Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők észrevettétek már hogy...

Hívők észrevettétek már hogy rendszeresen a keresztények számára kritikus kérdéseket tesznek fel?

Figyelt kérdés
2021. máj. 22. 17:10
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Ami önmagában nem is lenne probléma csak az értékeléseknél lehet látni,hogy a hívők magyarázatai le vannak pontozva a kritikus és ellenséges válaszok pedig fel vannak pontozva.
2021. máj. 22. 17:12
 2/27 anonim ***** válasza:
91%
Igen, de már megszoktam.
2021. máj. 22. 17:16
 3/27 anonim ***** válasza:
41%
Az ördög mindent megtesz, hogy a veszedelembe taszítsa az embereket, és ezzel örök kárhozatra ítéltesse őket...
2021. máj. 22. 17:56
 4/27 anonim ***** válasza:
0%
Nem vettem észre,pedig ÉN tudom milyen nemzetiségű volt Jézus és az igaz történetét is ismerem !
2021. máj. 22. 18:48
 5/27 anonim ***** válasza:
93%
Igen. És?
2021. máj. 22. 19:20
 6/27 anonim ***** válasza:
88%

Egy kérdés mindig az olvasójának lehet kritikus. Mert az ő érzékenysége dönti ezt el.

A pontozás itt már gyakorlatilag semmit nem jelent. Vannak extrém esetek, a korrekt válaszokban és a bunkóságban is, de jellemzően a pontozás a tetszés és nem az értő helyeslés szerint történik. Nem minden hívő magyarázata van lepontozva.

2021. máj. 22. 19:20
 7/27 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem a hívők hajlamosabbak radikálisan felfogni bizonyos kérdéseket és mindenképp ragaszkodnak egy adott nézőponthoz (amit a vallás ír elő), még akkor is, ha ez abszurd és elavult.

Ezzel egyáltalán nem azt akartam írni, hogy csak a hívők fogalmaznak meg egx bizonyos küszöböt átlépő választ, a nem hívők részéről is előfordul, de tapasztalatom szerint előbbieknél gyakoribb.

Továbbá szerintem a hívők átlagos inteligenciája nem üti meg a társadalom átlagjának a szintjét, hisz az alacsonyabb inteligenciával rendelkezők könnyebben manipulálhatóak és kevesebbet töprengenek az élet értelmén, a kialakulásán, a származásunkon, így hallgatnak a társadalom által népszerűsített vallásos magyarázatra.

Én nem vagyok hívő, de azokat az alapeszméket támogatom, amiket az egyház hírdet, némi kivétellel. Például a Biblia elfogadhatóként állítja be a bosszú-gyilkosságot, míga homoszexuálisokra halált kiált. Utóbbi két eszme teljes mértékben a lehető legtávolabb áll tőlem és az általam elképzelt, idealizált társadalomtól is.

Viszont konkrét, megdönthetetlen tényként kezelni Jézus, Isten, vagy az Ördög létezését számomra felfoghatatlanul meredek és abszurd. Nincs rá bizonyíték, semmi sem támasztja alá és még csak nem is céloz rá semmi, a Biblia kivételével, amit ugye emberek írtak. Az ördögűzés sem helyezkedik pozitív térbe az én szemléletemben, ahogy a katólikus egyházban tapasztalt széleskörű pedofília (és ennek gyakorlása) sem, ebből következtetve, természetesen a cölibátus sem.

2021. máj. 22. 19:29
 8/27 anonim ***** válasza:
65%
Ez van. 😢
2021. máj. 22. 19:35
 9/27 anonim ***** válasza:
0%
Írva,mondom Jézus pártus herceg volt,Bibliát pedig a görögök írták majd héberre fordították .
2021. máj. 22. 20:28
 10/27 anonim ***** válasza:
91%
Én lepontoztam, mert Jézus egyetlen forrás szerint sem volt se pártus, se herceg. Minden ószövetségi könyv eredeti nyelve a héber és arámi, ezt források bizonyítják, még azon duterokanonikus könyveké is, amelyekről azt hitték, hogy görög nyelven íródtak eredetileg. Az Újszövetség könyvei pedig görög nyelven íródtak, de nem görögök írták és nem is nagyon fordították héberre, hanem kicsit később latinra.
2021. máj. 22. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!