Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek lesz olyan pápa a...

Szerintetek lesz olyan pápa a jövőben, akinek lesz bátorsága felvenni a Péter nevet, és II. Péterként tevékenykedni, vagy továbbra is kerülik majd az egyházfők ezt a nevet?

Figyelt kérdés
aug. 8. 12:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
17%

Miért kéne benne lennie ennek a szónak? A brooklyni vezetőtestület hol szerepel a Bibliában? A különbség csak annyi, hogy egyiket Jézus hozta létre Péter, a Szikla által és később nevezték el, a másikat pedig emberek hozták létre Krisztus nélkül.

aug. 8. 20:01
 12/21 anonim ***** válasza:
59%
Teljesen tévút azt képzelni, hogy Péter a Szikla. Ezt csak egy fordítási hiba miatt terjesztette el a katolikus szekta.
aug. 8. 21:32
 13/21 anonim ***** válasza:
17%
Fordítási hiba? Lehet a katolikusok 2000 évre visszamenően meghamisították az arámi nyelvet? Húha :) Elég erős elmélet.
aug. 8. 22:12
 14/21 anonim ***** válasza:
59%

13

Az Biblia Újszövetség nevű részét nem véletlenül hívják Görög Iratoknak (is), hisz eredetileg görög nyelven íródott.

Az meg ne zavarjon össze, hogy mit olvastál a Károliban vagy épp a Katolikus fordításban...

aug. 8. 23:56
 15/21 A kérdező kommentje:

#14 Senki sem hívja "görög iratoknak" az Újszövetséget, csak ti, Jehova tanúi, de ennek okaiba inkább ne menjünk bele.

OFF. Érted?

Ez a kérdés a Péter névről és a pápaság kapcsolatáról szól.

Ha ehhez nem tudsz a továbbiakban hozzászólni a témához, akkor megkérlek, hogy hagyd el ezt a topikot.

aug. 9. 01:01
 16/21 anonim ***** válasza:
59%

"Ez a kérdés a Péter névről és a pápaság kapcsolatáról szól."

Nem ez nem szól erről, hisz Péternek és a pápaságnak SEMMI KÖZE NINCS EGYMÁSHOZ.

A pápaságnak a Bibliához sincs köze, csupán a katolicizmus találmánya. HAZUDIK, AKI MÁST MOND.

"hagyd el ezt a topikot"

EZ NEM TOPIK. Ez egy kérdés, egy olyan weboldalon, ahol kérdések vannak, s nem topikok.

S ki vagy te, hogy megmondod nekem, hogy én mit csináljak???

[link]

Művelődj: [link]

[link]

aug. 9. 01:36
 17/21 A kérdező kommentje:

Azt nem te fogod eldönteni, hogy én mit gondolok Péter és a pápaság kapcsolatáról.

Magyarországon vallási és lelkiismereti szabadság van, szóval ha úgy döntenék, hogy arról írok ki kérdést, hogy a wicca istenek hogyan teremtették a világot, akkor megtehetném, függetlenül attól, hogy egyesek szerint semmi köze nincs a wicca isteneknek a világ teremtéséhez.

"S ki vagy te, hogy megmondod nekem, hogy én mit csináljak???"

Ez egy topik/szoba stb. Amit ÉN nyitottam.

Tehát jogom van ahhoz, hogy elküldjem innen azokat, akikről úgy gondolom, hogy nem felelnek meg az ÉN igényeimnek. Pláne akkor, ha egy Jehova tanújáról van szó akiket nem szeretek, bár te még azok közül is a rosszabbik fajtából vagy, mert erőszakos vagy, és észre sem veszed, hogy szanaszét offolod a topikomat.

Én sosem rontom a levegőt olyan topikban, ahol nem látnak szívesen, látom az Őrtorony magazin alapvető tisztességet nem tanított neked.

Most mondtam el ezt utoljára neked, szóval felszólítalak, hogy hagyd el ezt a topokot, ne írj ide, ne mert nem vagyok kíváncsi a jehovás tanításokra.

Amennyiben tovább erőszakoskodsz, privát levélben foglak jelenteni.

aug. 9. 02:30
 18/21 anonim ***** válasza:
47%

"nem te fogod eldönteni, hogy én mit gondolok"

Valóban nem. Hol olvastad az ellenkezőjét?

" jogom van ahhoz, hogy elküldjem innen azokat, akikről úgy gondolom, hogy nem felelnek meg az ÉN igényeimnek"

Nem, az oldal szabályzata szerint nincs jogod. Ez egy nyilvános felület, aki ide ír, az vállalja azt az esetleges következményt, hogy mások válaszolnak az írására. Ha te ezt nem vállalod, akkor keress olyan felületet, amelyen nincs lehetőség nyilvános válaszokra!

Írhatsz pl. naplót, amit otthon, a fiókod asztalában tárolhatsz, lakat alatt. Az abban leírtakra nem fogok válaszolni.

"Pláne akkor, ha egy Jehova tanújáról van szó akiket nem szeretek"

Halvány fogalmad sincs arról, hogy én ki vagyok, s nagyon, de nagyon mellélőttél.

"privát levélben foglak jelenteni."

Tedd! Semmi nem fog történni, hisz semmi olyan nem történt ebben az általad topiknak gondolt KÉRDÉSBEN, ami beavatkozást igényelne.

aug. 9. 13:01
 19/21 anonim ***** válasza:
30%

"Az Biblia Újszövetség nevű részét nem véletlenül hívják Görög Iratoknak (is), hisz eredetileg görög nyelven íródott."

Senki nem nevezi így őket. Másrészt Jézus arámi nevet adott Péternek, ami az eredeti írásokban is benne van. Ez a név Kéfa, vagy Kéfás, ami sziklát jelent. Később az írók ezt görögösítették és kezdték használni a Péter, Petros nevet, mivel a Kéfát jobban leíró Petra az női név.

aug. 9. 18:08
 20/21 A kérdező kommentje:

"Halvány fogalmad sincs arról, hogy én ki vagyok, s nagyon, de nagyon mellélőttél."

Nem,Több válaszod is olvastam már itt az oldalon, és a teológiai nézeteid, szóhasználatod egyértelműen a Jehova tanúihoz áll közel.

Lehet, hogy nem vagy megkeresztelt Tanú, de attól még

aug. 11. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!