Kritikus kérdések a keresztények felé?
Honnan tudjátok, hogy Jahve nem szokott hazudni? ( Az utai, nem a ti utatok)
A bűn erősebb a végtelen Istennél? Ezt pedig arra értem, hogy ha Isten teremtett engem, akkor miért nem vagyok tökéletes mint ő?
(Titusz 1:2) . . .Isten, aki nem hazudhat, . . .
(4Mózes 23:19) 19 Isten nem ember, hogy hazudjon,. . .
Isten abban az értelemben "teremtett" téged, hogy a szüleid szaporodóképessége révén te megfogantál. Azonban mindenki aki Ádám leszármazottja, az nem születik bűnre való hajlam nélkül.
Ezt maguk a Biblia írók is őszintén elismerték, és nem hadakoztak ez ellen a tény ellen.
Sokkal inkább megértették, hogy szükségük van Istenre, mert nélküle nincs jövőjük.
Lám Ádám azt gondolta, hogy tökéletes emberként nincs szüksége Isten vezetésére. Nagyot tévedett.
Mennyivel inkább el kellene ezt ismernünk nekünk, akik nem vagyunk tökéletesek.
Az ember nem úgy lett megteremtve, hogy korlátlan szabadságban, vezetés nélkül tudjanak élni. Az tény hogy kaptak némi szabad akaratot, és hatalmat a Föld, a növény és állatvilág felett.
Azonban az emberek életéhez szükséges irányelveket, erkölcsi útmutatókat, kizárólag Isten határozhatja meg, mi a jó nekünk és mi az aminek rossz következményei vannak.
Ezért nem vagy Te sem, én sem, tökéletes, sőt senki sem az.
Ez nem jelenti azt, hogy ez így is marad.
Jézus jövetelének egyik oka volt, hogy majd a messiási uralma alatt, helyreállítsa a bűntől haláltól való mentességet a földön élők számára.
Hogy ebben részesüljünk, meg kell ismernünk Istent, a szándékát, tanulnunk kell, hogyan éljük a mindennapjainkat.
Igen, mert az istened megbüntetett engem is amit nem én követtem el, kollektív büntetés.
Mint amikor egy szigorú tanár, az egész ISKOLÁT megbünteti egyetlen rosszgyerek miatt. Pedig más ártatlan!
"Honnan tudjátok, hogy Jahve nem szokott hazudni?"
Tudni azt sem lehet, hogy létezik-e. Ezt csak hinni lehet.
Lehet idézgetni a Bibliából olyan részeket amik ezt mondják:
"(Titusz 1:2) . . .Isten, aki nem hazudhat, . . .
(4Mózes 23:19) 19 Isten nem ember, hogy hazudjon,. . ."
de mi a garancia arra, hogy ebben nem hazudott?
"Igen, mert az istened megbüntetett engem is amit nem én követtem el, kollektív büntetés."
Nem büntet téged Isten Ádám bünéért. Az más kérdés, hogy az ő büne hatással van rád.
"Nem büntet téged Isten Ádám bünéért. Az más kérdés, hogy az ő büne hatással van rád."
Ha nem büntetés miatt akkor miért intézte úgy Isten, hogy Ádám és Éva bűne hatással legyen másokra is? Minek kéne ezt nevezni ha nem kollektív büntetésnek?
Ezt a kérdést már egyszer feltette valaki nem olyan régen.
Ez nem kollektív büntetés, és az iskolai szemléltetés pedig nem egyenlő Isten általi elrendezéssel.
Ugyanakkor Isten gondoskodott megváltásról, tehát nem marad örökre minden így.
Azt is elmondtam, hogy itt nem csak az emberekről van szó.
Az egész problémának az első számú vádlottja maga Isten.
Ezért elsősorban a saját személyét kell tisztáznia mindenki előtt, és bizonyítania, hogy nem rossz Isten, és Sátán hazudik róla.
Minden más másodlagos.
Ha Sátánnak sikerült volna az állításait bizonyítania, akkor Isten helyett Sátán lenne a teljes jogú uralkodó, és akkor az emberiségnek is annyi lenne.
Nem lenne megváltás, és az embereknek mindig is marad az, hogy meghalnak, és a végén az ember saját magát is kipusztítaná.
Sátán pedig jót nevetne, hogy sikerült Isten szándékát meghiúsítania.
Semmit nem értesz, csak szövegelsz....mert nincs ismereted a történésekről, csak innen onnan hallottál dolgokat....
9
Az "örök kárhozat" eredeti jelentése, hogy véget ér az életed, és nem folyatódik tovább sehol, semmilyen formában. Ez lesz a bünti.
Valóban, ha ez téged nem késztet elgondolkodásra az életedet illetően, akkor trollkodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!