engels — a kereszténység minden nemzeti vallást megtagadott, és prédikációival minden elnyomott néphez fordult. Ezzel bebizonyította, azt a képességét, hogy világvallássá legyen, még

hozzá olyan vallássá, amely éppen az adott társadalomnak felel meg.

Marx—Engels Művei. XV. kötet

aug. 16. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!