Ha egy újonnan megválasztott Pápa felvenné a Péter nevet, és mint II. Péter pápa lenne belőle, mit szólna hozzá a katolikus világ?
Megbotránkoznának rajta, hogy olyat tett, amit még senki: felvette Szent Péter apostol nevét?
Vagy bátornak tartanák?
Szerintem inkább megbotránkoznának rajta, mert Péter apostolt tette Jézus Egyháza sziklájává, nyájának főpásztorává, rá bízta a mennyország kulcsait, s bár minden pápa kicsit Péter, de belőle akkor is csak egy volt, aki Jézustól mindezt a megbízást személyesen kapta.
Péter vagy Pál miért nem tudtak saját neveiken élni?
Választhatja a Péter nevet, nincs tiltva. Csak egyszerűen nem szokás felvenni. Nem tudom, hogy mennyire lenne megbotránkoztató. Én pl. szerintem nem botránkoznék meg.
De nyugodtan megtarthatja a saját nevét is. Az első pár száz évben nem vettek fel más nevet.
Ezt hogy érted?
Péter nem ölt meg senkit tudomásom szerint.
6
Péter kevesebb pénzt kapott Ananiástól, mint amennyire számított (pedig önként ajánlotta fel), ezért Jézustól kapott erejével megölte őt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!